Mit csináljak medvehagymából? Itt van 2 egyszerű recept: medvehagyma leves recept, medvehagymás házi vaj recept

Itt van 2 egyszerű recept: medvehagyma leves, medvehagymás házi vaj

VN
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Itt a tavasz, és vele együtt itt a medvehagyma szezon is. Oldalunkon rengeteg medvehagymás okosságot találhatsz, például a szedéssel kapcsolatban, most pedig a felhasználásával kapcsolatban is ellátunk néhány okos tanáccsal. Konkrétan mutatunk kettő nagyon egyszerű, de mennyien ízletes receptet: medvehagyma leves, és házi medvehagymás vaj recept.

Medvehagyma receptek egyszerűen
Hol tudsz medvehagymát szedni teljesen ingyen? Mutatjuk a legjobb medvehagyma lelőhelyeket!  

Medvehagyma krémleves- az egyik legfinomabb tavaszi csemege

A medvehagymát nagyon sokféleképpen fel lehet használni, de ha szereted a krémleveseket, és a különleges ízekkel megszórt egyszerűm ételeket, akkor ezt a mandulaforgáccsal megbolondított medvehagyma krémlevest el kell készítened! Lássuk a receptet!

Hozzávalók a medvehagyma krémleveshez

  • 4 csomag medvehagyma    
  • 2 csomag snidling vagy zöldhagyma    
  • 3 evőkanál olívaolaj    
  • 4 evőkanál rizsliszt    
  • 5 deciliter tej    
  • 1 litervíz    
  • 1 teáskanál só    
  • 1 teáskanál sómentes ételízesítő    

A tálaláshoz    

  • 1 csomag mandulareszelék    
  • 10 dkg bacon

A medvehagyma krémleves elkészítése

Első lépésként a medvehagyma levelek megmosásával kezdünk, majd a megmosott medvehagyma leveleket ollóval laskára vágjuk.Ezután a szintén megmosott snidlinget vagy zöldhagymát szintén apróra vágjuk. A hagymáat olívaolajon pároljuk meg, míg kicsit össze nem esnek, ezután pedig 1 dl tejjel krémszerűre turmixoljuk. Ha ezzel megvagyunk, felöntjük a liter vízzel, ízesítjük az ízesítővel, és felforraljuk. A megmaradt 4 dl tejet csomómentesre keverjük a rizsliszttel, és hozzáadjuk a hagymás léhez, összeforraljuk. Fontos, hogy a sót csak a végén adjuk hozzá. Tálaláskor ropogósra sütött baconkockákkal vagy pirított mandulareszelékkel tálaljuk.

Medvehagymás házi vajkrém

Most nézzük a másik nagy kedvenc receptünket, ami még annyira sem lesz bonyolult, mint az előző (bár az sem volt kicsit sem az). A család nagy kedvence, gyorsan el is fogy, úgyhogy nem győzzük tavasszal mindig újra csinálni.

Hozzávalók a medvehagymás házi vajkrémhez

  • 2.5 dkg    medvehagyma    
  • 1 evőkanál olívaolaj    
  • 1 teáskanál citromlé    
  • 10 dkg vaj    
  • ízlés szerint só

A medvehagymás vajkrém elkészítése

A medvehagymás házi vaj elkészítéséhez először is meg kell mosni, majd szárazra törölni a medvehagymát, majd felaprítani, és hozzáadni az olívaolajat, a citromlevet és ízlés szerint sót, majd botmixerrel pépesíteni ezt az egészet. Ezután a puha vajat adjuk hozzá, és alaposan elkeverjük, a cél, hogy minél krémesebb legyen, majd mehet a hűtőbe, hogy jól összeérjenek az ízek. kenyérre kenve, paprikával, paradicsommal istenien finom, de más ételekhez is fel lehet használni, például csirke mellett megtölteni vele.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

fajtaértékelés

elemző eljárás, amellyel az egyes —>fajták viszonylagos értékét hasonlítják... Tovább

domboságy

a biokertészet egyik fontos kelléke; úgy készül, hogy a talajból 25—35 cm mélyen... Tovább

Tovább a lexikonra
Zöldség