Gyönyörű terráriumi növények kevés igénnyel

10 kevés gondozást igénylő növény, ami boldogan él terráriumban

SFV, NA
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Növények terráriumba

No.6. terrárium-kedvelő növény: a ráncoslevelű törpebors


Körülbelül 1000 peperomia fajta létezik. A közönséges peperomia, azaz a ráncoslevelű törpebors levelei lehetnek teljesen zöldek, vagy némi pirossal tarkítottak. Ez a lassú életű növényke gyönyörűen boldogul a terráriumokban, ráadásul néha virágtüskéket is hoz. Ha szerencsések vagyunk, így még az is lehet, hogy színekbe borítja majd terráriumunkat. Közvetett fényre és viszonylag kevés vízre van szüksége, érdemes figyelnünk, hogy ne öntözzük túl.


No.7. terrárium-kedvelő növény: a párnafű


A párnafű egy aprócska növény, sok-sok féle névvel: többek között angyalkönnynek, ezrek anyjának és babakönnyeknek és korzikai átoknak is nevezik. Az átok egyébként arra utalhat, hogy megfelelő körülmények között a baba könnyei súlyosan invazívak lehetnek, és egész kerteket elfoglalhatnak. A terráriumban meglehetősen jól viselkedik, és kedves, alacsony növekedésű növényként mutatkozik meg. Erős fényt és állandó nedvességet igényel.


No.8. terrárium-kedvelő növény: a gombos páfrány, vagy kereklevelű sziklapáfrány


Van valami a kis gombospáfrányban, ami rettenetesen vonzó. Új-Zélandról származik, szívós és szárazságtűrő. Enyhén bozontos, de egyben finom és elegáns is. Fényigény tekintetében bármi megfelel neki a teljes árnyéktól egészen a szűrt fényig, azonban hetente egyszer érdemes megöntöznünk.


No.9. terrárium-kedvelő növény: az ámpolnafikusz, vagy kapaszkodó fikusz


A kapaszkodó fikusz apró, tarka, szív alakú leveleivel szinte minden terrárium szép kiegészítője lehet. Évelő futónövényről van szó, így akár azt is kipróbálhatjuk, hogy milyen lehet a terrárium oldalára, vagy különböző elemeire felfuttatva. Roppant egyszerűen szaporítható, ha egy ágát vízben gyökereztetjük. Fényigény tekintetében részleges vagy teljes napfényre van szüksége, vízigény tekintetében azonban elég néha-néha megöntözni.


No.10. terrárium-kedvelő növény: a kroton


A krotonok igazán ragyogóvá varázsolhatják a terráriumunkat. Fényes, vastag leveleik színek és formák hatalmas választékát kínálják. Az aranyporos kroton például azon keskeny levelű fajták közé tartozik, amelyek fajtától függően különböző mennyiségű aranyat tartalmaznak. Nem ismert terráriumi növényként, de különösen jól működik, ha nyitott, tégelyes terráriumban termesztik. Erős, közvetett fényt és időközönkénti öntözést igényelnek.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-06-21

Ez az a virág, amitől az összes méh bezsong

A varjúháj, különösen a sárga, igazi méh-mágnes, amely nemcsak a kert szépségét növeli, hanem könnyen gondozható is. Ismerd meg, miért imádják a kertészek!

2024-06-21

Hogyan használjuk a metélőhagymát - A kertben és a konyhában

Fedezd fel, hogyan használhatod a metélőhagymát a kertben és a konyhában. Ismerd meg termesztési tippeket és finom recepteket, amelyekkel feldobhatod ételeidet!

2024-06-21

Így védd a kerted a katicabogarak segítségével

Fedezd fel, hogyan védd meg kerted természetes módon katicabogarak segítségével! Tanuld meg, hogyan vonzd be és tartsd meg ezeket a hasznos rovarokat.

2024-06-21

Kullancs a bőr alatt: így vedd észre a leghamarabb!

A kullancscsípés felismerése sajnos nem egyszerű, mivel nem okoz azonnali viszketést. Ismerd fel a jeleket időben és tudd meg, mit tehetsz a csípés ellen!

2024-06-22

Meglepő tények a régi idők kerti munkáiról - te hallottál már ezekről?

Amióta világ a világ a földművelés fontos része az emberek életének. Ebben a cikkben 10 érdekes és meglepő tényt tárok fel a régi idők kerti munkáiról.

2024-06-04

Titkos trükk a csigák ellen, amit sokan nem ismernek: Sörös csigariasztó

A csigák jelentős károkat okozhatnak a kertekben különösen esős időben. A sörcsapdák használata egyszerű, és környezetbarát megoldást kínál a csigák ellen.

2024-06-12

Top 5 szívós növény kora nyárra, amivel feldobhatod a kertedet

Megtörnéd a zöld kerted látványát virágzó növényekkel kora nyáron? elhoztuk neked a top 5 strapabíró növényt, amik a kora nyári időszakban a legpompásabbak.

2024-06-11

Tippek a cserepes növények kertbe ültetéséhez egy kertésztől

Tippek cserepes növények kiültetéséhez: tudd meg, mikor és hogyan ültesd át növényeidet szakszerűen, a megfelelő cserép kiválasztásától a gondozásig.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

kocsik és szekerek

a kocsi és az elnevezés is magyar eredetű, nevét a Komárom megyei Kocs községtől kapta. A... Tovább

megszorult mag

az érési folyamat közben bekövetkező káros hatásokra (aszály, megdőlés, gombás betegség,... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek