Minden a medence karbantartásáról

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Medencék karbantartása kezdő medencetulajdonosoknak!

Szélesi Ferenc - Főkertész

Sok kérdés érkezett hozzánk a medencékkel kapcsolatban - hogyan kell felállítani, hogyan kell karbantartani, mit kell tenni ahhoz, hogy tökéletes legyen a víz minősége egész nyáron? Most minden kérdésre választ kaphattok, tartsatok velem!

Tudj meg mindent a medence karbantartásáról

Akárcsak egy autónak, egy kertnek, vagy egy számítógépnek, úgy medencédnek is rendszeres karbantartásra van szüksége, hogy a lehető legtöbb élvezetet nyújtsa számodra. Mielőtt tehát belevetnéd magad, érdemes megismerkedni medencéd működésének alapjaival.

Ha tudod, hogy hogyan gondoskodj róla, akkor hosszú éveken át biztosít majd felhőtlen élményeket anélkül, hogy drága, körülményes javításokra lenne szüksége. Lássuk, hogy mi mindent kell tudnia egy újdonsült medencetulajdonosnak a medencék karbantartásáról.

Ismerkedj meg medencéd részeivel

A medencék karbantartásához tudnod kell, hogy milyen elemekből is áll medencéd, illetve hogy hogyan működik. Ehhez nem kell medenceépítésznek lenned, és remélhetőleg minderről alaposan elbeszélgettél azokkal, akik elkészítették medencédet. E tudás birtokában sokkal könnyebb lesz a karbantartás, illetve a hibák elhárítása és azonosítása.

hirdetes

Ha medencékről van szó, akkor a határ a csillagos ég: aki megengedheti magának, az korszerű vízmelegítő rendszerrel, medencetakaróval és akár víz alatti hangfalakkal is felszerelheti új szerzeményét.

Azonban még a legegyszerűbb medencék is rendelkeznek bizonyos komponensekkel, amelyek rendszeres karbantartást igényelnek, hogy megfelelően működhessenek. Minden medencében van víz, egy belső fal vagy fóliabélés, egy szűrő- és vízforgató rendszer, illetve a szkimmerek és a befúvók. Vegyük át ezeket egyenként!

A medence vize

Sokan nem is gondolnák, pedig a medencébe töltött víz fontos szerepet játszik a szerkezet épségének megőrzésében. Ügyelj rá, hogy mindig tiszta és kiegyensúlyozott maradjon, hogy nem csak medencéd rendszereit, hanem családodat és barátaidat is biztonságban tudhasd. A tiszta víz sokkal nehezebben teszi tönkre a szűrőrendszert (például az ásványi anyagok lerakódásával), amit nem épp olcsó mulatság kicserélni.

hirdetes

A medence belseje

A medence fala, vagy az azt fedő fólia folyamatosan érintkeznek a vízzel, és így minden mással is, ami abba belekerül. Fontos, hogy ezeket a felületeket rendszeresen ellenőrizd, és hogy eltávolítsd róluk az algákat, a penészt és minden egyéb szennyeződést, illetve lerakódást is. A következő oldalon folytatom! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2020-09-24

10 örökzöld növény, melyekből álomsövényt alkothatsz!

10 örökzöld növényt mutatok be nektek, mindegyik alkalmas arra, hogy csodálatosan szép örökzöld sövényt hozzatok létre, nézzük, melyek a legjobb örökzöld sövénynövények.

2020-09-20

Banánfa teleltetése – Szakértői tanácsok mindenkinek

A banánfa teleltetése, minden a banánfa teleltetéséről, mostani cikkemben megtalálhatjátok a leghasznosabb tanácsokat a banánfa teleltetéséhez.

2020-09-19

Ősszel és télen is lehet komposztálni! – A szakértő tanácsai

A hidegben is lehet komposztálni, mostani cikkemben elmondom nektek, hogyan komposztálhattok a hidegben, tartsatok velünk most is!

2020-09-14

Ősszel érő bogyós finomságok - Melyik a kedvenc?

Ősszel díszítő bogyós növényeket mutatok most be nektek, amiket mindenképpen érdemes megismernetek! Nézzük, melyek a legérdekesebb őszi bogyósok.

2020-09-25

Az öntözőrendszer téliesítése – Szakértő tanácsok mindenkinek!

Az öntözőrendszer téliesítéséről mondok el nektek mindent, mostani cikkemet érdemes elolvasnia mindenkinek, nézzük, mit kell tudni az öntözőrendszer téliesítéséről!

2020-09-01

Kártevőirtó madarak – Így csalogasd őket a kertbe!

A leghasznosabb kártevőirtó madarakat mutatom most be nektek, ismerjétek meg ti is a kártevőirtó madarakat, ott a helye a ti kertetekben is a kártevőirtó madaraknak!

2020-09-22

Készítsünk csodaszép őszi koszorút percek alatt!

Őszi koszorú készítése, készítsünk csodálatosan szép őszi koszorút saját kezűleg, mostani cikkemben megmutatom, hogyan készíthettek őszi koszorút saját kezűleg!

2020-09-17

Virágzik a csattanó maszlag – Ismerd fel és védekezz ellene!

A csattanó maszlag nagyon sok házikertben megjelent az idei évben, nézzük, miről lehet felismerni a csattanó maszlagot és hogyan lehet védekezni sikeresen a csattanó maszlag ellen.

További cikkek ebben a témában
hirdetes


lapálymarhák

a természeti adottságoknak, a következetes és kitartó nemesítőmunkának köszönhetően e... Tovább

61/2005. (VII. 7.) FVM rendelet

a növényvédelmi tevékenységrôl szóló 5/2001. (I. 16.) FVM rendelet módosításáról. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Házi kert