Hogyan könnytsd meg a nyári gyomlálást? Most szuper ötleteket mutatunk

hirdetes

Szuper ötletek – ezek fogják megkönnyíteni a nyári gyomlálást!

TK, ZH

Az gyomlálás minden kertész egyik legfontosabb feladata – hónaptól függetlenül. Mégis, talán nyáron van a legnehezebb dolgunk, ugyanis ekkor a jó idő, illetve a meleg hatására gyorsan képesek szaporodni a gyomnövények kertünkben, udvarunkon. Mostani cikkünkben szuper tippeket mutatunk, amik képesek lesznek majd megkönnyíteni dolgodat!

Gyomlálás

Már júniusban megkezdődik sajnos a gyomnövények rohamos terjedése, így minden kertben hirtelen el kell indítani a rohamos gyomlálást. Ebben az időszakban ezek a növények hihetetlenül gyorsan képesek nem csak fejlődni, de szaporodni is – messzemenőleg meghaladva elvetett haszonnövényeinket és virágainkat. Így, amennyiben nem figyelünk rájuk egy rövidebb ideig, elhanyagoljuk őket, könnyedén ellephetnek bennünket ezek a hívatlan „vendégek” – köztük pedig az egyik legkellemetlenebb allergéneket tartalmazó parlagfű is nemes egyszerűséggel felütheti fejét.


Mit lehet tenni ellenük?

hirdetes


A gyomlálás kapcsán fontos, hogy amennyiben ez veteményeseinkben történik meg, akkor ahogy elvetjük zöldségeinket, növényeinket, akkor jelöljük, hogy mit ültettünk és hova. Ez azért fontos, mert ilyenkor a fiatal növényekkel együtt fejlődnek gyomjaink is, melyeket megjelenésük kapcsán könnyedén összetéveszthetünk. Abban az esetben viszont, ha megjelöltük a magvetés sorát, akkor lehetséges, hogy könnyeben meg tudjuk majd a zöldségmagoncokat különböztetni a gaz-fickóktól. 


Persze, ettől függetlenül mindenképpen alaposan vegyük szemügyre, mit szeretnénk kitépni kertünkből, és mit fogunk majd meghagyni.

hirdetes


Érdemes az egynyári ágyásokban és az évelők ágyásaiban is figyelemmel kísérni növényeinket – nehogy véletlenül csodálatos növényünk helyett egy-egy tyúkhúr tekintsen ránk vissza napok múltán.


Fontos, hogy a gyomnövényeket mindenképp gyökerestől távolítsuk el, ne csak beleszakítsunk egy-egy növénybe. Ezzel később majd rengeteg munkát spórolhatunk meg magunknak, így érdemes ezt betartani.

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása és a többi szuper ötletünk, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-07-04

5 növény, amihez soha nem szabadna hozzáérned

Míg egyes növények ártalmasabbak, mint mások, vannak olyanok, amelyeket nem szabad egyáltalán megérinteni vagy lenyelni, bármi is legyen, hiszen halálosak.

2022-07-04

Júliusi trükkök a mennyei paradicsom termésért

Kíváncsi vagy hogyan tehetsz hozzá a paradicsomod fejlődéséhez júliusban, hogy igazán mennyei legyen a termés? Mutatjuk júliusi paradicsom termelés tippjeinket

2022-07-04

9 gyorsan növekvő kúszó növény, amikkel árnyékot varázsolhatsz a kertbe vagy a teraszra

A nyári melegben próbáljuk hűvösen tartani a lakást, azonban ahhoz elengedhetetlen, hogy a házkörnyékét is lehűtsük valamelyest. Árnyékot adó kúszónövények.

2022-06-30

Legyen Neked is gyönyörű beporzó-kerted!

Szeretnél gyönyörű lepkéket és egyéb hasznos rovarokat csalogatni a kertedbe? Hozz létre beporzókertet őshonos növényekből és teremts otthont a beporzóknak!

2022-07-04

Milyen gyakran és mennyit érdemes locsolnunk a veteményeskertben?

Mennyi vízre van szüksége a házikertünknek? Mennyi kell, amikor eső is van és mennyi, amikor az nincs? Mostani cikkünkben segítünk, hogy Te is ki tudd számolni!

2022-07-04

Az egész országban elkezdett terjedni ez a mérgező növény! Jobb az elővigyázatosság!

A nyarat legszívesebben végig a Balaton partján töltenénk, azonban egyre gyakrabban találkozhatunk a Balaton-felvidéken a most virágzó mérgező növénnyel

2022-07-04

Amit jó ha tudunk a fekete áfonyáról

Nagyon sokan szeretjük az áfonyát, akár nasiként, vagy desszertként, főleg így nyáron. Cikkünkben most elolvashatja milyen desszertet készíthet belőle és miért is jó az áfonya.

További cikkek ebben a témában


előesés

egyes szervek (végbél, méh, hüvely stb.) külvilágra kerülése a természetes testnyílásokon... Tovább

Bajai Körzeti Földhivatal

Földhivatal földhivatal Cím: Baja Árpád tér 1. Magyarország Telefon: +36-79-322-179... Tovább

Tovább a lexikonra
kert Kertészet