Hogyan könnytsd meg a nyári gyomlálást? Most szuper ötleteket mutatunk

Szuper ötletek – ezek fogják megkönnyíteni a nyári gyomlálást!

TK, ZH
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Az gyomlálás minden kertész egyik legfontosabb feladata – hónaptól függetlenül. Mégis, talán nyáron van a legnehezebb dolgunk, ugyanis ekkor a jó idő, illetve a meleg hatására gyorsan képesek szaporodni a gyomnövények kertünkben, udvarunkon. Mostani cikkünkben szuper tippeket mutatunk, amik képesek lesznek majd megkönnyíteni dolgodat!

Gyomlálás

Már júniusban megkezdődik sajnos a gyomnövények rohamos terjedése, így minden kertben hirtelen el kell indítani a rohamos gyomlálást. Ebben az időszakban ezek a növények hihetetlenül gyorsan képesek nem csak fejlődni, de szaporodni is – messzemenőleg meghaladva elvetett haszonnövényeinket és virágainkat. Így, amennyiben nem figyelünk rájuk egy rövidebb ideig, elhanyagoljuk őket, könnyedén ellephetnek bennünket ezek a hívatlan „vendégek” – köztük pedig az egyik legkellemetlenebb allergéneket tartalmazó parlagfű is nemes egyszerűséggel felütheti fejét.


Mit lehet tenni ellenük?


A gyomlálás kapcsán fontos, hogy amennyiben ez veteményeseinkben történik meg, akkor ahogy elvetjük zöldségeinket, növényeinket, akkor jelöljük, hogy mit ültettünk és hova. Ez azért fontos, mert ilyenkor a fiatal növényekkel együtt fejlődnek gyomjaink is, melyeket megjelenésük kapcsán könnyedén összetéveszthetünk. Abban az esetben viszont, ha megjelöltük a magvetés sorát, akkor lehetséges, hogy könnyeben meg tudjuk majd a zöldségmagoncokat különböztetni a gaz-fickóktól. 


Persze, ettől függetlenül mindenképpen alaposan vegyük szemügyre, mit szeretnénk kitépni kertünkből, és mit fogunk majd meghagyni.


Érdemes az egynyári ágyásokban és az évelők ágyásaiban is figyelemmel kísérni növényeinket – nehogy véletlenül csodálatos növényünk helyett egy-egy tyúkhúr tekintsen ránk vissza napok múltán.


Fontos, hogy a gyomnövényeket mindenképp gyökerestől távolítsuk el, ne csak beleszakítsunk egy-egy növénybe. Ezzel később majd rengeteg munkát spórolhatunk meg magunknak, így érdemes ezt betartani.

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása és a többi szuper ötletünk, lapozz!
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

.../2007. (...) FVM rendelet

az Európai Mezõgazdasági Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában megvalósuló... Tovább

ásás

a —>talajművelés ősi formája; többnyire egy nyitóbarázdát készítenek az ásóval a... Tovább

Tovább a lexikonra
kert Kertészet