Hogyan és mikor öntözzük meg növényeinket? - Most kiderül, mikor érdemes locsolni!

hirdetes

Mikor és hogyan locsoljunk? – Tippek/trükkök mindenkinek!

Szélesi Ferenc - Főkertész, ZH
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Rengeteg kérdés és még több tévhit, szeretnénk mindenkinek segíteni, ezért most elmondjuk nektek, mikor és hogyan érdemes öntözni a növényeket. Szerintem nagyon érdekes témát boncolgatunk, érdemes velünk tartanatok most is! 

A nagy kérdés? Mikor locsoljunk?

Mikor locsoljunk? – Szavazz, még mielőtt elolvasnád cikkünket! 

Szeretnék megkérni mindenkit arra, hogy még azelőtt szavazzon, hogy elolvassa cikkünket. Ez egy kis felmérés (nem kell hozzá megadni semmilyen adatot, se email címet, se nevet), amiből készül egy statisztika. Köszönjük! 

Mikor szoktál locsolni?

Mikor locsoljunk? – Fókuszban a gyökérzet! 

Még mielőtt elmondanám, mikor kell locsolni, elmondok pár tippet/trükköt, amit érdemes megfogadni. Az első és egyben legfontosabb az, hogy mindig a gyökérzónára kell fókuszálni, tehát, a leglényegesebb az, hogy a víz elérje a gyökereket. A felszíni locsolás szinte semmit sem ér. Ahhoz, hogy elérjük a gyökérzónákat, érdemes ismernünk valamelyest a növényeket. Amíg az egynyári növények és a fű gyökerei a talaj felső részében vannak, addig a cserjék, évelők, valamint a fák gyökerei a talajt felső 30-60 centiméteres szintjén. 

hirdetes

Mikor locsoljunk? – Gazdaságosság talajtakarással

A talajtakarást mindenképpen érdemes alkalmaznunk, hiszen számtalan előnye van: díszíti a kertet, csökkenti a földbe kerülő víz elpárolgását, és többek között képes megakadályozni, hogy a földet kimossa egy kiadósabb eső. 

Mikor locsoljunk? – Az eszköz sem mindegy

Mindig érdemes megfelelő eszközt használnunk, nincs ez másképpen akkor sem, ha locsolásról van szó! Alkalmazzunk nyugodtan csepegtető csövet, öntözőrendszert, időzítőket. Építsünk ki alaposan átgondolt csepegtető rendszert, ezzel tudjuk a leghatékonyabban meglocsolni a növényeket úgy, hogy a gyökerek is el legyenek látva vízzel.

hirdetes

Ha slagot választunk, akkor mindig ügyeljünk arra, hogy könnyű legyen, de ne a legvékonyabbat, a legsilányabbat keressük, mert azok könnyedén kilyukadhatnak, idő előtt elhasználódhatnak. A slagra szerelhető locsolófejek esetében is érdemes egy legalább középkategóriás darabot beszerezni, mivel az sokkal megbízhatóbb, több és jobb funkcióval ellátott és tartósabb. Most pedig nézzük, mikor locsoljunk, a következő oldalon választ kaphattok minden kérdésre, érdemes tehát lapozni egyet! 

ariesa66 képe a Pixabay -en.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

pajzsmirigy

a nyaktájékon, a gége pajzsporcán levő —>belső elválasztású mirigy. —>... Tovább

bárányiskola

a hodálynak a bárányok számára bújtatóráccsal elkülönített része, ahová az anyák nem... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert