Májusi teendők a kiskertben – Ezeket a dolgokat kell megtennünk májusban a kiskertben

Hirdetés

A legfontosabb hónap az évben – Májusi teendők a kiskertben

Bohács Ádám - Kertépítő Technikus
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Május a kiskertben – Kiskerti teendők májusban

Májusi teendők – A gyep gondozása

Májusban a gyep növekedése nagyon intenzív, ezért a fűnyírás a legfontosabb feladat, persze akkor, ha már elvégeztük a gyepszellőztetést. Májusban érdemes trágyázni is a gyepet, használjuk kifejezetten gyepre kifejlesztett-, vagy nitrogénben gazdag műtrágyát. A gyep tavaszi gondozásáról itt olvashatsz többet! 

 

Májusi teendők – Megjelennek a gyomok

Érdemes megelőzni a gyomok megjelenését, így később kevesebb gondot fognak okozni! A mulcsnak számos előnye van, többek között tartja a nedvességet, trágyázza a földet, és nem utolsósorban gátolja a gyomosodást, illetve a gombafertőzések terjedését. Korábbi cikkünkben mutattunk egy nagyon szuper megoldást a gyomok ellen, ha lemaradtál volna róla, itt elolvashatod!

Hirdetés

 

Májusi teendők – Egynyári virágok

Április-május idején cserepezzük be a közepes-, illetve rövid tenyészidejű egynyári növényeket, május közepén pedig kiültetjük őket a hosszú tenyészidejű palántákkal együtt. Az egynyári virágokról érdemes tudni, hogy a közepes-, és hosszú tenyészidejűek tavasz végétől egészen a fagyokig díszítenek virágukkal, a rövid tenyészidejűek viszont augusztus vége körül már elnyílnak. Májusban érdemes ezeket a növényeket többször öntözni, és érdemes odafigyelni a gyomokra is. Az ágyások elpusztult növényeit cserélnünk kell folyamatosan, de ha mindent jól csinálunk, akkor erre szerencsére nem fog sor kerülni. 

 

Májusi teendők – Hagymás dísznövények

Májusban ki lehet már ültetni nyugodtan az eddig pincében tárolt dália, kardvirág, vagy éppen kánna gumókat. A tavaszi hagymások május közepe-végére elkezdenek elszáradni, mivel a levelekben és a szárrészben tárolt összes tápanyag visszahúzódik. Ekkor érdemes az elszáradt részeket visszavágni, és a hagymákat kiszedni a földből, majd ezeket száraz, hűvös helyre kell tárolnunk, az őszi kiültetésig.

Hirdetés

 

Nem muszáj minden évben kiszedni a hagymákat, ha bent hagyjuk a földben, akkor is jönni fognak a virágok, azt viszont érdemes tudni, hogy minden évben egyre mélyebbre kerülnek a talajba, aminek a virágzási erély látja a kárát! A következő oldalon pedig vár még pár feladat, amit el kell végezni májusban! 

 

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Még több cikk

2019-05-10

Amiről még sehol sem olvashattál - Ilyen talajhőmérsékletet kell biztosítanod növényeid számára

A talajhőmérséklet rendkívül nagy szerepet játszik a növények fejlődésében, cikkünket éppen ezért írtuk most meg nektek, tudjatok meg mindent az ideális talajhőmérsékletről!

2019-05-05

A módszer, amivel örökre elfelejtheted az ásást, kapálást és a gyomlálást!

Létezik egy módszer, aminek a segítségével örökre búcsút mondhatsz az ásásnak, a kapálásnak, és a gyomlálásnak, ismerkedj meg közelebbről a szántásmentes kertészkedéssel!

2019-05-06

A sokak által alig ismert csoda – Így termessz orvosi vizitormát házilag!

Az orvosi vizitormát mutatom most be nektek egy kicsit közelebbről, érdemes elolvasnotok érdekes írásomat, melyből kiderül, miért és hogyan érdemes termesztenetek vizitormát!

2019-05-06

Termesszünk kertünkben rebarbarát – Szakértőnk elmondja, hogyan!

Mostani cikkemben bemutatom nektek kicsit közelebbről a rebarbarát, olvassátok el írásomat, és tudjatok meg mindent a rebarbara termesztéséről! Rebarbara kisokos mindenkinek

2019-04-24

Így védd meg kertedet fóliaalagutakkal

A fóliaalagút egy nagyon szuper módszer, ami sajnos nem terjedt még el annyira, amennyire kellene. Most elmondom, miért kellene nektek is kipróbálnotok minél hamarabb!

2019-04-27

Szabadulj meg örökre a gyomoktól organikus megoldásokkal!

Sajnos a kerti gyomok nagyon sok gondot okoznak az emberek számára, viszont van megoldás! Mostani cikkemben 9 szuper módszert mutatok nektek a kerti gyomok ellen.

2019-04-27

15 fa, amiket jobb, ha sosem ültetsz a kertben

Ennek a 15 fának semmi keresnivalója nincs egyetlen egy kertben sem. Mostani cikkemben elmondom, melyek azok a fák, amik tiltottnak tekinthetők!

2019-05-10

Így teheted csinosabbá kertedet mohával

Nem muszáj megszabadulnod a mohától, ugyanis könnyedén alkothatsz segítségével a kertben, most meg is mutatom, hogyan lehet felhasználni a kertben a mohát!

További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
618 557
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
3 650 347
Közösség

borsókakór (ciszticerkózis, cysticercosis)

egyes galandférgek lárvaformájának, a borsókának (ciszticerkusznak) a köztigazdában való... Tovább

fejősjuhok takarmányozása és gondozása

a juhok tejtermelése fajtától függően igen széles határértékek között ingadozhat. A... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 108

Átlagos értékelés: 4.7

dísznövény Gyeptermesztés gyümölcs Házi kert kert Kertészet Környezetgazdálkodás Növénytermesztés Növényvédelem permetezés Talajművelés