Hogyan lehetséges a mikrozöldek termesztése - kertészkedj Te is, akár panellakásban!

hirdetes

Nem csak zöldségeket érdemes termeszteni – nevelj Te is mikrozöldet!

TK

A mikrozöldeket könnyen összetéveszthetik a csírákkal, viszont bár mindkettőnek fontos jelentősége van táplálkozásunkban – csakúgy, mint a konyhakertünkből származó zöldségeknek – mégis mások. Ismerd meg most a mikrozöldeket, és tudd meg, hogyan nevelhetsz belőlük, akár már ablakodban!

Mikrozöldek konyhában

Bár a mikrozöldek újdonságnak számítanak, egyre többen fedezik fel jótékony hatásukat – ugyanis egészségesség szempontjából legalább akkora jelentőséggel bírnak, mint konyhakertből származó zöldségeink. Éppen ebből az okból kifolyólag kezdenek egyre jobban elterjedni, egyre többen próbálkoznak meg termesztésükkel, ugyanis egyáltalán nem nehéz, akár az még az ablakpárkányokon is kivitelezhető!


Így amennyiben érdekel ezen mikrozöldek apró világa, valamint táplálkozásodba is szívesen beillesztenéd őket, akár csak kipróbálásképp, nyugodt szívvel neki kezdhetsz akár konyhaablakodban is termesztésüknek– egyáltalán nem bonyolult, és rövid időn belül isteni, saját, friss mikrozöldekhez juthatsz.

hirdetes


Olyanok, mint a csírák?


Szinte mindkettő hasonlóan újító jelleget képvisel az egészséges táplálkozásban – mégis, a szakértők a mikrozöldeket bizonyos szempontból egészségesebbnek mondják, mint a csírákat. Ugyanakkor könnyedén össze lehet őket téveszteni elsősorban küllemük miatt.


Miben nyilvánul meg különbségük?


hirdetes
Először érdemes a csírák fogalmát tisztázni: amennyiben csírákat szeretnénk logikusan különböző növényeknek a magjait csíráztatjuk ki, azokat nedves, párás környezetben neveljük. Ezzel szemben a mikrozöldek elültetett magvakból fejlődő fiatal növényi hajtások – ezek tehát a másikkal ellentétben tulajdonképpen kifejlett növények, csak picik, egyáltalán nem úgymond „babanövényeket” fogyasztunk. A mikrozöldek kifejlett növényei nagyjából 10 centiméteresek, míg a csírákból egyáltalán nem növesztünk felnőtt növényeket.


Mindkettő szervezetünk számára fontos tápanyagokban – vitaminok, ásványi anyagok, kolorofill, értékes enzimek – gazdagok, a mikrozöldek íze mégis karakteresebb, ízletesebb.

 

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-07-19

Lisztharmatos cukkini – mit tehetünk megmentéséért?

A legtöbb növény sajnos hajlamos arra, hogy lisztharmatos legyen. Most eláruljuk, mit tehetsz az ellen, ha cukkinid is elkapta ezt a gombabetegséget.

2021-07-20

Szeretnél virágokkal dekorálni? Ezeket a növényeket lesz majd a legegyszerűbb kertedben gondozni

A kertedben lehetséges a legtöbb szárazvirág nevelése – mégis, vannak közülük olyanok, melyek gondozása egyszerűbb. Mutatom, miket érdemes kertedben gondoznod!

2021-07-19

Ezek a növények tökéletes sövényt alkotnak – ráadásul szinte igénytelenek

Szeretnél Te is egy sövényt kertedbe, viszont tudod, hogy nem lenne sok időd foglalkozni vele? Akkor ezek a növények tökéletesek lesznek számodra!

2021-06-02

Hogyan érdemes támrendszert készíteni növényeink számára? Most segítünk!

A jó időben növényeink már gyors fejlődésbe kezdtek, van ugyanakkor néhány, akiknél elkél majd a segítség - támrendszerrel. Mutatom, hogyan kivitelezd.

2021-07-17

A hónap szépsége – ismerd meg Te is a kasvirágokat

A kasvirágok szebbé tehetik a nyári hónapokat kertünkben, mégis júliusban a legszebbek - ismerd meg Te is ezeket a változatos virágokat mostani cikkünkből!

2021-05-27

Különleges zöldségek, melyek akár virágaid között is remekül fognak mutatni

Ismerd meg Te is ezeket a zöldségeket, melyek szépségükkel akár virágoskertedbe is ültethetőek, így hidat képezve a virágos-, veteményeskertek között.

2021-04-29

Vitaminok és tápanyagok tavasszal - milyen zöldségekben gondolkozz?

A zöldségeket, hogy megfelelő mennyiségű tápanyaghoz jussunk, s legjobban fel tudja használni azokat szervezetünk, érdemes szezonhoz kötötten fogyasztani.

2021-07-17

A kerti szépecske – ismerd meg Te is a menyecskeszemet

A menyecskeszem vagy más néven szépecske közepes termetű, az egyik legváltozatosabb külsejű virág. Most tudj meg mindent erről a különleges dísznövényről.

További cikkek ebben a témában


fajtakísérlet

a fajtaértékelés alapját képező tevékenység. Az összehasonlításra szánt fajtákat azonos... Tovább

panarícium (büdös sántaság)

kérődzők, főként juhok végtagbetegsége, amikor a csülkök közötti bőrből a csülökirha... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Házi kert kert Zöldség