Minden a medence karbantartásáról

hirdetes

Medencék karbantartása kezdő medencetulajdonosoknak!

Szélesi Ferenc - Főkertész

Sok kérdés érkezett hozzánk a medencékkel kapcsolatban - hogyan kell felállítani, hogyan kell karbantartani, mit kell tenni ahhoz, hogy tökéletes legyen a víz minősége egész nyáron? Most minden kérdésre választ kaphattok, tartsatok velem!

Tudj meg mindent a medence karbantartásáról

Akárcsak egy autónak, egy kertnek, vagy egy számítógépnek, úgy medencédnek is rendszeres karbantartásra van szüksége, hogy a lehető legtöbb élvezetet nyújtsa számodra. Mielőtt tehát belevetnéd magad, érdemes megismerkedni medencéd működésének alapjaival.

Ha tudod, hogy hogyan gondoskodj róla, akkor hosszú éveken át biztosít majd felhőtlen élményeket anélkül, hogy drága, körülményes javításokra lenne szüksége. Lássuk, hogy mi mindent kell tudnia egy újdonsült medencetulajdonosnak a medencék karbantartásáról.

Ismerkedj meg medencéd részeivel

A medencék karbantartásához tudnod kell, hogy milyen elemekből is áll medencéd, illetve hogy hogyan működik. Ehhez nem kell medenceépítésznek lenned, és remélhetőleg minderről alaposan elbeszélgettél azokkal, akik elkészítették medencédet. E tudás birtokában sokkal könnyebb lesz a karbantartás, illetve a hibák elhárítása és azonosítása.

hirdetes

Ha medencékről van szó, akkor a határ a csillagos ég: aki megengedheti magának, az korszerű vízmelegítő rendszerrel, medencetakaróval és akár víz alatti hangfalakkal is felszerelheti új szerzeményét.

Azonban még a legegyszerűbb medencék is rendelkeznek bizonyos komponensekkel, amelyek rendszeres karbantartást igényelnek, hogy megfelelően működhessenek. Minden medencében van víz, egy belső fal vagy fóliabélés, egy szűrő- és vízforgató rendszer, illetve a szkimmerek és a befúvók. Vegyük át ezeket egyenként!

A medence vize

Sokan nem is gondolnák, pedig a medencébe töltött víz fontos szerepet játszik a szerkezet épségének megőrzésében. Ügyelj rá, hogy mindig tiszta és kiegyensúlyozott maradjon, hogy nem csak medencéd rendszereit, hanem családodat és barátaidat is biztonságban tudhasd. A tiszta víz sokkal nehezebben teszi tönkre a szűrőrendszert (például az ásványi anyagok lerakódásával), amit nem épp olcsó mulatság kicserélni.

hirdetes

A medence belseje

A medence fala, vagy az azt fedő fólia folyamatosan érintkeznek a vízzel, és így minden mással is, ami abba belekerül. Fontos, hogy ezeket a felületeket rendszeresen ellenőrizd, és hogy eltávolítsd róluk az algákat, a penészt és minden egyéb szennyeződést, illetve lerakódást is. A következő oldalon folytatom! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-06-15

Kertjeink kimagasló szépségei – ismerd meg Te is a díszhagymákat

A díszhagymák kertjeink olyan elterjedt növényei, amiket egyáltalán nem haszonnövényként ültetünk, mégis, lila „labdáikkal” remekül mutatnak területeinken.

2021-06-12

Mire érdemes odafigyelni egy sziklakert kialakításakor? Most segítünk!

Szeretnél Te is egy sziklakertet udvarodba, kertedbe, de nem tudod, hogyan kezdj neki? Mostani cikkünkben mindent összegyűjtöttünk, amire érdemes odafigyelned!

2021-06-07

Mire figyelj oda virágoskertedben júniusban?

A jó időben nem csak veteményeseinkre, de virágágyasainkra is megfelelően oda kell figyelni. Mutatjuk, miket érdemes szem előtt tartanod júniusban kertedben!

2021-06-02

Hogyan érdemes támrendszert készíteni növényeink számára? Most segítünk!

A jó időben növényeink már gyors fejlődésbe kezdtek, van ugyanakkor néhány, akiknél elkél majd a segítség - támrendszerrel. Mutatom, hogyan kivitelezd.

2021-06-13

Hogyan termessz egészséges zöldégeket konyhakertedben? Most segítünk!

Te is szeretnél ropogós, egészséges zöldségeket termeszteni konyhakertedben? Mostani cikkünkben elmondjuk, mikre érdemes odafigyelned konyhakertedben!

2021-06-10

Kutyafajták – melyek idomíthatóak a legkönnyebben?

Te is szeretnél egy kutyust, de nem tudsz dönteni, milyet válassz? Mostani cikkünkben segítünk - mutatjuk melyek a legkönnyebben idomíthatóak, és melyek nem.

2021-06-11

Gyomirtás helyett inkább használjuk fel – ismerd meg a tyúkhúrt

Gyomírtás helyett inkább használjuk ki jótékony hatásait - ismerd meg Te is a tyúkhúrt, illetve annak gyógynövény jellegét mostani cikkünkben!

2021-06-09

Így legyen szép szobanövényed – 5 bevált praktika

Amennyiben Te is szeretnél megfelelően vigyázni szobanövényedre, most mutatunk 5 bevált ötletet, ami segíteni fog mind fejlődésükben, mind a kártevők ellen!

További cikkek ebben a témában


lombtalanítószerek

a kultúrnövények levélzetének betakarítás előtti leszárításával, fonnyasztásával... Tovább

gombák (Fungi, Mycetes, Mycota)

kizárólag —>heterotróf szervezetek, spórákkal szaporodnak, valódi eukarióták.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Házi kert