Hogyan könnytsd meg a nyári gyomlálást? Most szuper ötleteket mutatunk

hirdetes

Szuper ötletek – ezek fogják megkönnyíteni a nyári gyomlálást!

TK, ZH
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Az gyomlálás minden kertész egyik legfontosabb feladata – hónaptól függetlenül. Mégis, talán nyáron van a legnehezebb dolgunk, ugyanis ekkor a jó idő, illetve a meleg hatására gyorsan képesek szaporodni a gyomnövények kertünkben, udvarunkon. Mostani cikkünkben szuper tippeket mutatunk, amik képesek lesznek majd megkönnyíteni dolgodat!

Gyomlálás

Már júniusban megkezdődik sajnos a gyomnövények rohamos terjedése, így minden kertben hirtelen el kell indítani a rohamos gyomlálást. Ebben az időszakban ezek a növények hihetetlenül gyorsan képesek nem csak fejlődni, de szaporodni is – messzemenőleg meghaladva elvetett haszonnövényeinket és virágainkat. Így, amennyiben nem figyelünk rájuk egy rövidebb ideig, elhanyagoljuk őket, könnyedén ellephetnek bennünket ezek a hívatlan „vendégek” – köztük pedig az egyik legkellemetlenebb allergéneket tartalmazó parlagfű is nemes egyszerűséggel felütheti fejét.


Mit lehet tenni ellenük?

hirdetes


A gyomlálás kapcsán fontos, hogy amennyiben ez veteményeseinkben történik meg, akkor ahogy elvetjük zöldségeinket, növényeinket, akkor jelöljük, hogy mit ültettünk és hova. Ez azért fontos, mert ilyenkor a fiatal növényekkel együtt fejlődnek gyomjaink is, melyeket megjelenésük kapcsán könnyedén összetéveszthetünk. Abban az esetben viszont, ha megjelöltük a magvetés sorát, akkor lehetséges, hogy könnyeben meg tudjuk majd a zöldségmagoncokat különböztetni a gaz-fickóktól. 


Persze, ettől függetlenül mindenképpen alaposan vegyük szemügyre, mit szeretnénk kitépni kertünkből, és mit fogunk majd meghagyni.

hirdetes


Érdemes az egynyári ágyásokban és az évelők ágyásaiban is figyelemmel kísérni növényeinket – nehogy véletlenül csodálatos növényünk helyett egy-egy tyúkhúr tekintsen ránk vissza napok múltán.


Fontos, hogy a gyomnövényeket mindenképp gyökerestől távolítsuk el, ne csak beleszakítsunk egy-egy növénybe. Ezzel később majd rengeteg munkát spórolhatunk meg magunknak, így érdemes ezt betartani.

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása és a többi szuper ötletünk, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-01-26

Konténerkertészet: ültetési útmutató és segítő tippek!

Ha régóta érdekel a konténerkertészet, vagy szeretnéd megtudni, mi is ez pontosan, akkor kövesd pontos útmutatási és karbantartási tippjeinket a cikkben!

2023-01-25

Okos ötletek az olcsó kertészkedéshez – így legyél költséghatékony!

A kertészkedés sem tartozik mára a legolcsóbb hobbik közé, de vannak szuper költséghatékony tippjeink, amik segíthetnek pénztárcabarátabbá varázsolni!

2023-01-25

Így tisztítsuk meg az eperágyásokat februárban

A késő téli időszak, azaz a február hónapja tökéletes alkalom az eperágyások megtisztítására és rendberakására, segítünk benne, hogyan érdemes nekiállni!

2023-01-23

Kemény vagy lágynyakú fokhagyma – melyiket termesszük a veteményesben?

A fokhagyma rendkívül népszerű növény, és különféle fajták széles választékát kínálja. A keménynyakú és a lágynyakú fokhagyma közül melyik válasszuk?

2023-01-25

A vakond lett az év emlőse

A több mint 120 éve védett vakondot választotta 2023-ban az év emlősének a Vadonleső Program, amelyet az AM és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet.

2023-01-23

Bakteriális levélfoltok- egy gyakori növényprobléma és a megoldás ellene

A szobanövények bakteriális levél foltossági problémái súlyosak lehetnek, és típustól függően a növény pusztulásához vezethetnek. Mit tehetünk ellene?

2023-01-24

Csodás kaktuszokat termeszthetsz akár a kertedben is: Tűpárnakaktusz gondozása

A Mammillaria vagy más néven tűpárnakaktusz, télálló, zömök növények, amelyek általában nem nőnek 15 cm-nél magasabbra. Csodásan mutatnak a te otthonodban is!

2023-01-23

Kell párásítani az orchideákat, jót tesz neki a permetezés?

Az orchideák a természetben meleg és párás körülmények között nőnek. De jó ötlet az orchideák párásítása, vagy többet ártasz, mint használsz? Mi a jó megoldás?

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

vízáteresztő képesség

A talajnak az a tulajdonsága, hogy hézagrendszerében a -> gravitáció hatására a lefele mozgó... Tovább

karbamát típusú rovarölő szerek

a klórozott szénhidrogén típusú rovarölő szerek és a szerves foszforsavészter típusú... Tovább

Tovább a lexikonra
kert Kertészet