Nyáron még jobban kell figyelnünk házikedvenceinkre, ezért hoztunk nektek 10 nyári állattartási tippet, ami segít a legmelegebb napokon is a kutyádon, cicádon!

hirdetes

Így legyél felelős állattartó nyáron is – vigyázz a kutyádra, cicádra!

NA
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Ahogy beköszönt a nyár, az állattartók számára különös kihívások elé néznek. A meleg időjárás és a nyaralások előtt fontos, hogy gondoskodjunk háziállatainkról, legyen az kutya vagy macska. A felelős állattartóknak kiemelkedően fontos, hogy megfelelő gondoskodást és odafigyelést biztosítsanak kedvenceiknek, hogy egészségben és boldogságban tölthessék a nyarat. Íme néhány hasznos tipp, hogyan legyél felelős állattartó nyáron is!

Nyári állattartás

Víz és árnyék

A melegben mindannyiunknak szüksége van hidratálásra és hűsölésre, és ez a háziállatainkra is érvényes. Biztosíts számukra friss ivóvizet, és helyezd őket árnyékba, amikor a nap legintenzívebb. A kutyáknak különösen fontos a megfelelő hűtés, így akár hűtőmatracot is beszerezhetsz számukra.

Soha ne hagyj állatot a parkoló autóban

Ezt már sokszor hangsúlyozták, de mindig jó, ha újra elmondjuk. A parkoló autó belső hőmérséklete gyorsan emelkedhet és halálosan veszélyes lehet az állatok számára. Ha el kell hagynod az autót, vedd magaddal kedvencedet, vagy hagyd őket otthon hűvös helyen.

Séta az időzítés szerint

A forró nyári napokon kerüld a sétáltatást a legmelegebb órákban. Válassz korai reggeli vagy esti időpontokat, amikor a hőmérséklet már alacsonyabb. Ne feledd, hogy az aszfalt felmelegszik, és megégetheti a kutyák mancsait. Inkább válassz füves területeket a sétákhoz.

Vigyázz a kerti növényekre

Sok kerti növény lehet mérgező háziállatainkra nézve. Informálódj, hogy mely növények veszélyesek, és ügyelj arra, hogy kutyád vagy cicád ne fogyasszon belőlük. Ha gyanús tüneteket észlelsz, azonnal keress fel állatorvost.


Védelem a paraziták ellen

 A meleg időjárás kedvez a kullancsok és bolhák szaporodásának. Rendszeresen ellenőrizd állatodat kullancsok és bolhák után, és alkalmazz megfelelő parazitaellenes védelmet. Beszélj állatorvosoddal a legmegfelelőbb termékek és kezelési módokról.

hirdetes

Biztonságos nyaralás

Ha nyaralásra mész, gondoskodj arról, hogy háziállatod is biztonságban legyen. Lehetőség szerint keress olyan szálláshelyet, ahol fogadnak kutyákat vagy macskákat. Ha nem tudsz magaddal vinni kedvencedet, gondoskodj megbízható ellátásról. Kérj segítséget barátoktól, családtól vagy találj megbízható állatgondozót.

Ne hagyj állatot a tűző napon

Ugyanaz vonatkozik az állatokra is, mint amit már említettünk az autóban hagyás kapcsán. Ne hagyd őket hosszú időre kitett helyeken, ahol nincs árnyék vagy friss levegő. A túlzott hőhatás súlyos egészségügyi problémákat okozhat.

Úszásbiztonság

Sok kutya szeret vízbe menni és úszni, de fontos, hogy óvatosak legyünk velük a víz közelében. Ne hagyd őket felügyelet nélkül vízbe menni, különösen, ha nem biztos vagy a képességeikben. Ha tóhoz vagy tengerparthoz megyünk, ügyeljünk a hullámokra és az erős áramlásokra. Ha úszósapkát vagy mentőmellényt vásárolunk kedvencünknek, az további biztonságot nyújthat.

hirdetes


Felkészülés a tűzijátékokra

Nyáron számos ünnepen és rendezvényen tűzijátékokat rendeznek, amelyek zajosak és fényesek. Ezek a hangok és látványos effektek sok háziállat számára stresszt és szorongást okozhatnak. Legyél felkészült és biztosíts egy nyugodt, csendes helyet kedvenced számára, ahol el tudja kerülni a tűzijátékok okozta zavarokat. Ha szükséges, beszélj az állatorvosoddal, hogy segítséget nyújthassanak a stressz kezelésében.

Figyelem az allergiákra

Nyáron sok állat szenved allergiás reakcióktól, például az atka vagy a pollen miatt. Ha észlelsz bármilyen tünetet, mint például viszketés, bőrpír vagy túlzott nyalogatás, fordulj állatorvoshoz. Ők segíthetnek meghatározni az allergia okát és ajánlhatnak megfelelő kezelést.

A felelős állattartás az év minden szakaszában kiemelten fontos, de nyáron különösen odafigyelést igényel. Vigyázzunk kutyáinkra és cicáinkra, és tegyük meg a szükséges óvintézkedéseket az egészségük és biztonságuk érdekében. Csak egy kis odafigyeléssel és szeretettel gondoskodhatunk arról, hogy kedvenceink boldogan élvezzék a nyári hónapokat velünk együtt!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

bőgőre fejés

annak, a juhászatokban elterjedt eljárásnak a népies elnevezése, amikor a juhoktól kifejhető... Tovább

.../2006. (...) FVM rendelet

a zöldség-gyümölcs termelõi értékesítõ szervezetek nemzeti szabályozásról szóló... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Állatorvos