Készítsünk mohaágyást

Így készíthetsz te is függő mohaágyás

Szélesi Ferenc - Főkertész
Hirdetés

Kertedet temérdek dísszel csinosíthatod ki. Szerezhetsz néhány elegáns szobrot, ültethetsz egy-egy sor virágot a járda két oldalára, beszerezhetsz egy szökőkutat, stb.

Mohaágyás készítése

Persze nem muszáj mindig ilyen nagyobb projektekbe belekezdeni – néha egy apró kis alkotás is sokat dobhat egy helység (vagy éppen egy kert, esetleg udvar) hangulatán. Ezt a célt szolgálja a következőkben bemutatott mohaágyás is, aminek elkészítése végtelenül egyszerű, a végeredmény mégis nagyon látványos lehet – ez csupán a kreativitásodon múlik!

 

1. Egy régi bicikli-, vagy szekérkerék

Az egész mohaágyás alapját egy bicikli-, vagy egy szekérkerék biztosítja majd. Ehhez bármilyen régi kerékpár egyik kerekét felhasználhatod, és még a küllőket sem kell eltávolítanod belőle! A szekér kereke is ideális megoldás lehet, de ez nagyobb helyet igényel.

Hirdetés

 

2. Csirkeháló

Hirdetés

A csirkeháló tartja majd a helyén a talajt, és ezzel együtt az összes belé ültetett növényt is. A következő lépés tehát méretre vágni egy nagyobb darab csirkehálót, méghozzá a kerék méretének duplájára, és hagyj 5-10 centi extra hálót a szélek mentén. Fogd a drótvágót, majd vágj bele a hálóba nagyjából a hosszának egynegyedéig, hogy a kerék közepe köré húzhasd. Ez után dugd át a hálót a küllők között úgy, hogy azok előtt és mögött is legyen a hálóból. Miután átdugtad a hálót a küllők között, hajlítsd össze újból a szétvágott széleket.

 

3. Talajtakaró fólia

A fólia szintén a talaj megtartásában segít majd. Vágd a kerék méretre a fóliát, plusz hagyj néhány centi pluszt a szélein. Vágj be az anyagot egészen a feléig, majd húzd a kerék közepe köré. Ez után dugd át a küllők között úgy, hogy közvetlenül a csirkehálóra feküdjön rá. A következő oldalon folytatom! 

 

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
További cikkek ebben a témában
Hirdetés
Házi kert

égés

sugárzó hő v. magas hőmérsékletű folyadékok és szilárd anyagok által a test felszínén... Tovább

hasnyálmirigy

a gerinces állatok kettős elválasztású, lebenyes szerkezetű, összetett csöves-bogyós... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.