Már mini szarvasmarhát, vagy mini thenet is tarthatsz háziállatként

hirdetes

Mini tehenek, mini szarvasmarhák - bizony, ők is léteznek!

SFV
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Mini szarvasmarhák

Mini tehenek házikedvencként


Ha valaki nem húsáért vagy tejéért szeretne mini tehenet tartani, arra is alkalmasak, hogy házikedvencként neveljék őket. Apró termetükből kifolyólag könnyedén elnyerhetik a gyermekek tetszését, akik így megtanulhatnak az állatokról gondoskodni, esetleg felkeltheti az érdeklődésüket a gazdálkodás iránt. Fontos azonban megjegyeznünk, hogy ezesetben is mindenképp kinti, nagy területen való tartásra van szükség.


Ezeket gondold át, ha mini tehenet szeretnél

Apró szarvasmarhákból viszonylag sok fajta létezik. A Big Picture Agriculture szerint 26 elismert mini tehénfajta létezik.Azt azonban érdemes szem előtt tartanunk, hogy nehezebb szert tenni rájuk, mint más tehénfajtákra, ez pedig árukban is megmutatkozik. 

hirdetes
Hajlamosak továbbá genetikai problémákra is, főleg akkor, ha a tenyésztő nem volt kellően körültekinő a tenyésztés folyamata során.
Bár a mini tehenek iszonyatosan aranyosak, puhák és bolyhosak, az erejüket azonban nem szabad alábecsülnünk. Bár természetük többnyire nem agresszív, mégis, mini változatukban is aránylag nagy állatok, balesetek pedig mindig történhetnek.
 

Forrás: twice.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-03-21

2023-ban ezeket a növényi trendek eresztenek gyökeret

A kertészkedés a színekről, a kis helyeken való ültetésről és az őshonos növényekről szól majd idén. Íme, mit kell ültetni, hogy élvezd ezeket a kerti trendeket.

2023-03-21

8 alapvető eszköz, amiket kezdő kertészként muszáj beszerezned

Könnyítsd meg a kerti feladataidat ezekkel a kötelező eszközzel, amelyeknek minden kezdő kertésznek kéznél kell lenniük! Kezdd el idén ezekkel a kertészkedést!

2023-03-21

Legjobb húsvéti programok a Balatonon – Húsvéti forgataggal, csobbanással, bortúrával és holdfénytúrával élvezhetjük a tavaszt a Balatonon

Rengeteg gyermek- és családiprogram vár minket 2023 áprilisában a Balaton körül – lesz itt nyuszi hopp locsolkodás és csobbanás a húsvéti vásári forgatagban!

2023-03-21

Balatoni programok 2023 áprilisában – Válogass a legjobb tavaszi programok közül!

Ebben a cikkben azokat a legjobb tavaszi programokat gyűjtöttem össze áprilisra, amelyekre megéri elnézni a Balatonhoz! Bortúra, fesztivál és húsvéti programok

2023-02-24

Késő van már a lemosó permetezéshez?

Mikor van ideje a lemosó permetezésnek és mikor késő már elvégezni? Cikkünkben bővebben kifejtjük mikor kell elvégezni a gyümölcsfák lemosó permetezését.

2023-02-21

Hatalmas aszály Olaszországban – Már alig van víz a velencei csatornákban

Hetek óta téli szárazság tombol Olaszországban, ezért nem hiába aggódnak az olaszok. Sokan úgy vélik, hogy meg fog ismétlődni a tavaly nyári hatalmas aszály.

2022-08-27

A gumórothadás fajtái, okai, és minden, amit róluk tudni érdemes

A gumórothadás betegségei a termésveszteség fő okai, különösen a burgonyát, de a sárgarépát és más gumós zöldségeket, és még a virágokat is érinthetik.

2022-08-30

Minden, amit a tökök szüreteléséről tudni érdemes

A különféle tökök rengeteg ínycsiklandozó ételalternatívát kínálnak. De, hogy melyik tökfajtát mikor érdemes szüretelni? Mostani cikkünkből ez is kiderül!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

facélia (méhvirág, mézontófű, Phacelia tanacetifolia L.)

a méhvirágfélek (Hydrophyllaceae) családhoz tartozó, sugaras szimmetriájú, forrt szirmú,... Tovább

elsődleges (primer) kultúrnövény

az ember által a vadon termő növények közül kiválasztott és termesztett növény (pl. búza,... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Állattenyésztés Érdekességek Mezőgazdaság