Már mini szarvasmarhát, vagy mini thenet is tarthatsz háziállatként

hirdetes

Mini tehenek, mini szarvasmarhák - bizony, ők is léteznek!

SFV
Mini szarvasmarhák

Mini tehenek házikedvencként


Ha valaki nem húsáért vagy tejéért szeretne mini tehenet tartani, arra is alkalmasak, hogy házikedvencként neveljék őket. Apró termetükből kifolyólag könnyedén elnyerhetik a gyermekek tetszését, akik így megtanulhatnak az állatokról gondoskodni, esetleg felkeltheti az érdeklődésüket a gazdálkodás iránt. Fontos azonban megjegyeznünk, hogy ezesetben is mindenképp kinti, nagy területen való tartásra van szükség.


Ezeket gondold át, ha mini tehenet szeretnél

Apró szarvasmarhákból viszonylag sok fajta létezik. A Big Picture Agriculture szerint 26 elismert mini tehénfajta létezik.Azt azonban érdemes szem előtt tartanunk, hogy nehezebb szert tenni rájuk, mint más tehénfajtákra, ez pedig árukban is megmutatkozik. 

hirdetes
Hajlamosak továbbá genetikai problémákra is, főleg akkor, ha a tenyésztő nem volt kellően körültekinő a tenyésztés folyamata során.
Bár a mini tehenek iszonyatosan aranyosak, puhák és bolyhosak, az erejüket azonban nem szabad alábecsülnünk. Bár természetük többnyire nem agresszív, mégis, mini változatukban is aránylag nagy állatok, balesetek pedig mindig történhetnek.
 

Forrás: twice.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-07-30

8 érdekesség a kutyákról: biztosan lesz olyan, amin Te is meglepődsz

Sokszor azt gondolhatjuk, annyira szeretjük négylábú kedvencünket, hogy mindent tudunk róla. De valóban így lenne? Nem is gondolnád, mennyi mindent értünk félre!

2022-08-08

Jártál már a magyar sík vidéken? Rengeteg programmal vár a pásztorok földje, a Hortobágy!

Tudtad, hogy az ország első nemzeti parkja a Hortobágyi Nemzeti Park volt? Gazdag programkínálattal találkozhatunk, ahol mindenki megtalálhatja a megfelelőt!

2022-08-08

Melegebb és hűvösebb napokon is tökéletes kirándulási lehetőség a Balaton-felvidék középkori erődítményét meglátogatni!

A Balatoni felvidék nyugati részén, egy magányos hegycsúcs tetején találhatjuk az ország egyik legszebb középkori erődjét, a Sümegi várat. Kirándulás Sümeg

2022-08-08

Éld át a kora-újkori Eger hangulatát! Vár a XXVI. Végvári Vigasságok!

Eger legkülönlegesebb korabeli programját idén is megrendezik, immár huszonhatodik alkalommal vehetünk részt a Végvári Vigasságokon az Egri Vár vendégségében!

2022-07-31

Mikor és hogyan érdemes szüretelni a retket?

Szeretnél tavasztól az első fagyokig folyamatosan friss retket fogyasztani a saját kertedből? A kulcs az, hogy időben szüreteld, és ültesd újra. Mutatjuk, mikor!

2022-06-30

A tökfélék Monosporascus gyökérrothadása

A tökök monosporascus gyökérrothadása a sárgadinnye és más kisebb méretű tökfélék súlyos betegsége. A dinnyetermesztésben meglehetősen új, de nagy probléma.

2022-05-10

Senki nem kér a lengyelek almájából – Támogatást biztosítanak az almatermesztőknek

Támogatással próbálják javítani a lengyelek az étkezési alma helyzetét, ugyanis már láda számra állnak az eladatlan almák az almatermelők raktáraiban!

2022-06-13

Tippek a medence tisztítására – Így marad tiszta a víz egész nyáron!

Viszlát alga! Minél többet vársz, annál nehezebben lesz tiszta a medence vize. Mutatjuk mit kell tenned, hogy tiszta maradjon a medence vize egész nyáron!

További cikkek ebben a témában


évelő növények

azok a növények, amelyeknek élettartama nem egy, ill. két vegetációs periódus alatt... Tovább

abrak

nagy táplálóértékű takarmány. Főleg gabonamagvakból áll, amelyeket v. egészben, v.... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Állattenyésztés Érdekességek Mezőgazdaság