Minden, amit a dinnyéről tudni kell

hirdetes

Amit a dinnyéről tudni kell

Petra

A görögdinnye a származását és az elnevezését tekintve is igen csalóka, ugyanis egy tökféléről van szó, aminek semmi köze a görögökhöz.

Dinnye

Sokan rajonganak a görögdinnyéért, ami nem is csoda, mert a nyár legfinomabb gyümölcse. Viszont ez a gyümölcs sok esetben megtévesztő is lehet. Ilyen például a megnevezése és a származása. Ugyanis a görögdinnye nevéből arra következtetünk, hogy ez az ízletes gyümölcs abból az országból származik, ahová nyáron sokan vágyakozunk, pedig valójában semmi köze nincs Görögországhoz. Ha valaki nem ismeri a gyümölcsöket eléggé, annak talán az is meglepő lehet, hogy a dinnye valójában egy tökféle és az uborka rokona.

Dinnye

Gyakran szembesülünk azzal dinnyevásárlás után, hogy a dinnye állaga elég tökszerű és semmi íze nincs. Viszont létezik néhány jó taktika arra, hogy kiválasszuk a megfelelő dinnyét így elkerülve a csalódást. Sokan meg szokták kopogtatni a dinnyét és úgy tűnik, ez a módszer szinte mindig beválik, persze ha az ember ért hozzá. Ha jó a dinnye, akkor mély hangja van. Viszont választhatunk más alapján is: ha elszáradt a kacs, akkor egész biztos, hogy egy érett dinnye. A héját is megvizsgálhatjuk, ami akkor jó, ha sima és zöld.

Dinnye

Ha szeretnénk nassolgatni, de nem akarunk elhízni, akkor a dinnye az ideális választás. Alig van benne kalória, viszont emellett kitűnő méregtelenítő és vesetisztító; a cukortartalma viszont közepesen magas. De emellett találunk benne A, B és C vitaminokat és rengeteg ásványi anyagot, amik jót tesznek az immunrendszerünknek és az egészségünknek.

Dinnye

A görögdinnye Afrikából származik, az elnevezéséről pedig valójában fogalma sincs senkinek. Egyesek szerint ez egy tájszólás félreértése, de mások szerint fellángolás. Egy harmadik vélemény szerint pedig egy fellángolás miatti félreértés, ami alatt azt kell érteni, hogy a dinnyét a törökökről nevezték el eredetileg és azt értették félre. Viszont akárhogy is nevezzük ezt az ízletes gyümölcsöt, nagyon finom.

Forrás: Eu-info

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


tyúkgalambok

a —>galambok azon fajtacsoportjának az elnevezése, ameiynek tartása jellegzetesen... Tovább

leukopénia (leucopenia)

a fehérvérsejtek megfogyása a vérpályában. Szorítkozhat csak a limfocitákra... Tovább

Tovább a lexikonra
Kertészet