notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Akad gazda, aki már hetekkel ezelőtt elkezdte a metszést. A nagyobb területekkel rendelkező szőlősgazdák ültetvényein kihasználják a jó időt, s a hegyoldalakban már egyre több helyen csattognak a metszőollók.Szőlő, szőlő metszése, gyümölcsök metszése

Hirdetés

Már metszik a szőlőt

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Akad gazda, aki már hetekkel ezelőtt elkezdte a metszést. A nagyobb területekkel rendelkező szőlősgazdák ültetvényein kihasználják a jó időt, s a hegyoldalakban már egyre több helyen csattognak a metszőollók. A szőlő most még nyugalmi állapotban van, így alkalmas az időjárás a metszéshez, ugyanis a nedvkeringés sem indult be.

Akad gazda, aki már hetekkel ezelőtt elkezdte a metszést. A nagyobb területekkel rendelkező szőlősgazdák ültetvényein kihasználják a jó időt, s a hegyoldalakban már egyre több helyen csattognak a metszőollók.Szőlő, szőlő metszése, gyümölcsök metszése

 

Ugyanakkor a nagyobb területen gazdálkodó szőlősgazdák jól tudják, hogy nem késlekedhetnek, ha a vegetáció márciusra várható beindulásáig valamennyi tőke metszésével végezni akarnak.
 
A villány–siklósi és a szekszárdi borvidék termelői is elégedetten nyugtázhatják, hogy mindeddig nem érte fagykár a szőlőültetvényeket. Azonban pont a tavalyi esztendő figyelmeztetett arra, hogy a február második fele, sőt, a rügyfakadás időszaka is tartogathat még kellemetlen meglepetéseket. "A térség valamennyi termelőjénél zajlik már a metszés, van, aki már decemberben megkezdte a munkálatokat, kihasználva az alkalmas időjárást" – tájékoztatott Bock József, a Villányi borvidék elnöke.
Hirdetés
Az ismert borász megerősített, hogy kitűnő állapotban vannak a tőkék, mindeddig a fagy egyáltalán nem tett kárt a szőlővesszőkben. Jó hír ráadásul, hogy a november óta jellemzően lassú eső, kevés formájában lehullott csapadék szinte teljes egészében hasznosult az ültetvényeken.
Hirdetés
A PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet munkatársai rendszeres vendégei a Szekszárdi borvidéknek is. Dr. Kozma Pál igazgatóhelyettes legutóbb Vince-nap táján járt a szekszárdi szőlőhegyen. A szakember szerint a tavalyi aszályos esztendő után a szőlőtőkék nagyon biztató állapotban vannak, és ha nem éri komoly természeti csapás az ültetvényeket, minden remény megvan az újabb termőidőszak jó beindítására.

Forrás: EU-Info

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
529 953
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
529 953
Közösség

102/2008. (VIII. 8.) FVM rendelet

Az erdõk felújításának csekély összegû (de minimis) támogatásáról. A mezõgazdasági,... Tovább

Gyomirtó Lintur 70 WG

Gyors és biztos hatás, széles hatásspektrum a kalászosok kétszikű gyomnövényei... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 216

Átlagos értékelés: 4.7

Kertészet