Megjelent az új napelemes pályázat

hirdetes

Ismét lehet pályázni az ingyenes napelemre – Fontos részletek!

Szélesi Ferenc - Főkertész
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Megjelentek a részletek a 20,42 milliárd forintos keretösszeggel rendelkező új Európai Uniós pályázat kapcsán, ami a megújuló energia használatát, és az energiahatékonyságot növelő épületenergetikai fejlesztések támogatását célozza meg, nézzük, miről is van szó pontosan! 

Új napelemes pályázat jelent meg

A napelem kitűnő lehetőséget tartogat

2019. november 11-től előreláthatóan 2020. január 15-ig lesz majd nyitva az új Európai Uniós pályázat, ami elsősorban a mikro-, kis-, illetve középvállalkozásokat célozza meg. Ez a pályázat a nyáron megjelent kisebb napelemes pályázat nagy testvére lesz, a korábbihoz képest bővül a támogatható fejlesztési célok köre és a támogatható vállalkozások köre is. 

Miről szólt a nyári napelemes pályázat

A júniusban indult pályázat 15 milliárd forintos keretösszeggel bírt, szintén a mikro-, kis-, és középvállalkozások számára jött létre. Lehetett pályázni napelemes rendszerek telepítésére spórolás miatt, illetve másfél-hárommillió forintos, vissza nem térítendő támogatásra. A becslések azt mutatták, hogy a cégek ezen fejlesztések hatására éves szinten négy-nyolcszázezer forintot tudnak megtakarítani, természetesen projekttől függően.

hirdetes

A pályázatra csak olyan cégek jelentkezhettek, akiknek már volt minimum három lezárt üzleti éve és a pénzt a közép-magyarországi régión kívüli fejlesztésekre kérik. Fontos volt az is, hogy csak olyan épület jöhetett szóba, melyben legalább a megelőző évben volt villamos energia felhasználás. 

A nyári pályázat eredményessége

A nyári pályázat összegét a korábbi 15 milliárdról felemelték 24 milliárdra, eddig nagyjából 1200 cég nyújtott be támogatási igényt, ami körülbelül 3 milliárd forintot jelent. A beérkezett pályázatokat folyamatosan figyelik és bírálják el. A nyári napelemes pályázat valóban kistestvérnek számít a most megjelenthez képest.

hirdetes

A nagyobbik testvér ugyanis három és százmillió forint közötti vissza nem térítendő támogatást kínál átlagosan 55 százalékos támogatási intenzitás mellett a megújuló energiás és energiahatékonysági fejlesztésekhez. Nézzük az ezzel kapcsolatos részleteket, a következő oldalon folytatom! 

Forrás: Fotó: Pixabay

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

fészek (méh)

a kaptár a méhek tartózkodási helye szerint két részre osztható; az állandó tartózkodási... Tovább

előgyomrok betegségei

fontosabb kórképek: 1. Előgyomor egyszerű emésztési zavara: lényege az élőgyomrokban... Tovább

Tovább a lexikonra
Gazdaság