Malacokkal való szántás

hirdetes

Olcsó és szuper ötlet – Így szántsd fel kertedet sertéseiddel!

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE.
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Szántani malacokkal

Hogyan szántasd fel kertedet sertéseiddel

Ha felépítetted a karámot sertéseid számára, akkor ideje beterelni őket új átmeneti otthonukba, hogy végre munkához láthassanak. Íme néhány tipp ehhez.

Ne használj orrgyűrűket

Az orrgyűrűket azért használják a sertéseken, hogy ne tudják feltúrni a talajt maguk körül. Ez hasznos, ha egy gazda szereti kint szabadon malacait, de nem szeretné, hogy azok felforgassák a rendelkezésükre álló területet. Persze sokan ezt nem tartják humánus megoldásnak, hiszen az orrgyűrűk ellehetetlenítik a sertések számára, hogy egyik kedvenc időtöltésüknek szenteljenek.

hirdetes

A disznók ráadásul természetes kommunikációjukra is használják orrukat, amibe szintén belezavarnak ezek a gyűrűl. Összességében tehát ne aggass orrgyűrűket sertéseidre, hacsak nincs jó okod rá, és semmiképpen, ha fel szeretnéd szántatni velük kertedet.

Biztosíts sok friss vizet

Bizonyára te is tapasztaltad már, hogy a szántás kemény munka. Most képzeld el, hogy milyen kemény lenne, ha az orroddal kellene csinálnod. A megterhelő feladattól a sertések hamar megszomjaznak, ráadásul nem izzadnak, így nem tudják „automatikusan” lehűteni magukat, mint az emberek. Biztosíts tehát sok friss vizet nekik!

hirdetes

Hogyan tereld sertéseidet új helyükre

A sertések, habár okos állatok, mindennél jobban szeretik a hasukat, ezért nagyon könnyű elcsalogatni őket néhány finom falattal. Az egyik megoldás a költöztetésükre, hogy bezárod őket az óljukba, és velük együtt húzod el azt az új helyükre. Ehhez persze egy erős traktorra lesz szükséged. A másik megoldás kiengedni, majd némi élelemmel becsalni őket az új helyükre, miután áthelyezted a kerítést. Néhány cső kukorica igazi sertésmágnes lehet!

Peggy Choucair képe a Pixabay -en.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-01-18

Nyulak gondozása a téli, hideg időben

Nyulainkra fokozottan érdemes figyelni a téli időjárás viszontagságai miatt, hisz hamar megfázhatnak: tippjeink segítenek őket megvédeni!

2023-01-13

Így hosszabbítsd meg kutyád életének aranyéveit

Ha idős a kutyusunk mindig félünk, mikor hagy itt bennünket: ezek az utolsó évek azonban ne félelemmel, hanem szeretettel és sok foglalkozással teljenek!

2022-11-17

Ehetnek a cicák felvágottat? Mennyire valók a csemegehúsok a macskáknak?

Ha tegyük fel, egy pulyka szendvicset eszel, egészen nagy esély van rá, hogy macskád kérni fog majd belőle. Adhatsz belőle neki, milyen felvágottat ehetnek?

2023-01-02

A legjobb madáreleségek: 7 dolog, amit adj a madaraknak télen

Szeretnél segíteni télen a madaraknak? De nem tudod,milyen eleséggel készülj a télre, miket tegyél az etetőbe? Mutatjuk a legjobb madáreleségeket a télre!

2022-08-20

5 igazán meglepő tény a csirkékről

Hogy a csirkéknek empátiájuk lenne és az alvási fázisaik még összetettebbek lennének, mint a miénk? Ezekről, és egyéb érdekességekről olvashatsz mostani cikkünkben!

2022-07-30

8 érdekesség a kutyákról: biztosan lesz olyan, amin Te is meglepődsz

Sokszor azt gondolhatjuk, annyira szeretjük négylábú kedvencünket, hogy mindent tudunk róla. De valóban így lenne? Nem is gondolnád, mennyi mindent értünk félre!

2023-01-25

A vakond lett az év emlőse

A több mint 120 éve védett vakondot választotta 2023-ban az év emlősének a Vadonleső Program, amelyet az AM és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet.

2022-12-13

5 tipp: Így tartsd kis kedvencedet biztonságban, és nyugalomban Szilveszterkor

A tűzijáték, a hangos zene és a zajok miatt a szilveszter stresszes lehet kedvenced számára ez az éjszaka. Mutatunk néhány tippet, neked és kiskedvencednek!

További cikkek ebben a témában


Állatok Állatorvos Állattenyésztés