notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hamisítják a magyar csirkét

Hirdetés

Hamisítják a magyar csirkét

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Hiába drágultak a magyar húsok, a fogyasztás nem csökkent. Baromfiból hiány van a magyar piacon, ezért egyes áruházakban importtal hamisítják a magyar csirkecombot.
Hamisítják a magyar csirkét, A drágulás után elmaradt a húsfogyasztás átrendeződése, , baromfi, piac, csirkecomb, baromfihúspiac, húsfeldolgozó, élelmiszerlánc, baromfiárak, baromfihús

Kérdése van? Tegye fel, tanácsadóink válaszolnak! Állattenyésztés, növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajművelés, jog, biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezőgazdaság: Agrároldal.hu.


A 15 százalékos áfakulcs szeptember eleji ötszázalékos emelése szinte minden élelmiszer fogyasztói árába beépült. Az árváltozást a legtöbb iparág egybekötötte a 10-20 százalékos, költségnövekedéssel indokolt áremeléssel. A változás után kissé megbillent a sertés- és a baromfihúsok közötti áregyensúly. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a fogyasztók húsválasztása szempontjából az a jó, ha a sertés- és baromficomb közötti árkülönbség nem több 25-30 százaléknál. A mostani áremelés után ez az arány 50-60 százalékosra módosult. A sertésfeldolgozóknak így kissé engedniük kellett azóta, míg a baromfiáraknak támaszt jelentett a magas sertésár. A nagy élelmiszerláncok folyamatos versengése miatt néhány alapvető élelmiszer árának csökkenése máris megkezdődött.

Hirdetés

Egy hónappal az áremelések után sem észlelhető azonban érdemi változás a fogyasztói szokásokban a húsfeldolgozók szerint - a kereskedők korábbi jóslata ellenére. A húsfélék között az egy főre jutó fogyasztás alakulásában néhány dekás ingadozást mutat ki a Központi Statisztikai Hivatal, ám csak az aktuális időszakot követően két évvel lesznek elérhetőek ezek az adatok. Továbbra is baromfiból eszünk legtöbbet: évente átlagosan 34-35 kiló az egy főre jutó baromfifogyasztás. Más húsféléből 25-26 kilót, halból pedig 3-4 kilót vásárol évente az átlagpolgár.

- Az áremelés után néhány napig csökkent a fogyasztás, majd visszaállt a régi szintre - mondta Remény Ervin, a hazai húsellátás zömét adó feldolgozókat tömörítő Húscéh ügyvezető alelnöke. Tagjaik egyike sem jelezte, hogy a drágább húsfélékből kevesebbet visznek. Remény hozzátette: a készítményárakat legálisan érkező importhús felhasználásával lehet csökkenteni.

Jelentős belső átrendeződés a baromfihúspiacon sincs. Bárány László, a Baromfi Terméktanács (BTT) elnöke szerint egyetlen feldolgozó sem jelezte, hogy növekedett volna a legolcsóbbnak számító farhát iránti igény. Annál inkább hiányzik az üzletekből a friss csirkecomb és a pulyka. Olyannyira jelentős a hiány, hogy több feldolgozónál hét végi műszakot kell beállítani. Bárány állítása szerint az egyik nagy áruházlánc nagyon gyenge minőségű, Hollandiából származó "friss" baromficombot kevert a magyar termékek közé. A fogyasztók a BTT internetes honlapján jelezték kifogásukat, majd a terméktanács belső vizsgálata során kiderült, hogy ezt a terméket nem hazai feldolgozók szállították. Bárány elmondta, hogy a napokban döntenek a további lépesekről.

Hirdetés

Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdetni? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértőitől! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás: Népszabadság

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
322 705
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
6 448 425
Közösség

tájrendezés

a —>táj különböző célokra való felhasználása érdekében végzett tevékenység. A... Tovább

alapsokaság

a ->biometriában és a matematikai statisztikában egyértelműen a ->populáció szinonimája. A... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 231

Átlagos értékelés: 4.9