Nyári locsolás kisokos, nyári locsolás tippek: mit mennyiszer kell locsolni a kertben a nyári melegben?

hirdetes

Nyári locsolás kisokos: mit mennyiszer kell locsolni a kertben a nyári melegben?

VN
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A nyári melegben a kert locsolása elengedhetetlen a növények egészségének és szépségének megőrzése érdekében - de ezt valószínűleg mindenki tudja! Azonban, ami sok kertész számára kihívást jelenthet, az annak meghatározása, hogy pontosan mennyiszer és mennyi vizet kell adni a növényeknek a megfelelő növekedés és fejlődés érdekében. Ebben a cikkben néhány alapvető iránymutatást adunk ebben a témában, ami remélhetőleg neked is segít majd.

Nyári locsolás kisokos

Ismerd meg a növények vízigényét!

Minden növénynek más-más vízigénye van, ezért fontos, hogy tudd, melyik növény mennyi vizet igényel. Különböző fajták és fajok eltérően reagálnak a vízhiányra vagy a túlzott öntözésre. Tájékozódj a kertedben található növények vízigényéről, akár a növénykereskedések szakértőinek segítségével, és igyekezz ennek megfelelően öntözni.

Figyeld a talaj nedvességtartalmát!

A talaj nedvességtartalma meghatározza, mikor és mennyit kell locsolni. Az ujjaddal egyszerűen ellenőrizheted a talaj nedvességét. Ha a talaj száraznak érzed, akkor időszerűen öntözz. Ha nedvesnek vagy enyhén nedvesnek érzed a talajt, akkor várj még egy kicsit, mielőtt újra locsolnál.

hirdetes

Az időjárási körülmények figyelembevétele!

Az időjárás nagyban befolyásolja a növények vízigényét. Nyáron, amikor meleg van, és a páratartalom alacsony, a növények gyorsabban száradnak ki. Ilyen körülmények között gyakrabban és alaposabban kell öntöznöd. Ugyanakkor, ha vannak esőzések, vagy a hőmérséklet csökken, akkor kevesebbszer és kisebb mennyiségben szükséges locsolni.

hirdetes

Ügyelj az öntözés módjára!

Fontos, hogy megfelelően öntözz, hogy a növények a lehető legjobban hasznosítsák a vizet. A kertben érdemes a gyökérzónára öntözni, mert így a víz közvetlenül a növények gyökereihez jut el. Kerüld a leveleket és a virágokat, mert ezek hajlamosak betegségeket okozni, ha hosszabb ideig nedvesek maradnak.

Tartsd be az időzítést!

A nyári melegben a legjobb idő az esti vagy korai reggeli órákban locsolni. Ilyenkor a hőmérséklet alacsonyabb, a nap már nem éget, és a párolgás is kisebb. Így a növények jobban fel tudják venni a vizet, és kevesebb víz veszik el a párolgás miatt.

Mint minden a kertészkedésben, a nyári locsolás is tapasztalatot igényel. Fontos, hogy figyeld a növényeket, a talaj állapotát és az időjárási körülményeket, hogy megfelelően reagálhass az adott helyzetre. Az egészséges növények és a virágok gyönyörű kertje a jutalom a gondos locsolásért!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-12-05

Növények a fürdőszobában: páfrány, aloe vera és orchidea, ne hagyd növény nélkül a fürdőt!

Növényeket a fürdőszobába! Talán nem is gondolnánk, de az olyan növények, mint az orchideák, páfrányok és aloe verák kiválóan érzik magukat a nedves klímájú térben!

2023-11-30

Így segít az ecet a növényeiden

Az ecet, amit általában tisztítószerként ismerünk, kiváló segítség lehet a növények egészséges növekedésének elősegítésében és más hasznos célokra is a növényeinkkel kapcsolatban.

2023-11-30

Az évelők szaporítását most is elvégezhetjük!

Az évelő növények gondozása és szaporítása fontos lépése a kertfenntartásnak. A tőosztás, pedig épp olyan téli feladatok közé tartozik, mint a metszés, vagy a gyümölcsfa ültetés.

2023-12-11

Környezetbarát Karácsony: természetes dekorációk és ajándékötletek

Miért ne lenne még több természetes karácsonyi díszünk, és miért ne ajándékoznánk egy picikét fenntarthatóbb módon? Mutatunk nagyon jó karácsonyi ötleteket!

2023-12-11

Dekorálj kedvenc karácsonyi virágunkkal: A Mikulásvirág préselése

A mikulásvirág préselése különleges módja a növények hasznosításának és egyedi dekorációk létrehozásának, amelyekkel idilli hangulatot varázsolhatsz otthonodba.

2023-12-11

A tökéletes karácsonyi kompót receptje

A karácsony a különleges ízek ünnepe is szerintem. Ilyenkor érdemes olyan finomságokat is készíteni, mint például ez a mennyeien finom karácsonyi kompót.

2023-12-05

Télen gólyát látunk? Ezt kell tenni!

Amikor gólyákkal találkozunk télen, fontos megértenünk, hogyan segíthetünk nekik, és mikor hagyjuk őket békén. Ezt kell tenni ha télen gólyát látunk itthon!

2023-12-05

Természetes tápanyagok a szobanövények számára: banánhéj, zacc és cukor?

Természetes tápanyagok segítségével, a cukor, kávézacc, zöldségek főzőlevének és banánhéjnak titkait megismerve kertünkben exponenciálisan növelhetjük a növények szépségét

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

genotípus

1. a szervezet génjeiben levő információk összessége. A genotípus a környezeti hatásokkal... Tovább

legelő felújítása

az elvénült, elgyomosodott, elzsombékosodott legelőt célszerű feltörni, 2-3 évig... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek gyümölcs Házi kert növény Növénytermesztés virágtermesztés Zöldség