notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ezek a növények érzik legjobban magukat a teraszon

hirdetes

19 mesés virág, ami csodálatossá varázsolja a teraszt!

Bohács Ádám - Kertépítő technikus
Teraszra való növények

Közönséges borostyán (Hedera helix)

Ha teraszi növényekről beszélünk, akkor nem hagyhatjuk ki a közönséges borostyánt, ami egy igazi klasszikusnak számít a ház körül. Virágai nem valami mutatósak, de bámulatos levelei többszörösen kárpótolnak ezért a hiányosságért – ezeknek köszönheti, hogy olyan remek kiegészítő más virágok mellé (vagy éppen mögé). Dugványozással könnyedén szaporítható.

Rózsás tollborzfű (Pennisetum setaceum)

Ha szeretnéd valami igazán hatásossal kiegészíteni teraszod látványvilágát, akkor próbáld ki a rózsás tollborzfüvet. Fűszálai végén piros bolyhos virágai vannak, amelyek ugyan nem olyan feltűnőek, mint a lista többi virága, de néha nem is a pompa a cél. A rózsás tollborzfű kerti ágyásokban és növényartókban is nevelhető, ráadásul akár egész évben (vagy csak a téli napokban) szobanövényként is tartható. Trópusi növényként védelmet igényel a fagy ellen, ezért kell legalább télire bevinni a négy fal közé.

hirdetes

Iszalag (Clematis)

Az iszalag bizonyos változatai tökéletes teraszi virágok. Kúszó és mászó növényként is nevelhető, ezért többféleképpen is elhelyezheted teraszodon. Nagy növénytartóra van szüksége, ami megvédi érzékeny gyökereit a fagyos hőmérsékletektől. Hideg időkben érdemes talajtakaróval is védeni.

Hibiszkusz (Hibiscus)

Kevés teraszi virág közelíti meg a hibiszkusz szépségét. E növény óriási, színes virágai élénk neonszínekkel kápráztatják el gazdájukat és a ház vendégeit is. Trópusi növények, ezért sok napfényt és vizet igényelnek, hogy egészen őszig virágozhassanak. Ebből következik az is, hogy érzékenyek a hidegre, főleg a fagyokra. Amint a hőmérséklet 10°C alá esik, elbúcsúzhatsz tőlük. 21-32°C között érzik igazán jól magukat.

hirdetes

Közönséges paprika (Capsicum annuum)

A díszpaprikaként is ismert közönséges paprikák szintén nagyszerű teraszi virágok lehetnek, habár első sorban inkább színes terméseik miatt szokás tartani őket. Ezek a paprikák meleg színekkel töltik meg a teraszt, és imádják a nyári meleget. Lehetőleg biztosíts nagy növénytartót nekik, amiben a talaj sokáig nedves maradhat. A díszpaprikák nem szeretik a száraz talajt – rendszeres öntözést igényelnek! Bizonyos változatainak termése ehető (ennek mindig nézz utána), zöld részeik azonban mérgezők, ezért inkább más paprikákat termessz, ha enni is szeretnél belőlük!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
70 210
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
2 576 056

fulladás (aszfixia, szuffokáció, asphyxia, suffocatio)

az oxigénellátás hiányában beálló halál. Oka lehet a vérnek oxigénnel való hiányos... Tovább

Bonyhádi Földhivatal

Földhivatal Földhivatal Cím: Bonyhád Perczel u. 23. Magyarország Telefon: +36-451-555 Tovább

Tovább a lexikonra