Magyarország Legszebb Szőlőbirtokai, Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka 2023. évi győztesei

hirdetes

Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka 2023. évi győztesei - Egyedülálló Kincsek a Szőlőültetvényeken

ZH
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Az idei Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka verseny számos lenyűgöző szőlőültetvényt hozott elő, és a győztesek kihirdetése egy igazi bor- és tájparadicsom ünnepén történt. Nézzünk közelebbről a 2023. évi verseny legkiemelkedőbb eredményeire!

Magyarország legszebb szőlőbirtokai

Meglettek Magyarország legszebb szőlőbirtokai

A Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka 2023. évi verseny eredményeit ünnepelték a MATE Budai Campusán megrendezett díjátadó gálán. A Bor és Piac szaklap által szervezett versenyen olyan szőlőbirtokokat díjaztak, amelyek a magyar borászat egyedülálló kincseit rejtik. Az idei év kivételesnek bizonyult, hiszen számos csodálatos borvidék és birtok nevezett a versenybe. A három kategóriában, Kisbirtok, Középbirtok, és Nagybirtok, számos lenyűgöző helyezett került ki.


Az eseményen a résztvevőket bemutató kisfilmek segítették abban, hogy közelebbről megismerjék az egyes birtokokat. A kisfilmeket Bozzai Attila készítette, és segítettek a résztvevőknek jobban megérteni az adott szőlőültetvények sajátosságait.

A verseny eredményhirdetése két kategóriában zajlott. A Kis- és Középbirtokokat Dékány Tibor borszakíró, fotóművész és tájépítész ismertette, míg a Nagybirtokokat Dr. Csemez Attila tájépítészmérnök, nyugalmazott egyetemi tanár méltatta hosszabban.

hirdetes

A Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka 2023. évi győztesei:

Kisbirtok kategóriában:

•    Első helyezett: Tagyon Birtok (Balatonfüred-Csopak)
•    Második helyezett: Németh János Pincészet (Szekszárd)
•    Harmadik helyezett: Folly Arborétum és Borászat (Badacsony)

Középbirtok kategóriában:

•    Első helyezett: Vesztergombi Pince (Szekszárd)
•    Második helyezett: Heimann Családi Birtok (Szekszárd)

hirdetes
•    Harmadik helyezett: Szőke Mátyás Pincészete (Mátra)

Nagybirtok kategóriában:

•    Első helyezett: Tornai Pincészet (Somló)
•    Második helyezett holtversenyben: Szeleshát Szőlőbirtok (Szekszárd), Sol Montis Borászat (Mátra)

Az idei verseny abszolút győztese a Tornai Pincészet lett, akik a szavazás során a legmagasabb átlagpontszámot érték el. Ezenkívül a Tornai Pincészet elhozta a legszebb szőlőbirtok díját is.

Kóstolóra is lehetőség volt

Az eredményhirdetés után a résztvevők lehetőséget kaptak arra, hogy megkóstolják az összes díjazott birtok kivételes borait, és így közelebbről is megismerjék a verseny győzteseit. Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka verseny 2023. évi díjazottjai valóban az ország szőlőültetvényeinek igazi kincsei, akik elismerést érdemelnek a lenyűgöző borok és páratlan tájuk miatt.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-12-31

Autópálya-matrica árak 2024-ben: Holnaptól már érvényben!

2024-től az e-matrica árak emelkednek, és további útszakaszok válnak fizetőssé, ezért érdemes időben beszerezni a matricát, és tervezni az útvonalat az esetleges költségek miatt.

2023-12-31

Rothad a karácsonyi kaktusz gyökere - Mit kell tenni?

Ha a karácsonyi kaktusz gyökerei rothadnak, ne essen pánikba! Ez a cikk praktikus tippekkel és tanácsokkal szolgál, hogy visszaállítsa ezen ünnepi növények egészségét és szépségét.

2023-12-31

Látványos égi jelenséggel kezdődik az Új Év – Itt a Quadrantidák Meteorraj

Készüljünk fel a természet egyik leglenyűgözőbb show-jára, és merüljünk el az égi csillagok varázslatos világában! Látványosan indul az Új Év!

2023-12-31

Wasabi: Tudtad, hogy a világ egyik legnehezebben termeszthető fűszernövénye?

A világ egyik legdrágább és legnehezebben termeszthető fűszernövénye, a wasabi, különleges ízével és egyedi jelenlétével hódítja meg a gasztronómia szerelmeseit.

2023-12-31

Mit kell tenni, ha a szelídgesztenyét megtámadja a gubacsdarázs?

A gubacsdarazsak könnyen kárt tehetnek a szelídgesztenye levelekben, de szerencsére van néhány bevált módszer, amelyekkel visszaállíthatod a szelídgesztenyéd egészségét.

2024-01-10

Hasznos ötletek, javaslatok gazdálkodóknak Dr. Máté Andrástól

Cikksorozatunkban a SZIE Növénytermesztési Tanüzemének volt igazgató, Dr. Máté András oszt meg tippeket gazdálkodóknak. Ez a cikk a vetésekkel kapcsolatos.

2024-01-16

Milyen növényfajt érdemes termeszteni Magyarországon?

Egyetlen növényünk termesztési lehetőségei sem függetlenek a termelés belső és külső feltételeinek meglététől, ezért ezeket kell megvizsgálni választás előtt.

2024-02-15

Még most is ültethetsz tulipánt, jácintot, és nárciszt tavaszra balkonládába

Bár az olyan hagymás virágokat, mint a jácint, nárcisz, vagy a népszerű tulipán, még ősszel kell elültetni, nekünk van egy trükkünk a tavaszi ültetéshez!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

fehérhalak

a belvízi halászatban a kevésbé értékes halfajok elterjedt, nem tudományos elnevezése. Ide... Tovább

eloszlás váltivarúság (egyivarúság)

az a jelenség, amikor a hím- és a női ivarsejtek külön egyedben termelődnek. Az azonos fajú,... Tovább

Tovább a lexikonra
Agrárgépészet Agrárjog Állatok Állatorvos állattartás Állattenyésztés dísznövény Érdekességek Gazdaság Gyeptermesztés gyógynövény gyógynövénytermesztés gyümölcs gyümölcstermesztés Házi kert Húsvét Húsvéti programok Karácsony Karácsonyi asztal Karácsonyi díszek kert Kertészet kertfenntartás Környezetgazdálkodás Környezetvédelem Mezőgazdaság Nemesítés, biotechnológia növény Növénytermesztés Növényvédelem NVT, mezõgazdasági támogatások oktatás Paradicsom permetezés Talajművelés Tudomány Ünnep virág virágtermesztés webáruház Zöldség Zöldségtermesztés