Miért hullik a mikulásvirág levele? A mikulásvirág levél hullás megszüntetése

Ezért hullik le olyan gyakran a mikulásvirág levele: szüntesd meg ezeket az okokat egyszerűen!

VN, NA
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

A karácsonyi időszak, az ünnepi pompa egyik éke a mikulásvirág, ami egy kis odafigyeléssel egészen sokáig virágozhat. Mutatjuk, hogy mi az oka annak, hogy olyan gyorsan elkezdi hullani a mikulásvirág levele, és hogyan tarthatod sokáig életben ezt a pompás ünnepi virágot!

Mikulásvirág levél hullásának megszüntetése

A mikulásvirág az ünnep éke

Sok kellemes dolog van az ünnepi szezonban. A friss pékáruk, az ünnepi étkezés, az ünnepi fények, az örömzene, a közösség és az istentisztelet. Az általunk vállalt dekoráció fényesebbé, vidámabbá teszi az ünnepeket. A növények a dekoráció részei lehetnek. Az amarillisz, a karácsonyfák és a mikulásvirágok hagyományos kiegészítői az ünnepnek. A friss, valódi növények mindig életet és színt adnak, különösen a zord téli időszakban. Növényeinkkel azonban gyakran vannak problémák, különösen, ha azt látjuk, hogy egy mikulásvirág leveleket hullat. Ha a levelek lehullanak a mikulásvirág növényekről, annak több lehetséges oka is lehet. Ezek többsége azonban meglehetősen könnyen módosítható.

Miért hullik le a Mikulásvirágom? 

Még a legerőteljesebb zöld vénával rendelkező legjobb kertésznek is nehézségei lehetnek a növényeikkel. Minden növénynek egyedi termesztési követelményei vannak. A világítás, a talaj típusa, a nedvesség szintje és a hőtűrő képesség fajonként nagymértékben változhat. A mikulásvirág esetében olyan régiókban honosak, ahol egész évben meleg van, és ritkán kapnak súlyos hideget. A virágok valójában nem virágok, hanem fellevelek vagy másodlagos levelek. Az igazi virágok jelentéktelenek és aprók, nem a növény középpontjában állnak. A valódi levelek, amelyek általában zöldek, és a színes fellevelek alkotják a növényeket.

Mi a teendő, ha a mikulásvirág zöld levelei hullanak?

A mikulásvirágokat az 1800-as évek elején Joel Poinsett, akkori mexikói nagykövet vezette be az Egyesült Államokba. Az igazi levelek általában zöldek. Egész évben vannak. A nappali órák csökkenésével a növényt arra ösztönzik, hogy gyönyörű felleveleket hozzon létre. Ehhez a növénynek rövidebb, téli napfénynek kell lennie. Viszonylag meleg hőmérsékleten is kell lennie. Az egyik oka annak, hogy a növény leveleket ejthet, a hőmérséklet-ingadozásoknak való kitettség. Ha a növény huzatos ajtó vagy ablak közelében van, nemtetszését levelek leejtésével fejezi ki. Helyezd át az ilyen növényt az otthonod belsejébe, ahol melegen tarthatod, és nincs kitéve a hideg szellőnek vagy huzatnak. Tavasszal, amikor a kinti hőmérséklet felmelegszik, a mikulásvirág szabadban termeszthető.

Mi a teendő, ha a mikulásvirág piros levelei hullanak?

Mindig kiábrándító, ha a növény „virágos” része meghibásodnak, mert hát mégis csak ez a növények éke, nincsen ez máshogyan a mikulásvirágokkal sem. Valójában ezért vásároljuk meg a mikulásvirágot, élénk színe miatt. A lombhullás megállítása érdekében a megfelelő vízszintre érdemes odafigyelni. A túl sok víz stresszt jelent a növény számára, csakúgy, mint a magas páratartalom. A növény öntözésénél fontos a fóliatakaró eltávolítása. Ennek elmulasztása a felesleges nedvességet felfogja, és a gyökérrothadás miatt a levelek lehullását okozhatja. A legnagyobb bűnös a túl kevés víz. Bár szülőhelyükön nem esik túl sok eső, ezeknek a növényeknek rendszeres nedvességre van szükségük, különösen cserepekben. A nedvességszintnek egyenletesnek kell lennie. 
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

halakra veszélyes növényvédő szerek

a —>növényvédő szereket négy halveszélyességi csoportba sorolják: halakra kifejezetten... Tovább

hermafroditizmus (hímnősség)

fejlődési rendellenesség; valódi hermafroditizmus esetén ugyanazon állatban mindkét nemre... Tovább

Tovább a lexikonra