Mikor ültessem át a növényt?

Ez a legjobb idő a növények átültetésére! – Útmutató házi kertészeknek

ZH
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A növények átültetése nagyszerű módja annak, hogy új életet adjunk kertünknek. De átültettél már egy növényt, és láttad, ahogy meghal? Nem vagy egyedül! Valójában a legtöbb kertész tapasztalta ugyanezt már valamikor.

növényátültetés

Melyik napszakban ültessük át a növényeket?


Tudtad, hogy valójában van legjobb napszak a növények átültetésére, hogy csökkentsd a sokkot, és nagyobb esélyt adj a növényeknek a túlélésre? Kövesd ezeket a tippeket, és tanuld meg, mikor kell átültetni a növényeket az optimális növekedés érdekében.

Mikor van a legjobb idő az átültetéshez?


Kiderült, hogy a növények átültetésére a legjobb napszak a reggel, amikor a nap nem süt túl melegen. Ez időt ad a gyökereknek, hogy alkalmazkodjanak új otthonukhoz, és meghonosodjanak a nap melege előtt. Az esti átültetés is sikeres lehet.


Ha a nagy melegben ülteted át a növényt, ügyelj arra, hogy árnyékold a közvetlen napfénytől, amíg meg nem gyógyul a költözésből. Alternatív megoldásként a növényeket felhős napon is átültethetjük.

A növények átültetésének előnyei


A növényeket több okból is át kell ültetni. Ha egyes növényeket cserépben nevelnek, akkor bizonyos idő elteltével gyökerükhöz kötődnek. Ez azt jelenti, hogy a gyökerek betöltötték a cserépben lévő helyet, és elkezdtek körbejárni, ami akadályozhatja a növény növekedését. Az átültetés lehetővé teszi a növénynek, hogy több teret kapjon a növekedéshez, ami segíthet abban, hogy teljes potenciálját kiaknázza.

Az átültetés másik oka, ha meg akarjuk változtatni a növény helyét. Lehet, hogy beltérben kezdted, most pedig a szabadba szeretnéd áthelyezni. Vagy talán csak át szeretnéd költöztetni egy másik helyre az udvaron vagy a kertben. Bármi legyen is az ok, az átültetés egyszerű módja a növény helyének megváltoztatására.

Végül az átültetés segíthet a küszködő növény újraélesztésében is. Ha a növény nem kap elég fényt vagy vizet, vagy ha a talaj nem ereszt jól, az átültetés segíthet abban, hogy újrainduljon, amire szüksége van.


Kattints a következő oldalra, ha megakarod tudni hogyan kell átültetni a növényeket
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Dombóvári Körzeti Földhivatal

Földhivatal Körzeti Földhivatal Cím: Dombóvár Jókai u. 18. 7200 Magyarország Tovább

Gyomirtó Reglone Air

Deszikkáló és gyomirtó szer légi kijuttatásra kifejlesztve.Hatóanyag: 200 g/l diquat-ion... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert