Budapest méhbarát város lehet

hirdetes

Valóban jó ötlet méheket telepíteni a buszmegállókba?

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE.
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely nem kis célt tűzött ki maga elé, méhbarát várossá szeretné alakítani Magyarország fővárosát, nézzük a részleteket! 

Budapest, a méhbarát város

Karácsony Gergely nagy állatbarát

Karácsony Gergely júniusban, az önkormányzati választási hajrában mutatta meg állatvédő énjét (bár sokan már korábban is tudtak erről az oldaláról), egy sajtótájékoztatón állatvédelmi chartát hirdetett. Céljai között megemlítette az új és korszerű állatmenhelyek létrehozását, a kényszerszaporítókkal szembeni fellépést, valamint az ivartalanítási programot. Ugyanakkor nemcsak a négylábúakra tért ki, hanem a szárnyasokra is: Budapest legyen méhbarát város! Elmondta továbbá azt is, hogy hosszútávon mindenképpen át kell állnia mindenkinek a biológiai szúnyogírtásra, és segítenünk kell a madarakat, elsősorban a fecskéket, hogy visszatérjenek a városokba. 

Kunhalmi Ágnes ekkor azt mondta a sajtótájékoztatón, hogy kezdeményezik Karácsony Gergelynél a budapesti állatvédelmi ombudsman létrehozását, de hozzátette azt is, hogy szeretnék, ha az önkormányzat a jövőben pályázati úton támogatná az ivartalanítást, a chippel történő ellátást és az oktatásban, valamint az egészségügyben is nagyobb szerepet kapna az állatterápia. 

hirdetes

Emberbarát méhek?

A Hír TV információi szerint egy klímavédelmi munkaanyagban szerepel több ötlet is, ami segíthet abban, hogy Budapest méhbarát város lehessen. A buszmegállókban olyan zöldfelületeket hoznának létre, amelyben elhelyeznének egy, vagy több méhkast.  Józsefváros a méhbarát Budapest kísérleti kerülete, itt már munkaanyagba is foglalták a megvalósítás terveit.

A főpolgármester nem tartja elképesztő ötletnek a munkaanyagot, elmondása szerint az utasoknak és a járókelőknek nem kell tartaniuk a méhek támadásaitól, ugyanis azok nem bántják az embert, ha az ember sem bántja őket. Ebben a még nem nyilvános munkaanyagban egyébiránt az is szerepel, hogy legyen lehetőség a szökőkutakban való fürdésre. Megmondom őszintén, hogy kicsit meglepődtem a terveket hallva, ugyanis ez sem a méheknek, sem az embereknek nem fog jót tenni.

hirdetes

A méhek nem fognak mit gyűjtögetni, nem véletlen, hogy a méhészek erdők szélén, mezők közelében, emberektől kevésbé bolygatott területeken tartják állományukat. És akkor még nem ejtettünk szót azokról az emberekről, akik allergiások a méhcsípésre, pedig nem ártana rájuk is gondolni. 

Budapesti programok
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

kombájnhektár

gazdaságtechnikai mérőszám, amely 1 ha átlagtermésű őszi kalászos betakarításához... Tovább

csalogatóanyagok (attraktánsok)

kis mennyiségben is a rovarok csalogatasára, összegyűjtésére és mergező szerrel... Tovább

Tovább a lexikonra
Mezőgazdaság