nem mérgező növények; nem mérgező növények kutya mellé; nem mérgező növények macska mellé

Macska- és kutyabarát növények, melyek nem mérgeznek

NA
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Ha mérgező és mérgező növényekről van szó, nem minden háziállat tapasztalja ugyanazokat a hatásokat a jogosulatlan rágcsálás miatt. Például, ha egy napos liliom nem érinti a kutyát, egy kíváncsi macska hányást, veseelégtelenséget vagy akár halált is szenvedhet, miután elfogyasztotta a közönséges kerti növényt. 1 Számos gyönyörű dísznövény létezik, amelyek nem mérgezőek a kutyák és a macskák számára sem, így gond nélkül töltse be táját és otthonát, ha ezeket a biztonságos növényeket választja.

Nem mérgező növények

Rézvirág

Adj hozzá rézvirágot az egynyári virágok listájához, és nyugodj meg, tudva, hogy háziállataidra sem mérgező. Ha a rézvirágoknak egész napos napsütést és megfelelő távolságot biztosítunk, az is csökkenti a penészgomba kitörését, amire sokszor hajlamosak.

Fokföldi ibolya

A fokföldi ibolya generációk óta kedvelt szobanövény , és az új fajták okot adnak arra, hogy újra felfedezzük ennek a növénynek az érdemeit. Fodros virágok jelennek meg azokon a növényeken, amelyek ugyanazt a hőmérsékletet bírják, mint mi, emberek. A homályos levelek nem termelnek olyan káros anyagokat, amelyekről ismert, hogy ártanának a macskánknak vagy a kutyánknak.

Aranypálma

Ha az aranypálma díszes levelei csapásra és harapásra csábítják macskádat, de nem kell attól tartanod, hogy az emésztési zavarok tönkreteszik kedvenced estéjét. Ez a szobanövény Madagaszkáron őshonos, és meleg hőmérsékleten és magas páratartalom mellett virágzik. Azonban nem igényelnek sok vizet vagy fényt, kiválóan megtisztítja a levegőt, így egészségesebb lesz neked és kedvencednek is. 

Búzavirág

Kisállatbarát csokrokat termeszthetsz a bájos kék virágzású búzavirággal, amely egy könnyű egynyári növény a napsütötte kertben. Hat-nyolc héttel az utolsó fagy előtt kezdd el a magvakat beltérben termeszteni, vagy vesd el közvetlenül átlagos talajba; körülbelül 80 napba telik, mire a növény magtól a virágzásig eljut. Az elhullott virágokat hagyd a helyükön, és tápláld a madarakat, akik szeretik az olajban gazdag magvakat.

Kamélia

A kamélia téli és nagyon kora tavaszi virágzása segít abban, hogy betölts egy rést a tájban, amikor más még nem történik. A gazdag, sötétzöld, fényes levelek szépek, amikor a kamélia már nem virágzik, de a burjánzó rózsaszerű virágok lenyűgözőek, amikor októberben vagy novemberben megjelennek. Mind a levelek, mind a virágok nem mérgezőek a macskákra és a kutyákra. A kaméliák évtizedekig élnek, ezért gondosan válaszd ki az ültetési helyet. Szeretik a védett helyet, délutáni árnyékkal, jó kerti talajjal és mérsékelt nedvességgel.

Körömvirág

A körömvirág illata leginkább csípősnek mondható, és még rovarriasztóként is működik a kertben. Ha ez a fura illat megtetszik macskádnak vagy kutyádnak, az ízteszt nem okoz kárt bennük. A körömvirágot könnyű magról termeszteni, szeretik a forró napsütésben telített hosszú napokat, és ugyanolyan tápanyagdús talajt és nedvességet kedvelnek, mint a veteményeskerted többi tagjai.

Tátika

A tátika üdvözlő színfoltot kölcsönöz a kora tavaszi és késő őszi kertnek, mivel fagytűrő, amelyek hűvösebb időben is virágzik. A növények sok virágzó tüskét hoznak létre a szivárvány színeiben gazdag talajban és teljes napsütésben. A növényi részek és virágok nem károsak a macskákra vagy a kutyákra, ezért töltsd meg virágágyásaidat és vázádat ezekkel az egynyári növényekkel.

Büdöske

Ellentétben a népszerű tavaszi hagymával, a tulipánnal , amely hasmenést és hányást okozhat a macskáknak és a kutyáknak, a büdöske biztonságosan ültethető házi kedvencek köré, még akkor is, ha kíváncsi kutyád ki akarja ásni és felfedezni azt, amit az ültetéskor elástál. Ültesse el a büdöskét ősszel, körülbelül három centiméterrel a talaj alá. Nyáron virágzó évelők közé ültessük.

Kerti sakrantyúka

Ha tartósan növényevő háziállatokkal van dolgunk, néha a legjobb megoldás az, ha olyan növényt választunk, amelyet evésre szántak. A sarkantyúka fűszeres, borsos levelei és virágai nem tetszenek a legtöbb háziállatnak, de ha mégis megkóstolják a mintát, bónusz A- és C-vitamint kapnak. A sarkantyúka a legjobban teljes napsütésben, átlagos talajban érzi jól magát tavaszi és kora nyári hőmérsékleten.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

juhszárnyék

egyszerű, olcsó, természetes anyagból (szalma, napraforgószár, rőzse stb.) épített,... Tovább

Frakk Várpalota és Térsége Állatvédõ Egyesület

Állatvédõ szervezet Egyesületünk 2005. januárjában alakult 35 lelkes várpalotai és... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok