Minden a medence karbantartásáról

Medencék karbantartása kezdő medencetulajdonosoknak!

Szélesi Ferenc - Főkertész, ZH
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Sok kérdés érkezett hozzánk a medencékkel kapcsolatban - hogyan kell felállítani, hogyan kell karbantartani, mit kell tenni ahhoz, hogy tökéletes legyen a víz minősége egész nyáron? Most minden kérdésre választ kaphattok, tartsatok velem!

Tudj meg mindent a medence karbantartásáról

Akárcsak egy autónak, egy kertnek, vagy egy számítógépnek, úgy medencédnek is rendszeres karbantartásra van szüksége, hogy a lehető legtöbb élvezetet nyújtsa számodra. Mielőtt tehát belevetnéd magad, érdemes megismerkedni medencéd működésének alapjaival.

Ha tudod, hogy hogyan gondoskodj róla, akkor hosszú éveken át biztosít majd felhőtlen élményeket anélkül, hogy drága, körülményes javításokra lenne szüksége. Lássuk, hogy mi mindent kell tudnia egy újdonsült medencetulajdonosnak a medencék karbantartásáról.

Ismerkedj meg medencéd részeivel

A medencék karbantartásához tudnod kell, hogy milyen elemekből is áll medencéd, illetve hogy hogyan működik. Ehhez nem kell medenceépítésznek lenned, és remélhetőleg minderről alaposan elbeszélgettél azokkal, akik elkészítették medencédet. E tudás birtokában sokkal könnyebb lesz a karbantartás, illetve a hibák elhárítása és azonosítása.

Ha medencékről van szó, akkor a határ a csillagos ég: aki megengedheti magának, az korszerű vízmelegítő rendszerrel, medencetakaróval és akár víz alatti hangfalakkal is felszerelheti új szerzeményét.

Azonban még a legegyszerűbb medencék is rendelkeznek bizonyos komponensekkel, amelyek rendszeres karbantartást igényelnek, hogy megfelelően működhessenek. Minden medencében van víz, egy belső fal vagy fóliabélés, egy szűrő- és vízforgató rendszer, illetve a szkimmerek és a befúvók. Vegyük át ezeket egyenként!

A medence vize

Sokan nem is gondolnák, pedig a medencébe töltött víz fontos szerepet játszik a szerkezet épségének megőrzésében. Ügyelj rá, hogy mindig tiszta és kiegyensúlyozott maradjon, hogy nem csak medencéd rendszereit, hanem családodat és barátaidat is biztonságban tudhasd. A tiszta víz sokkal nehezebben teszi tönkre a szűrőrendszert (például az ásványi anyagok lerakódásával), amit nem épp olcsó mulatság kicserélni.

A medence belseje

A medence fala, vagy az azt fedő fólia folyamatosan érintkeznek a vízzel, és így minden mással is, ami abba belekerül. Fontos, hogy ezeket a felületeket rendszeresen ellenőrizd, és hogy eltávolítsd róluk az algákat, a penészt és minden egyéb szennyeződést, illetve lerakódást is. A következő oldalon folytatom! 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-06-12

Teljes útmutató a komposztáláshoz kezdőknek: Az alapok lépésről lépésre

Szívesen belevágnál az otthoni komposztálásba de nem tudod, hogyan? Itt a teljes lépésről lépésre követhető útmutató az otthoni komposztálás elkezdéséhez.

2024-06-11

Csiga ellen természetesen: egy kertész hasznos tanácsaival

A csigák bosszantó állatok a kertben, ezért érdemes módjával, de ritkítani őket, de természetesen! Semmiképpen se bántsuk a csigákat, kövessük ezeket a tippeket.

2024-06-11

5+1 ok, amiért nem csíráznak a magjaid a kertben

A magok vetése nem mindig gyerekjáték, sokszor előfordul, hogy nem kezdenek el kicsírázni a földben, megmutatjuk a cikkben, hogy mik lehetnek ennek a fő okai!

2024-06-11

Ellepték a hangyák a kertem, mit tegyek?

A hangyák nem feltétlen ártalmas lények, azonban, ha ellepik a kertedet, az bosszantó tud lenni, ez esetben kövesd a kertészünk tanácsait a hangyák ellen!

2024-06-14

Gyümölcsfák kezdőknek - Ezeket ültesd el, ha pár éven belül termést szeretnél

Azon gondolkoztál, hogy jó lenne végre a kertedbe gyümölcsfákat is ültetni, de nem tudod milyeneket válassz? Elhoztuk a legjobb gyümölcsfákat kezdőknek.

2024-06-12

5 egyedi és különleges csirkefajta, amiktől eldobod az agyad

Ha baromfikat tartanál és szeretnél egy kis izgalmat hozni a mindennapjaidba, vagy csak érdekelnek a különleges csirkefajták, akkor nézd meg ezt az 5 csirkét.

2024-06-14

Te tudtad miért használnak füstölőt a méhészek? - A méhek füstölése

A méhészek által gyakran használt eszköz a füstölő, hiszen a méhek füstölése nagyon fontos, hogy fenntartható legyen a méhészet, és a méhek jól érezzék magukat.

2024-06-13

4 ritka kutyafajta, te mennyit ismersz közülük?

A kutyák világa tele van különleges és ritka fajtákkal, melyek nemcsak egyedi megjelenésükkel, hanem történetükkel és jellemzőikkel is kitűnnek a tömegből.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

sáncolás

lejtős, nyugtalan felszínű területeken alacsony gátak létesítése a csapadék megtartására... Tovább

SUM 0246

Kukorica Cél: szemes, siló Leírás:Hímvirágzása közepesen korai, a kalászkapelyva nem,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Házi kert