Használd fel a műanyag kannákat

16 dolog, amire felhasználhatsz egy műanyag kannát

Szélesi Ferenc
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Így használhatod fel a műanyag kannákat

Csináld magad ásó

Habár egy kertésznek mindenképpen érdemes beszereznie egy rendes ásót, a kisebb, kézi változatokra már nem feltétlenül érdemes költeni. Fogj egy műanyag kannát, és vágd le az alját – a legjobb az, hogy ennek az „ásónak” egy kényelmes fogantyúja is van, ami egyszerűbbé teszi a virágföld és más anyagok összegyűjtését.

Súlyozás

Ha ágyásaidat műanyag talajtakaróval feded le, akkor szükséged lesz valamire, amivel lesúlyozhatod őket, hogy a szél alájuk ne kapjon. Csak tölts fel néhány műanyag kannát vízzel, és helyezd őket a műanyag sarkaira és széleire.

Tároló

Ha egyszerre sok száraz élelmiszert szoktál vásárolni (pl. rizs, liszt, stb.), akkor azokat egy alaposan kitakarított, fertőtlenített, száraz műanyag kannában is tarthatod. Habár hosszútávú tárolásra nem ajánlott ez a megoldás, segít rendszerezni ezeket a hozzávalókat, hogy ne foglalják máshol a helyet.

Tölcsér

Ha a kanna szája alatt a nyak egyre szélesedig, akkor fejjel lefelé fordítva egy nagyszerű tölcsér is lehet belőle. Elég csak levágni az alsó részét (és valami másra felhasználni azt erről a listáról, például növénytartónak), és máris kész! Kiválóan alkalmazható főzéshez vagy befőzéshez.

Hordozható lámpabúra

A szabadtéri világítás nem olcsó mulatság, és habár néhány műanyag kanna nem helyettesíthet egy egész kerti lámpaszettet, nagyon is hasznosak lehetnek a kinti világítás terén. Például ha feltöltesz egyet némi homokkal (hogy a szél fel ne borítsa), akkor belehelyezhetsz egy gyertyát némi hangulatvilágításért, vagy beledughatsz egy elemlámpát, hogy jobban szétszórd vele a fényt.

Csináld magad szemeteslapát

Sepregetnie mindenkinek kell néha, és az összegyűjtött koszt sem árt, ha van mibe betessékelni, mielőtt a kukában landolhatna. Ha éppen nincs kéznél az erre való szemeteslapát, akkor se félj – csak vágj el dőlt szögben egy műanyag kannát, és seperd bele a koszt – még „beépített” fogantyúja is van!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-07-04

A sok esőzés után a te kertedben is megjelent a közönséges gyíkfű? - Hasznosabb, mint gondolnád

Egy-egy nagyobb esőzés után gyakori, hogy a kertekben megjelenik a közönséges gyíkfű az apró, lilás-rózsaszínes virágaival. Ne gyomláld ki, nagyon hasznos!

2024-07-11

Különleges csípős paprika fajták, amelyek termesztésével te lehetsz a környékbeli kiskertek királya

A csípős paprika fajták beszerzése, termesztése nem is olyan nehéz dolog. Különleges chili fajták, amelyekkel te lehetsz a környékbeli kiskertek királya!

2024-07-05

A világ 10 legritkább állata, amik közel állnak a teljes kihaláshoz

Globálisan egy biodiverzitási válság közepén vagyunk. Bemutatok 10 olyan állatot, amik nagyon ritkák, extrémen veszélyeztetettek, és még sosem hallottál róluk.

2024-07-04

Másodvetés a kertben - Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor

A júliusi betakarítással még közel sem ért véget a kertészkedés. Pont ilyenkor jön el az ideje a másodvetésnek. Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor.

2024-07-01

Mutatok pár ötletet a cukkini felhasználásához, hogy ne menjen kárba a termés

Bár gyönyörű álom, hogy a kertünkben ültetett cukkini folyamatosan annyit terem, amennyire éppen szükségünk van, de nagyon gyakori, hogy berobban a termés.

2024-07-05

Ezekkel a természetes ellenszerekkel tudsz védekezni a földibolhák ellen

Apró lyukak jelentek meg a növényeiden? Látod az apró, ugráló, fekete bogarakat is? Valószínűleg földibolhával van dolgod. Ezek a természetes ellenszerei.

2024-07-16

Ezért ne locsold a növényeid kondenzvízzel: egy kertész figyelmeztetései

A kondenzvíz használata elsőre praktikus megoldásnak tűnhet a növények öntözésére. Részletes leírásunkban megtudhatod miért nem javasolt a használata.

2024-06-22

Mit lehet tenni, ha megégtek a növényeim a napon?

Gondoskodj róla, hogy szobanövényeid ne kapjanak túl sok napfényt, mert megéghetnek és elfonnyadhatnak. Mit lehet tenni, ha megégtek a növényeim a napon?

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

legelő

olyan gyep, amelynek zöld fűtermését főleg állatokkal legeltetve hasznosítják. A feltétlen... Tovább

Rovarölo Envidor

Atkaölő permetezőszer.Hatóanyag: 240 g/l spirodiklofenFelhasználható: Atkakártevők ellen... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Házi kert