Magyarország legszebb vízesései

Tündérmesékbe illő erdei vízesések Magyarországon őszi kirándulásokhoz

ZH
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Csodás természeti kincseket fedezhetünk fel Magyarország területén, azonban ha vízesésre gondolunk, sosem kis hazánk jut eszünkbe, pedig itt is akadnak jócskán tündérmesékbe illő erdei vízesések!

vízesések

Legszebb vízesések Magyarországon 

Szeretnél Te is csodás vízeséseket felfedezni egy-egy kirándulás alkalmával? Akkor ez a cikk most neked szól, hiszen összegyűjtöttük kis hazánk legszebb vízeséseit, amiket akár egy tündérmesében is eltudnánk képzelni! Nézd meg képes ajánlónkat a legszebb vízesésekről Magyarországon és fedezd fel Magyarország rejtett kincseit!

 

 


1.    Szalajka-völgyi Fátyol-vízesés

A magyarországi vízesések listáját természetesen a leglátványosabb magyar vízeséssel kell kezdenünk, ahol az év minden napján különleges kirándulásban lehet részünk, ráadásul a Szalajka-völgyben sok más látnivaló is akad egy egésznapos kiránduláshoz, tudj meg többet a Bükk legszebb látnivalóiról korábbi cikkünkből!
 


2.    Jósvafői Tengerszem és vízesés

Talán nevezhetnénk Magyarország Niagarájának is az Aggteleki Nemzeti Park területén, Jósvafő határában található Tengerszem-tó hazánk egyik legcsodálatosabb mesterséges tavánál található vízesést. A smaragdzöld színű Tengerszem sűrű erdőben, egy szűk völgy alján fekszik, és itt található egy gyönyörű erdei vízesés is! A patak környékén zöldellő növényzet azt az érzést keltheti bennünk, mintha a horvátországi Plitvicei-tavak egy kisebb vízesését látnánk.

3.    Ilona-völgyi vízesés

Legkönnyebben Parádfürdőről közelíthetjük meg Magyarország legnagyobb zuhatagát egy kellemes erdei túra keretein belül. A Szent István-kúttól induljunk el gyalog és egy 2 kilométeres távon belül elérkezhetünk az Ilona-völgyi vízeséshez.


4.    Lillafüredi vízesés

Lillafüreden nem csak a barlangfürdő csodálatos, de a közvetlenül mellette található Lillafüredi vízesés is, ami az év minden szakaszában csodás látványban részesíti a turistákat. Télen különös lenyűgöző a látványa, hiszen még folytában fagy be.


 

 


5.    Ördögmalom-vízesés

2,5 km-re található Visegrád központjától a Malomkerti-völgyben a 25 méter hosszú Ördögmalom-vízesés. A lezúduló víz, amely az Apátkúti-völgyből sebesen futó patakból érkezik, mély medencét mosott ki magának. A természetjárók kedvence lesz, ugyanis egy hosszú turistajelzéses útvonalon lehet megközelíteni, de akik nem gyalogolnának, azok autóval is felfedezhetik a Visegrád közeli vízesést.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

len (Linum usitatissimum L.)

a lenfélék (Linaceae) családjához tartozó olaj- és rostnövény. Orsógyökere 80-100 cm-re... Tovább

gén

az élőlények kialakulását meghatározó, a genetikai információt hordozó öröklődési... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek