Hogyan könnytsd meg a nyári gyomlálást? Most szuper ötleteket mutatunk

hirdetes

Szuper ötletek – ezek fogják megkönnyíteni a nyári gyomlálást!

TK, ZH
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Az gyomlálás minden kertész egyik legfontosabb feladata – hónaptól függetlenül. Mégis, talán nyáron van a legnehezebb dolgunk, ugyanis ekkor a jó idő, illetve a meleg hatására gyorsan képesek szaporodni a gyomnövények kertünkben, udvarunkon. Mostani cikkünkben szuper tippeket mutatunk, amik képesek lesznek majd megkönnyíteni dolgodat!

Gyomlálás

Már júniusban megkezdődik sajnos a gyomnövények rohamos terjedése, így minden kertben hirtelen el kell indítani a rohamos gyomlálást. Ebben az időszakban ezek a növények hihetetlenül gyorsan képesek nem csak fejlődni, de szaporodni is – messzemenőleg meghaladva elvetett haszonnövényeinket és virágainkat. Így, amennyiben nem figyelünk rájuk egy rövidebb ideig, elhanyagoljuk őket, könnyedén ellephetnek bennünket ezek a hívatlan „vendégek” – köztük pedig az egyik legkellemetlenebb allergéneket tartalmazó parlagfű is nemes egyszerűséggel felütheti fejét.


Mit lehet tenni ellenük?

hirdetes


A gyomlálás kapcsán fontos, hogy amennyiben ez veteményeseinkben történik meg, akkor ahogy elvetjük zöldségeinket, növényeinket, akkor jelöljük, hogy mit ültettünk és hova. Ez azért fontos, mert ilyenkor a fiatal növényekkel együtt fejlődnek gyomjaink is, melyeket megjelenésük kapcsán könnyedén összetéveszthetünk. Abban az esetben viszont, ha megjelöltük a magvetés sorát, akkor lehetséges, hogy könnyeben meg tudjuk majd a zöldségmagoncokat különböztetni a gaz-fickóktól. 


Persze, ettől függetlenül mindenképpen alaposan vegyük szemügyre, mit szeretnénk kitépni kertünkből, és mit fogunk majd meghagyni.

hirdetes


Érdemes az egynyári ágyásokban és az évelők ágyásaiban is figyelemmel kísérni növényeinket – nehogy véletlenül csodálatos növényünk helyett egy-egy tyúkhúr tekintsen ránk vissza napok múltán.


Fontos, hogy a gyomnövényeket mindenképp gyökerestől távolítsuk el, ne csak beleszakítsunk egy-egy növénybe. Ezzel később majd rengeteg munkát spórolhatunk meg magunknak, így érdemes ezt betartani.

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása és a többi szuper ötletünk, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-09-19

Termesszünk dísztököt, hogy tudjunk mivel dekorálni a szezon alatt!

Az őszi időszak egy igazi ajándék a kertészek és a dekoráció kedvelői számára. Ebben az időszakban megjelennek az aranyszínű falevelek, a melegítő teák és a színpompás dísztökök.

2023-09-19

A Balaton-felvidék 5 mesés kirándulóhelye, amely ősszel is elkápráztat

Ha beköszönt az ősz akkor én személy szerint, imádom felfedezni a Balatont, a friss levegő és őszi illat, ami ilyenkor az erdőkben és a hegyekben érződik, mind-mind magával ragad

2023-09-19

Klímával fűtesz? - Ilyen hatással lesz a szobanövényekre!

A klímaberendezések hajlamosak kiszárítani a levegőt, ami negatívan befolyásolhatja a szobanövényeket. A száraz levegő stresszt okozhat a növényeknek.

2023-09-21

Szeptember végi metszés: meggy- és cseresznyefa metszése szakszerűen

Szeptember végén metszd meg a cseresznyefádat és a meggyfádat is, a cikkben megmutatom, hogyan kezdj neki és elmagyarázom miért szeptemberben csináld a metszést!

2023-09-22

Ezek a legkedveltebb őszi dísznövények: októberig ültesd el őket!

Az ősz beköszöntével eljön az idő, amikor kertünkben is megjelennek az őszi színek, ezekkel a virágokkal könnyen varázsolhatunk kertünkbe egy kis különlegességet.

2023-09-19

Már csak két hétvége van a szeptemberből - De még mindig jobbnál-jobb programok várnak a Balatonnál!

A Balaton környéke továbbra is pezsgő élettel teli és jobbnál-jobb programok várnak szeptember utolsó két hétvégéjén is. Koncertek, falunapok, gasztronómiai fesztiválok és szüreti mulatságok

2023-09-18

Népszerű világsztár bor hódít Magyarországon: Ez a bor lett a magyarok kedvence 2023-ban

Világszerte is népszerűségnek örvend a frissessége, az illat- és ízvilága, valamint az ételekkel való kiváló harmonizálása mind hozzájárultak elterjedéséhez.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

csontritkulás (oszteoporózis, osteoporosis)

akkor alakul ki, ha a csontokban a csontgerendák építése nem tud lépést tartani az állandóan... Tovább

Állattenyésztési és Takarmányozási Kutatóintézet (ÁTK)

Kutatóintézet Az Állattenyésztési és Takarmányozási Kutatóintézet (ÁTK), illetve annak... Tovább

Tovább a lexikonra
kert Kertészet