Miért érdemes növénytornyot készíteni? Mostani cikkünkből kiderül

hirdetes

Erre jó a bámulatos növénytorony

TK, SFV
Növénytorony

•    Növénytorony fémszövetból: Ez a növénytorony hasonló elven készül, mint az előbb említett, csirkehálós alternatíva, de az eredmény mégis más. Egy kétfalú, spirálosan megcsavart szerkezetet kell készítened, méghozzá fémszövetből. A spirál belsejébe kerül majd a talaj, illetve a magok, a két hálóréteg közé pedig aprószemű díszkavicsok, amik segítenek a talaj és a víz megtartásában.


•    Cserepes növénytorony: Szerezz néhány olyan műanyag vagy agyagcserepet, amik azonos kialakításúak (és színűek), de mindegyik egy mérettel kisebb a másiknál – ezekből fogod majd kialakítani tornyodat. Helyezd a legnagyobb cserepet egy alátétre, majd töltsd fel alaposan virágfölddel, és paskold azt laposra. Ez után jöhet rá az egyel kisebb cserép, abba is a lepaskolt virágföld, és így tovább, a legkisebbig. A magvakat ez után a cserepek fedetlen peremébe ültetheted.

hirdetes


•    Félretolt cserepes növénytorony: Ez a házi növénytorony épp úgy készül, mint az előbb leírt, cserepes torony, az egyedüli különbség kialakításuk kapcsán, hogy ebben az esetben szükséged lesz egy vasrúdra is, amivel rögzítheted az egymástól eltolt cserepeket.


•    Növénytorony salakblokkból: Alakíts ki egy egyedi, látványos és helytakarékos növénytornyot néhány egymásra helyezett salakblokbból. Egy-két vasrúd segít egy helyben tartani őket!


hirdetes
•    Növénytorony raklapból: Állíts az élére egy raklapot úgy, hogy a deszkák vízszintesek legyenek. A raklapok hátuljához geotextilt szögelhetsz, ami segít megtartani a talajt. Egy másik megoldás három vagy néhány raklapot egymás mellé helyezni így, egy háromszögletű vagy négyszögletű növénytorony kialakítás érdekében. A deszkák közötti részekbe aztán balkonparadicsomot, salátát vagy virágokat is ültethetsz.


•    Növénytorony PVC csövekből: Fúrj lyukakat 10-10 centinként egy PVC csőbe – ezek a lyukak elég nagyok kell legyenek, hogy beléjük tudj ültetni egy-egy palántát. Ez után akaszd fel őket vízszintesen, vagy helyezd őket egy 20 literes vödörbe, és támaszd ki őket kavicsokkal.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-08-18

15 igénytelen virág, amikre alig kell odafigyelni

Nem mindenkinek van elegendő ideje arra, hogy napi rendszerességgel ápolgassa virágait. Ha neked sincsen időd, akkor ezek az igénytelen virágok valók neked!

2022-08-09

Mit ültess augusztusban? Ezek a növények tuti befutók

Az augusztus remek alkalom, hogy megtervezzük a következő évet. Nem tudod mit ültess augusztusban? Akkor itt az ideje, hogy elvesd a szívós egynyári növényeket.

2022-08-04

Gyomok a járda között? Így szabadulhatsz meg tőlük mindörökre!

A járdafelületek perzselőek és szárazak, különösen nyáron, ami jellemzően azt jelenti, hogy semmi sem maradhat meg alattuk, persze a gaz ennek is ellentmond!

2022-08-03

Egyszerű vegán sajtok: vágható cukkinisajt és kenhető paradicsomsajt

Mutatunk két könnyű vegán sajt receptet is. Az első egy cukkiniból készített puha sajt, a másik pedig narancsszínű paradicsomos nacho sajt. Egyszerű, de mennyei!

2022-07-31

Miért rohad a paradicsomom alja? – kérdések és válaszok a virágzás utáni rothadásról

Te is találkoztál már azzal a problémával, hogy a paradicsomgyümölcseid alja rohadni kezdett ott, ahol korábban virág volt rajta? Mutatjuk, mi áll a hátterében!

2022-08-01

A növényeink újjáélesztése, ha hőkárt szenvedtek

A legrosszabb, ami megtörtént növényeinkkel a hőkár. Ellenőrizd a növényeidet, és ha elhervadtak vagy leégtek, akkor tedd meg a fontos lépéseket hőkár esetén!

2022-08-08

Izgalmas programok a Balatonnál augusztus 8. és 14. között – Hangulatos koncertek, korzózás és fesztivál! Ez vár a Balatonon augusztus második hetében!

Programot keresel a Balaton körül augusztus 8. és 14. között? Akkor jó helyen jársz, most összegyűjtöttük neked a legjobb balatoni programokat augusztusra!

2022-08-10

Több rendkívüli intézkedési segíti az aszálykár sújtotta termelőket

Hitelmoratórium és kamattámogatott hitel is segíti az aszály sújtotta mezőgazdaságot és felgyorsulnak az biztosítások után igényelhető kártérítések kifizetései is.

További cikkek ebben a témában


gabonasiló

nagy befogadoképességű tárolótér, amelyben a gabonát ömlesztve tárolják. A g. egységeit... Tovább

durva fésűsgyapjú

az a fésűsgyapjú-minőség, amikor a szálak átmérője 24—26 um, tehát A/B... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Kertészet