notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

57/2006. (VIII. 4.) FVM rendelet

Hirdetés

a Magyar Élelmiszerkönyv közösségi elõírások átvételét megvalósító kötelezõ elõírásairól szóló 56/2004. (IV. 24.) FVM rendelet módosításáról


Az élelmiszerekrõl szóló 2003. évi LXXXII. törvény 20. §-ának (5) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján - a szociális és munkaügyi miniszterrel, valamint az egészségügyi miniszterrel egyetértésben - a következõket rendelem el:
1. § A Magyar Élelmiszerkönyv közösségi elõírások átvételét megvalósító kötelezõ elõírásairól szóló 56/2004. (IV. 24.) FVM rendelet (a továbbiakban: R.) melléklete az e rendelet mellékletében foglaltak szerint módosul.
2. § (1) Ez a rendelet a kihirdetését követõ 15. napon lép hatályba. A Magyar Élelmiszerkönyvnek az e rendelet mellékletében felsorolt elõírásait az abban megjelölt határidõktõl kell alkalmazni.
(2) Az R. mellékletének
a) 30. sora és az 1-2-2002/16 Az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülõ mûanyagok és mûanyag eszközök egyes epoxiszármazék-tartalmáról szóló elõírás 2. kiadása,
b) 56. sora és a 3-1-98/53 Mintavételi és vizsgálati módszerek az élelmiszerekben lévõ egyes szennyezõ anyagok mennyiségének hatósági ellenõrzésérõl szóló elõírás 3. kiadása,
c) 58. sora és a 3-1-2002/26 Élelmiszerek ochratoxin-A-tartalmának hatósági ellenõrzésére szolgáló mintavételi és vizsgálati módszerekrõl szóló elõírás 3. kiadása, valamint
d) 60. sora és a 3-1-2003/78 Mintavételi és vizsgálati módszerek az élelmiszerekben lévõ patulin mennyiségének hatósági ellenõrzésérõl szóló elõírás 1. kiadása
e rendelet hatálybalépésével egyidejûleg hatályát veszti.
3. § (1) Ez a rendelet a következõ irányelveknek való megfelelést szolgálja:
a) a Tanács 76/621/EGK irányelve (1976. július 20.) a közvetlenül emberi fogyasztásra szánt olajok (étolajok) és zsírok (étkezési zsírok), valamint a hozzáadott olajokat és zsírokat tartalmazó élelmiszerek erukasav-tartalma legmagasabb szintjének rögzítésérõl,
b) a Bizottság 87/250/EGK irányelve (1987. április 15.) a végsõ fogyasztók részére értékesítendõ alkoholtartalmú italok címkézésénél az alkoholtartalom térfogatszázalékos jelölésérõl,
c) a Tanács 89/108/EGK irányelve (1989. december 21.) az emberi fogyasztásra szánt gyorsfagyasztott élelmiszerekre vonatkozó tagállami jogszabályok közelítésérõl,
d) a Bizottság 92/2/EGK irányelve (1992. január 13.) az emberi fogyasztásra szánt mélyfagyasztott élelmiszerek hõmérsékletének hatósági ellenõrzéséhez szükséges mintavételi eljárás és közösségi vizsgálati módszer meghatározásáról,
e) a Tanács 2001/114/EK irányelve (2001. december 20.) egyes emberi fogyasztásra szánt, részben vagy teljesen dehidratált tartós tejekrõl.
(2) Ez a rendelet a következõ közösségi rendeletek végrehajtásához szükséges rendelkezéseket állapítja meg:
a) a Bizottság 1895/2005/EK rendelete (2005. november 18.) egyes epoxiszármazékok élelmiszerrel rendeltetésszerûen érintkezésbe kerülõ anyagokban és tárgyakban való felhasználásának korlátozásáról,
b) a Bizottság 401/2006/EK rendelete (2006. február 23.) az élelmiszerek mikotoxintartalmának hatósági ellenõrzéséhez használandó mintavételi és elemzési módszerek megállapításáról.

(...)

Hasznos volt számodra a szótárunk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 191

Átlagos értékelés: 5.0

Hirdetés

címkék:
Kapcsolódó cikkek
Készítsünk tökéletes főtt kukoricát!

Így készíthetsz te is tökéletes főtt kukoricát!

Lassan itt a nyár, végre ismét jön a főtt kukorica szezonja, a legtöbb ember erre vár egész évben. A most következő cikkben elmondjuk nektek, hogyan készíthetitek el a...

Vermelés tudnivalók

Őseink bevált módszerei – A földalatti tartósítás

A modern technológia vívmányainak köszönhetően élelmiszereink akár hetekig is fogyaszthatók maradhatnak, miután megvásároltuk őket az üzletekből. Ezt különféle...

Gyapjaslepke megjelenése

Megjelent a gyapjaslepke, így védekezz ellene!

Idén is számítani kell a gyapjaslepkék tömeges megjelenésére. Ezek a rovarok bármilyen gyümölcsfát és növényt képesek megrongálni a rágásukkal, éppen ezért érdemes...

Ismerjétek meg 2019 legszebb gazdászlányát

Okos és szorgalmas 2019 legszebb gazdászlánya – Interjú Hegyesi Katalinnal

Idén negyedik alkalommal került megrendezésre a Gazdász Szépe, amit Hegyesi Katalin nyert meg. Készítettünk egy interjút a 22 éves lánnyal, akinek a személyében egy nagyon...

Az őszibarack bemutatása

A legkedveltebb magyar gyümölcs – Az őszibarack (Termesztési kisokos)

Egy harapás barack egy harapás nyárnak felel meg, és a nyár mindig az ember saját kertjéből a legízletesebb. Bizonyára felesleges lenne hosszasan ecsetelni, hogy miért érdemes...

Tudj meg mindent a majoránna termesztéséről

Egy fűszernövény, ami nem hiányozhat a kertedből – A majoránna termesztése

Mégis melyik zöldségeskertből hiányozhatna a majoránna (Origanum majorana)? Ez a méltán közkedvelt fűszernövény nem csak konyhádat, hanem kertedet is illatosabbá teheti,...

Salsa kert létrehozása

Így állítsd össze a tökéletes salsa kertet magadnak (szósz recepttel)

Vannak azok az emberek, akiknek a salsáról egy tánc jut az eszükbe, és vannak azok, akiknek egy szósz. Ha az utóbbi táborba tartozol, akkor ez az útmutató neked szól. A salsa egy...

Bírság jár a parlagfűmentesítés elmulasztásáért

Parlagfű irtása – Akár 5 millió forint is lehet a bírság!

Idén is elérkezett a parlagfűszezon, éppen ezért hívjuk fel ismételten mindenki figyelmét arra, hogy védekeznünk kell ezen növények ellen, és nemcsak azért mert...

Betakarítási kisokos mindenkinek

Mikor és hogy végezzük a betakarítást? – Szüretelési kisokos mindenkinek

Amikor a növénytermesztésről beszélünk, sokan csak az ültetési és gondozási fázisra gondolnak, pedig azt, hogy mikor (és hogyan) szüreteli le az ember munkája gyümölcsét...

Saját kezűleg készíthetünk paradicsomszószt

Így készül a tökéletes házi paradicsomszósz – RECEPT!

A paradicsomszósz egy sokoldalú hozzávaló, ami egyetlen olasz ízeket kedvelő házigazda konyhájából sem hiányozhat. Ha vannak saját, házi termesztésű paradicsomaid (vagy...

Így használhatod fel a műanyag kannákat

16 dolog, amire felhasználhatsz egy műanyag kannát

Habár a műanyag kannák haszna egyértelmű egy gazda, vagy otthontulajdonos számára, némi kreativitással elképesztően sokat ki lehet hozni ezekből az egyszerű, de nagyszerű...

Most mindent elmondunk a paradicsom trágyázásáról

Mivel és hogyan trágyázd paradicsomaidat

Most kell a legjobban odafigyelnünk a paradicsom tápanyagutánpótlására, mert ha nem tesszük meg, akkor nem is várhatunk nagy termést. Mostani cikkemben elmondok mindent a paradicsom...