Magyarország Legszebb Szőlőbirtokai, Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka 2023. évi győztesei

Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka 2023. évi győztesei - Egyedülálló Kincsek a Szőlőültetvényeken

ZH
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Az idei Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka verseny számos lenyűgöző szőlőültetvényt hozott elő, és a győztesek kihirdetése egy igazi bor- és tájparadicsom ünnepén történt. Nézzünk közelebbről a 2023. évi verseny legkiemelkedőbb eredményeire!

Magyarország legszebb szőlőbirtokai

Meglettek Magyarország legszebb szőlőbirtokai

A Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka 2023. évi verseny eredményeit ünnepelték a MATE Budai Campusán megrendezett díjátadó gálán. A Bor és Piac szaklap által szervezett versenyen olyan szőlőbirtokokat díjaztak, amelyek a magyar borászat egyedülálló kincseit rejtik. Az idei év kivételesnek bizonyult, hiszen számos csodálatos borvidék és birtok nevezett a versenybe. A három kategóriában, Kisbirtok, Középbirtok, és Nagybirtok, számos lenyűgöző helyezett került ki.


Az eseményen a résztvevőket bemutató kisfilmek segítették abban, hogy közelebbről megismerjék az egyes birtokokat. A kisfilmeket Bozzai Attila készítette, és segítettek a résztvevőknek jobban megérteni az adott szőlőültetvények sajátosságait.

A verseny eredményhirdetése két kategóriában zajlott. A Kis- és Középbirtokokat Dékány Tibor borszakíró, fotóművész és tájépítész ismertette, míg a Nagybirtokokat Dr. Csemez Attila tájépítészmérnök, nyugalmazott egyetemi tanár méltatta hosszabban.

A Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka 2023. évi győztesei:

Kisbirtok kategóriában:

•    Első helyezett: Tagyon Birtok (Balatonfüred-Csopak)
•    Második helyezett: Németh János Pincészet (Szekszárd)
•    Harmadik helyezett: Folly Arborétum és Borászat (Badacsony)

Középbirtok kategóriában:

•    Első helyezett: Vesztergombi Pince (Szekszárd)
•    Második helyezett: Heimann Családi Birtok (Szekszárd)
•    Harmadik helyezett: Szőke Mátyás Pincészete (Mátra)

Nagybirtok kategóriában:

•    Első helyezett: Tornai Pincészet (Somló)
•    Második helyezett holtversenyben: Szeleshát Szőlőbirtok (Szekszárd), Sol Montis Borászat (Mátra)

Az idei verseny abszolút győztese a Tornai Pincészet lett, akik a szavazás során a legmagasabb átlagpontszámot érték el. Ezenkívül a Tornai Pincészet elhozta a legszebb szőlőbirtok díját is.

Kóstolóra is lehetőség volt

Az eredményhirdetés után a résztvevők lehetőséget kaptak arra, hogy megkóstolják az összes díjazott birtok kivételes borait, és így közelebbről is megismerjék a verseny győzteseit. Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka verseny 2023. évi díjazottjai valóban az ország szőlőültetvényeinek igazi kincsei, akik elismerést érdemelnek a lenyűgöző borok és páratlan tájuk miatt.

 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2023-12-31

Autópálya-matrica árak 2024-ben: Holnaptól már érvényben!

2024-től az e-matrica árak emelkednek, és további útszakaszok válnak fizetőssé, ezért érdemes időben beszerezni a matricát, és tervezni az útvonalat az esetleges költségek miatt.

2023-12-31

Látványos égi jelenséggel kezdődik az Új Év – Itt a Quadrantidák Meteorraj

Készüljünk fel a természet egyik leglenyűgözőbb show-jára, és merüljünk el az égi csillagok varázslatos világában! Látványosan indul az Új Év!

2024-07-05

Ezekkel a természetes ellenszerekkel tudsz védekezni a földibolhák ellen

Apró lyukak jelentek meg a növényeiden? Látod az apró, ugráló, fekete bogarakat is? Valószínűleg földibolhával van dolgod. Ezek a természetes ellenszerei.

2024-07-04

Másodvetés a kertben - Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor

A júliusi betakarítással még közel sem ért véget a kertészkedés. Pont ilyenkor jön el az ideje a másodvetésnek. Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor.

2023-12-31

Rothad a karácsonyi kaktusz gyökere - Mit kell tenni?

Ha a karácsonyi kaktusz gyökerei rothadnak, ne essen pánikba! Ez a cikk praktikus tippekkel és tanácsokkal szolgál, hogy visszaállítsa ezen ünnepi növények egészségét és szépségét.

2023-12-31

Wasabi: Tudtad, hogy a világ egyik legnehezebben termeszthető fűszernövénye?

A világ egyik legdrágább és legnehezebben termeszthető fűszernövénye, a wasabi, különleges ízével és egyedi jelenlétével hódítja meg a gasztronómia szerelmeseit.

2024-07-04

A sok esőzés után a te kertedben is megjelent a közönséges gyíkfű? - Hasznosabb, mint gondolnád

Egy-egy nagyobb esőzés után gyakori, hogy a kertekben megjelenik a közönséges gyíkfű az apró, lilás-rózsaszínes virágaival. Ne gyomláld ki, nagyon hasznos!

2024-06-12

A mezőgazdaság jövője itt van: Drónokkal a sikeres termesztésért

A drónok és a mezőgazdaság találkozása forradalmi technológiák megjelenését jelenti a földeken. A drónok használata a mezőgazdaságban rendkívül jövedelmező.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

juhok itatása

a kifejlett juhok összes napi vízigénye 3-5 1. Az állatok ált. kétszer annyi vizet... Tovább

sáncolás

kétféle céllal használatos —>meliorációs eljárás, lényegében iszapos vízzel való... Tovább

Tovább a lexikonra
Agrárgépészet Agrárjog Állatok Állatorvos állattartás Állattenyésztés dísznövény Érdekességek Gazdaság Gyeptermesztés gyógynövény gyógynövénytermesztés gyümölcs gyümölcstermesztés Házi kert Húsvét Húsvéti programok Karácsony Karácsonyi asztal Karácsonyi díszek kert Kertészet kertfenntartás Környezetgazdálkodás Környezetvédelem Mezőgazdaság Nemesítés, biotechnológia növény Növénytermesztés Növényvédelem NVT, mezõgazdasági támogatások oktatás Paradicsom permetezés Talajművelés Tudomány Ünnep virág virágtermesztés webáruház Zöldség Zöldségtermesztés