Miért sárgul az orchidea levele? Orchidea levélsárgulás oka, ezért sárgul meg az orchidea levele

Emiatt sárgul meg az orchidea levele- 7 dolog, amit érdemes elkerülni!

VN
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Az orchidea leveleinek megsárgulása nem feltétlenül ad okot az izgulásra. Normális és természetes, hogy az idősebb levelek megsárgulnak és fokozatosan lehullanak. De ha az orchideán minden levél sárga, az azt jelezheti, hogy valami nincs rendben. Számos tényező okozhatja az orchidea leveleinek elszíneződését, beleértve a közvetlen napfényt, az alacsony hőmérsékletet és a gyökérrothadást. Nézzük az orchidea levelek sárgulásának okait részletesen!

Miért sárgul az orchidea levele?

Miért sárgul az orchideám levele?- Természetes öregedési folyamat

Az idősebb orchidea szára gyakran kissé megnyúlt, normális, hogy a régi levelek lehullottak. Az egészséges növények szárából folyamatosan új gyökerek bukkannak fel, végül gyökértömeget alkotva. Ha sárguló levelet észlelsz a növény alján, ne aggódj. Ez a sárgulás a növény természetes folyamata, amikor az érett levelet eldobja, hogy új levelet hozzon létre. Ha azonban a levelek a növény tetejétől sárgulnak, akkor probléma van.

Miért sárgul az orchideám levele?- Túl sok fény

Az orchidea levelei megéghetnek és megsárgulhatnak, ha közvetlen napfénynek vannak kitéve. Próbáld meg olyan helyre tenni az orchideád, amely elegendő közvetett napfényt kap. Ha a növényt ablakpárkányra helyezed, próbáld meg északi vagy nyugati fekvésű ablakba tenni. 

Miért sárgul az orchideám levele?- Rossz hőmérséklet

Győződj meg róla, hogy az orchidea körüli hőmérséklet napközben 18-25 fok közötti, éjszaka pedig 15 és 20 fok között van. A túl alacsony hőmérséklet az orchidea levelei sárgulását is okozhatja. Tartsd távol az orchideát a nyitott ablakoktól, ventilátoroktól vagy légkondicionáló szellőzőktől, mivel a melegebb hőmérsékletet és a viszonylag magas páratartalmat kedveli.
 

Lapozz, és mutatjuk az orchidea levél sárgulásának további okait is, illetve kezelését!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

fajkeresztezés

különböző —>fajok között létesített ivari kapcsolat, amelyből életképes utódok... Tovább

forgó talajművelő eszközök

mindazok a gépek, amelyek munkájukat forgó mozgás közben végzik. Ide tartoznak a tárcsás... Tovább

Tovább a lexikonra
virág