Májusi kerti munkák – Nézd meg milyen feladatokat kell elvégezned májusban a kertben!

hirdetes

Májusi kerti munkák – Nézd meg milyen feladatokat kell elvégezned májusban a kertben!

ZH
májusi kertimunkák

7.    Egynyári növények ültetése


Az olyan kora tavaszi virágok, mint a tulipán vagy  a nárcisz, mostanra már kezdenek elhervadni, így már megszabadíthatjuk őket az elszáradt részeiktől. Itt az ideje az egynyári növények ültetésének is, amit akár a kertbe szeretnénk elhelyezni, akár a teraszra vagy balkonra mindenképp most kell elvégeznünk ezt a feladatot!

8.    A talaj tápoldatozása


A földet is táplálnunk kell nem csak az egyes növények alatt és erre is ez a tavaszi időszak a legmegfelelőbb. A tápanyagban gazdag talaj fog gazdag termést hozni, mert a növények is hozzájutnak a számukra megfelelő tápanyagokhoz a földből. Az öntöző vízhez hozzákeverhetünk tápoldatot, vagy műtrágyázhatunk, a lényeg, hogy adjunk egy kis löketet a földnek tápanyag szempontjából.

hirdetes

9.    Fűszerkert ápolása


A fűszernövények betakarításának a legjobb időpontja, amikor a hajtásokon lévő első virágok kinyílnak, mert ilyenkor a leggazdagabb mind illatában, mind illóolajában. Ezért érdemes ilyenkor ezt elvégezni, majd kiszárítani. Vágd le a hajtásokat, szedd őket kötegbe, majd jól szellőző helyen szárítsd ki őket!

hirdetes

10.    Szobanövények szellőztetése


A tavaszi hajnali fagyok már elmúltak, így ha kiviszed az erkélyre a szobanövényeket, azzal mindenképp jót teszel nekik, mert szeretik a friss levegőt! Arra azonban ügyelj, hogy félárnyákos, árnyékos helyre kerüljenek, mivel nincsenek hozzászokva a tűzőnaphoz. Nyaranta kéthetente érdemes tápoldatozni őket és ezek öntözéséről sem szabad megfeledkezni!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-08-01

A növényeink újjáélesztése, ha hőkárt szenvedtek

A legrosszabb, ami megtörtént növényeinkkel a hőkár. Ellenőrizd a növényeidet, és ha elhervadtak vagy leégtek, akkor tedd meg a fontos lépéseket hőkár esetén!

2022-07-31

Miért rohad a paradicsomom alja? – kérdések és válaszok a virágzás utáni rothadásról

Te is találkoztál már azzal a problémával, hogy a paradicsomgyümölcseid alja rohadni kezdett ott, ahol korábban virág volt rajta? Mutatjuk, mi áll a hátterében!

2022-07-31

Hogyan állítsuk meg az invazív növények terjedését?

Kezdenek teret hódítani a kertedben a nem őshonos növények? Mutatunk néhány módszert amivel lelassíthatod, megállíthatod és akár meg si előzheted a terjedésüket!

2022-07-21

Miért fehéredik ki a cukkini levele? – Ez a 3 oka lehet!

Mik is lehetnek a cukkini leveleinek kifehéredésének okai? De ami még fontosabb mi lehet rá a megoldás? Fehér foltok a cukkini levelein - Mit tegyünk?

2022-07-31

Minden, amit a hortenzia neveléséről tudni érdemes

Ha nem virágoznak a hortenziáid, vagy csak néhol szárad a lebvelük, nem reménytelen a helyzet. Még Neked is lehetnek gyönyörű hortenziáid! Mutatjuk, hogyan!

2022-07-31

Vízipálma – avagy esernyős szobanövények: Információk az esernyőnövény termesztéséről és gondozásáról

A vízipálmát esernyőnövénynek is hívják, ugyanis míg valódi levelei a szárára csavarodnak - igazán egzotikus hatást keltve, fellevelei kis esernyőt képeznek.

2022-07-31

Mikor és hogyan érdemes szüretelni a retket?

Szeretnél tavasztól az első fagyokig folyamatosan friss retket fogyasztani a saját kertedből? A kulcs az, hogy időben szüreteld, és ültesd újra. Mutatjuk, mikor!

2022-07-18

Hogyan tartsuk életben a növényeket aszályban?

Itt az aszály és a növények már teljesen kivannak a csapadékmentes nyári hónapoktól. Hogyan tudjuk életben tartani a növényeket aszály idején? Itt kiderül!

További cikkek ebben a témában


gyapjúfélék

aszerint, hogy a juhok bundájamilyen szálakból tevődik össze, kereskedelmi és textilip.... Tovább

differenciálódás

az egyedfejlődés jellemző folyamata, amelyet a keletkező sejtek közötti alak- és... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert kert Kertészet Növénytermesztés Növényvédelem Talajművelés