notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Megjelent az új napelemes pályázat

Hirdetés

Ismét lehet pályázni az ingyenes napelemre – Fontos részletek!

Szélesi Ferenc - Főkertész

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Megjelentek a részletek a 20,42 milliárd forintos keretösszeggel rendelkező új Európai Uniós pályázat kapcsán, ami a megújuló energia használatát, és az energiahatékonyságot növelő épületenergetikai fejlesztések támogatását célozza meg, nézzük, miről is van szó pontosan! 

Új napelemes pályázat jelent meg

A napelem kitűnő lehetőséget tartogat

2019. november 11-től előreláthatóan 2020. január 15-ig lesz majd nyitva az új Európai Uniós pályázat, ami elsősorban a mikro-, kis-, illetve középvállalkozásokat célozza meg. Ez a pályázat a nyáron megjelent kisebb napelemes pályázat nagy testvére lesz, a korábbihoz képest bővül a támogatható fejlesztési célok köre és a támogatható vállalkozások köre is. 

 

Miről szólt a nyári napelemes pályázat

A júniusban indult pályázat 15 milliárd forintos keretösszeggel bírt, szintén a mikro-, kis-, és középvállalkozások számára jött létre. Lehetett pályázni napelemes rendszerek telepítésére spórolás miatt, illetve másfél-hárommillió forintos, vissza nem térítendő támogatásra. A becslések azt mutatták, hogy a cégek ezen fejlesztések hatására éves szinten négy-nyolcszázezer forintot tudnak megtakarítani, természetesen projekttől függően.

Hirdetés

 

A pályázatra csak olyan cégek jelentkezhettek, akiknek már volt minimum három lezárt üzleti éve és a pénzt a közép-magyarországi régión kívüli fejlesztésekre kérik. Fontos volt az is, hogy csak olyan épület jöhetett szóba, melyben legalább a megelőző évben volt villamos energia felhasználás. 

 

A nyári pályázat eredményessége

A nyári pályázat összegét a korábbi 15 milliárdról felemelték 24 milliárdra, eddig nagyjából 1200 cég nyújtott be támogatási igényt, ami körülbelül 3 milliárd forintot jelent. A beérkezett pályázatokat folyamatosan figyelik és bírálják el. A nyári napelemes pályázat valóban kistestvérnek számít a most megjelenthez képest.

Hirdetés

 

A nagyobbik testvér ugyanis három és százmillió forint közötti vissza nem térítendő támogatást kínál átlagosan 55 százalékos támogatási intenzitás mellett a megújuló energiás és energiahatékonysági fejlesztésekhez. Nézzük az ezzel kapcsolatos részleteket, a következő oldalon folytatom! 

Forrás: Fotó: Pixabay

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
622 902
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
622 902
Közösség

víz (H2O)

poláros molekulákból álló, színtelen, szagtalan 0°C és 100°C között folyékony... Tovább

41/2006. (V. 26.) FVM rendelet

az erdõrõl és az erdõ védelmérõl szóló 1996. évi LIV. törvény végrehajtásának... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 2

Átlagos értékelés: 5.0

Gazdaság