Minden a medence karbantartásáról

hirdetes

Medencék karbantartása kezdő medencetulajdonosoknak!

Szélesi Ferenc - Főkertész, ZH

Sok kérdés érkezett hozzánk a medencékkel kapcsolatban - hogyan kell felállítani, hogyan kell karbantartani, mit kell tenni ahhoz, hogy tökéletes legyen a víz minősége egész nyáron? Most minden kérdésre választ kaphattok, tartsatok velem!

Tudj meg mindent a medence karbantartásáról

Akárcsak egy autónak, egy kertnek, vagy egy számítógépnek, úgy medencédnek is rendszeres karbantartásra van szüksége, hogy a lehető legtöbb élvezetet nyújtsa számodra. Mielőtt tehát belevetnéd magad, érdemes megismerkedni medencéd működésének alapjaival.

Ha tudod, hogy hogyan gondoskodj róla, akkor hosszú éveken át biztosít majd felhőtlen élményeket anélkül, hogy drága, körülményes javításokra lenne szüksége. Lássuk, hogy mi mindent kell tudnia egy újdonsült medencetulajdonosnak a medencék karbantartásáról.

Ismerkedj meg medencéd részeivel

A medencék karbantartásához tudnod kell, hogy milyen elemekből is áll medencéd, illetve hogy hogyan működik. Ehhez nem kell medenceépítésznek lenned, és remélhetőleg minderről alaposan elbeszélgettél azokkal, akik elkészítették medencédet. E tudás birtokában sokkal könnyebb lesz a karbantartás, illetve a hibák elhárítása és azonosítása.

hirdetes

Ha medencékről van szó, akkor a határ a csillagos ég: aki megengedheti magának, az korszerű vízmelegítő rendszerrel, medencetakaróval és akár víz alatti hangfalakkal is felszerelheti új szerzeményét.

Azonban még a legegyszerűbb medencék is rendelkeznek bizonyos komponensekkel, amelyek rendszeres karbantartást igényelnek, hogy megfelelően működhessenek. Minden medencében van víz, egy belső fal vagy fóliabélés, egy szűrő- és vízforgató rendszer, illetve a szkimmerek és a befúvók. Vegyük át ezeket egyenként!

A medence vize

Sokan nem is gondolnák, pedig a medencébe töltött víz fontos szerepet játszik a szerkezet épségének megőrzésében. Ügyelj rá, hogy mindig tiszta és kiegyensúlyozott maradjon, hogy nem csak medencéd rendszereit, hanem családodat és barátaidat is biztonságban tudhasd. A tiszta víz sokkal nehezebben teszi tönkre a szűrőrendszert (például az ásványi anyagok lerakódásával), amit nem épp olcsó mulatság kicserélni.

hirdetes

A medence belseje

A medence fala, vagy az azt fedő fólia folyamatosan érintkeznek a vízzel, és így minden mással is, ami abba belekerül. Fontos, hogy ezeket a felületeket rendszeresen ellenőrizd, és hogy eltávolítsd róluk az algákat, a penészt és minden egyéb szennyeződést, illetve lerakódást is. A következő oldalon folytatom! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-08-05

Ez a legjobb idő a növények átültetésére! – Útmutató házi kertészeknek

A növények átültetése nagyszerű módja annak, hogy új életet adjunk kertünknek. De átültettél már egy növényt, és láttad, ahogy meghal? Mindenkivel előfordul!

2022-08-05

Unod a sima gyepet és amúgy is mindig kiszárad? Válassz inkább vadvirágos talajtakarót!

A gyönyörű pázsit minden otthon büszkesége. A pázsit egészségének megőrzése és jó megjelenése azonban sok munka lehet és még így is könnyen kiszáradhat.

2022-08-05

Hogyan ültessünk zabot? – Zabültetés és gabonatermesztés a házikertben

A „vadzab elvetéséhez” nincs szükség 40 hektárra vagy nehézgépekre. Egy 20 x 50 méteres parcellán egy köböl zabot termeszthetsz! Így termessz zabot otthon!

2022-08-05

6 növény, amivel dúsíthatod a zöldségeskerted termését! – Nitrogén termelő növények

Próbáld ki a természetes tápanyagellátókat, és ültess nitrogéntermelő növényeket! Az egészséges talaj egészséges növényeket eredményez, hanyagold a vegyszert!

2022-08-05

Ezt a 7 növényt nem kellene otthon tartanotok, ha gyerekek is vannak a háznál!

Ha vannak gyerekeid, tudod, milyen kíváncsiak tudnak lenni. Szeretik felfedezni környezetüket úgy, hogy megkóstolnak és szagolnak mindent, amit látnak.

2022-08-08

Melegebb és hűvösebb napokon is tökéletes kirándulási lehetőség a Balaton-felvidék középkori erődítményét meglátogatni!

A Balatoni felvidék nyugati részén, egy magányos hegycsúcs tetején találhatjuk az ország egyik legszebb középkori erődjét, a Sümegi várat. Kirándulás Sümeg

2022-08-09

5 romantikus randi ötlet, amelyet a szabadban fedezhet fel

Összegyűjtöttünk 5 szabadtéri romantikus randevúzási ötletet, amelyek felülmúlják a filmet és a rágcsálást. Mutatjuk hova vidd el szíved választottját!

2022-08-08

Izgalmas programok a Balatonnál augusztus 8. és 14. között – Hangulatos koncertek, korzózás és fesztivál! Ez vár a Balatonon augusztus második hetében!

Programot keresel a Balaton körül augusztus 8. és 14. között? Akkor jó helyen jársz, most összegyűjtöttük neked a legjobb balatoni programokat augusztusra!

További cikkek ebben a témában


martilapu (Tussilago farfara L.)

a fészkesek családjának csövesvirágúak alcsaládjába tartozó évelő, kúszó gyöktörzsű,... Tovább

kakaslábfű (Echinochloa)

a —>pázsitfüvek családjának nemzetsége. Egyéves, magasra növő, gyakran pirosas szárú... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Házi kert