notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Magyarország tovább tárgyal Fehéroroszországgal az élőállat-exportról

Hirdetés

Magyarország tovább tárgyal Fehéroroszországgal az élőállat-exportról

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A Fehéroroszországba irányuló magyar élőállat-export folyamatos fenntartása érdekében a magyar és a belorusz hatóság illetékesei további tárgyalásokon tisztázzák, hogy mi okozhatta négy Fehéroroszországba szállított kérődző Schmallenberg-vírusra pozitív szerológiai eredményét - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium kedden az MTI-vel. A közlemény emlékeztet: a korábbi hírek szerint a fehérorosz állatorvosi szolgálat korlátozza a Magyarországról származó kérődzők beszállítását.

Magyarország tovább tárgyal Fehéroroszországgal az élőállat-exportról
A Fehéroroszországba irányuló magyar élőállat-export folyamatos fenntartása érdekében a magyar és a belorusz hatóság illetékesei további tárgyalásokon tisztázzák, hogy mi okozhatta négy Fehéroroszországba szállított kérődző Schmallenberg-vírusra pozitív szerológiai eredményét - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) kedden az MTI-vel.
 
A közlemény emlékeztet: a korábbi hírek szerint a fehérorosz állatorvosi szolgálat korlátozza a Magyarországról származó kérődzők beszállítását. Döntését a belorusz hatóság azzal indokolta, hogy a hozzájuk érkezett szállítmányban olyan állatokat találtak, amelyek a Schmallenberg-vírus hordozói.
Hirdetés
A korlátozás tényét a belorusz fél az illetékes magyar hatósággal eddig sem hivatalos, sem informális formában nem közölte, ilyen tartalmú értesítés a Vidékfejlesztési Minisztériumba nem érkezett.
 
December közepén a belorusz hatóság arról értesítette a szaktárcát, hogy a Magyarországról Fehéroroszországba szállított 29 tenyészüsző utólagos vizsgálatakor négy esetben a szerológiai vizsgálat pozitív eredményt hozott, azaz az állat a vírussal korábban találkozott. Akkor az illetékes belorusz hatóság az eset kivizsgálását kérte, a levélben importtilalmat nem helyeztek kilátásba.
Hirdetés
 
A magyar állategészségügy a Fehérorosz hatóságnak küldött válaszlevelében jelezte, hogy a kiszállított állatokat a feladás előtt egyedi vérvizsgálatnak vetették alá, amelyek mindegyike negatív eredményt hozott. Az eset tisztázására Kardeván Endre Országos főállatorvos további egyeztetéseket kezdeményez a belorusz főállatorvosnál - olvasható a közleményben.

Forrás: EU-Info, Agroinform

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
597 024
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
597 024
Közösség

E-misszió

Állatvédõ szervezet Az E-misszió Egyesületet 30 fiatal alapította 1986-ban,... Tovább

legelőn hizlalás

ősi gyak. eljárás; a téli szűkös takarmányellátás után a szm.-kat, a juhokat a legelőn... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 139

Átlagos értékelés: 4.8

Állattenyésztés