Így őrizd meg a mikulásvirágok szépségét egész évben- mikulásvirág gondozása egész éveben

Így őrizd meg a mikulásvirágok szépségét egész évben

VN, NA
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

A karácsonyfa mellett a Mikulásvirág az karácsonyi szezon legnépszerűbb ünnepi növénye. Piros és zöld színével tökéletesen díszíti a te otthonodat is az ünnepek alatt, de tudtad, hogy mikulásvirágaidat életben tarthatod és virágozhatod egész évben is? Bizony nem kell az ünnepek végeztével a mikulásvirágoknak is búcsút inteni, hiszen egész évben életben lehet tartani ezeket az egészen különleges és csodaszép növényeket. Hogyan? Mutatjuk, hogyan őrizheted mega a mikulásvirágok szépségét az ünnepek után is!

Mikulásvirág gondozása egész éveben

Hogyan lehet az ünnepek után is megőrizni a mikulásvirágok szépségét?

Sokszor nem könnyű feladat a növényeket életben tartani, szinte olyan lehet ez, mint egy kisállat gondozása. Mindkettőnek állandó szeretetre és odafigyelésre van szüksége. Különösképpen, ha egy ilyen különleges növényről van szó, mint a mikulásvirág. Ezért adunk néhány tippet, hogyan őrizheti meg a mikulásvirágok szépségét karácsony után. Nézzük!

Tippek a mikulásvirág szépségének megőrzéséhez

Ne hagyd, hogy a talaj kiszáradjon. Továbbra is öntözd a mikulásvirágot, mint bármely más növényt, attól, hogy véget ér Mikulás ünnepe, karácsony, vagy éppen a szilveszter, a növénynek továbbra is sok vízre van szüksége. Körülbelül áprilisban lehet érdemes ezt a vízmennyiséget csökkenteni, persze szép lassan, nem pedig hirtelen. Ez egy nagyon kritikus lépés, amelyben elpusztulhat a mikulásvirág, ha nem figyelünk oda, mivel nem tudja elfogadni ezt az új szárítási fázist. Ilyenkor fontos, hogy hideg helyre kell vinni. 15 Celsius fok alatti hőmérsékletre lesz szüksége, és napfény sem nagyon érheti. Nyugalom, nem kell egész nyáron ilyen hűvös helyen tartani, ne ijedjen meg előre senki!

Valamikor májusban ültesd át a mikulásvirágot egy nagyobb edénybe. Vágd le az összes szárat körülbelül 10 centiméteresre. Utána alaposan meg kell locsolni, annak érdekében, hogy felébredjen. Ezen a ponton érdemes lesz napoznia, miközben bent marad. Érezni fogsz némi újjászületést, miután nyáron rendszeresen öntözöd! Nyáron érdemes lehet műtrágyát alkalmazni havonta néhány alkalommal. Ahhoz, hogy a mikulásvirág újra virágozzon, korlátozni kell a napfény hatását, különben ez befolyásolja a virágzási folyamatot. A virágbimbókat novemberre kell látni, ha minden jól megy.

Életben lehet tartani a mikulásvirágot egész évben?

Nos, a mikulásvirág életben tartása az ünnepek után nem egyszerű, ezt azt hiszem mindenki látja, de megéri próbálkozni, mert mi láttunk már sikeres projekteket! Persze a sikerre nincsen garancia, de mindenesetre, ha nem is egész évben, egy pár hónapig biztosan életben tudod majd tartani a mikulásvirágokat. 
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-04-09

Egy növény, amibe azonnal beleszeretsz: A hibiszkusz szaporítása dugványozással

A hibiszkusz egy csodás virág, melynek szaporítása dugványozással nagyon egyszerű. Jöjjön a hibiszkusz szaporítása dugványozással lépésről lépésre, kövesd!

2024-04-09

Ezeket a szobanövényeidet kell most kivinned

Itt a tavasz, a jó idő, az idő, amikor a természet is életre kell. Itt az ideje, hogy szobanövényeidet is kividd a napsütésre. Ezeket a szobanövényeket vidd ki!

2024-04-08

Sokan itt rontják el: Ezért nem szabad visszametszeni az elnyílt tulipánokat!

Sokan elrontják, és levágják az elnyílott tulipánok levelét, ezzel pedig súlyos hibát követnek el, mutatjuk miért. Így gondozd a tulipánokat elnyílásuk után!

2024-04-04

4 csodálatos virágkombináció áprilisra

Tavaszi virágok - Mutatjuk is, hogy hogyan és miként lehet ezeket a virágokat kombinálni, hogy még lenyűgözőbb legyen az eredmény. Próbáld ki te is!

2024-04-16

Csodaszép, egyszerűen gondozható: Így ültess margarétát!

A margaréta nem elég, hogy csodaszép, sokak legnagyobb kedvenc virága, számos néphiedelem kapcsolódik hozzá, gyógyhatása van. Nézd milyen egyszerű az ültetése!

2024-04-11

Ültessük el MOST a nyáron virágzó cserjéket!

Április és május a tökéletes időszak a nyáron virágzó cserjék ültetéséhez, ezért most kertészünk elhozta nektek a legjobb tanácsokat, tippeket a nyári cserjékhez!

2024-04-16

Titkos trükk a hagyma örök életéhez: Soha többé nem kell magot venned!

Fedezd fel a titkos trükköt, amellyel örökké életben tarthatod a hagymát! Soha többé nem kell hagymát vásárolnod a boltban vagy magról újrakezdened a folyamatot!

2024-04-16

Egy kertész szerint ezt kell tenned, ha a paradicsom palántád lábszáras lett

Sokatok már nevelgetni a paradicsom palántáit és észrevehetitek, hogy lábszáras lehet néhány növény, de van rág megoldás, kövessétek ezeket a tippeket ti is!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

csillaghúr (Stellaria)

a szegfűfélék (Caryophylla-ceae) családjába tartozó nemzetség. Tagjai lágy szárú, egyéves... Tovább

mák növényvédelmi technológiája

a peronoszpóra és helmintospóriumos levélfoltosság megakadályozására ditiokarbamát... Tovább

Tovább a lexikonra
Kertészet virág