Hogyan ültessek madármályvát? Ismerd meg Te is ezt a szélben táncoló szépséges virágot

hirdetes

Szélben táncoló virágok – ismerd meg Te is a madármályvát

TK, ZH
Madármályva

Ültetés cserépben, illetve gondozása


Ez a virág tökéletesen képes fejlődni cserépben is, amennyiben az elég nagy neki, viszont a szeles helyekkel, viharokkal vigyázni kell ebben az esetben is, mert végzetesek lehetnek számára. A cserép aljába mindenképpen helyezz egy réteg sódert vagy kavicsot, ami segíteni fogja majd a vízelvezetést. Laza, tápanyagban gazdag talajt használj, így biztosítva neki a gyors növekedést. Locsold meg bőségesen, amennyiben száraz, meleg időszak van, érdemes ezt rendszeresen megismételni.


Metszése, gondozása


Bár ennek a növénynek egyáltalán nincs hosszú élettartama, mégis hogyha kedvező virágzást szeretnénk, a tavasz érkeztével érdemes növényünket visszavágni egy kicsit, és biztosítani számára egy kisebb mennyiségű komposztot. Óvjuk meg a növényt fagy esetén, valamint amennyiben a hőmérséklet -5° alá esik, helyezzünk rá valamilyen védőfóliát. 

hirdetes


Locsolása és trágyázása


Amennyiben nem most ültettük növényünket, ne locsoljuk gyakran. A túlzott nedvesség ugyanis nem lesz virágzására jó hatással, egyedül akkor érdemes még megöntöznünk, ha nagyon meleg, száraz időszak van, akkor is csak este, és csak a tövét.


Betegségek, kártevői


Abban az esetben, ha a talaj, amibe ültetted túlságosan nehéz, és agyagos, a gyökere elrothadhat. Ilyenkor helyezd át növényed egy olyan területre, ahol meglazítod a leendő földjét. Virágát gombás megbetegedések képesek még megtámadni, hogyha a környezete túlságosan nedves vagy éppen túlzottan hűvös – ebben az esetben szintén az átültetés lesz a megoldás, hogy megmentsük.

hirdetes


Amit még érdemes tudni


A madármályvát dugványozással remekül lehet szaporítani. Erre általában június környékén, még a virágzása előtt érdemes sort keríteni. Vágjuk le a kisebb ágait, melyeken nincsenek virágok, majd ültessük el őket egy homokkal, illetve tőzeggel teli tálba. Helyezd védett helyre, árnyékba. Ne locsold, s várj vele két napot. Védd meg kis növényedet a fagytól, hidegtől, majd a következő tavasszal kiültetheted kertedbe, vagy egy cserépbe, ami már a végleges helye lesz.

Neked megtalálható kertedben ez a szélben táncoló szépség?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-07-04

9 gyorsan növekvő kúszó növény, amikkel árnyékot varázsolhatsz a kertbe vagy a teraszra

A nyári melegben próbáljuk hűvösen tartani a lakást, azonban ahhoz elengedhetetlen, hogy a házkörnyékét is lehűtsük valamelyest. Árnyékot adó kúszónövények.

2022-06-29

Így mentheted meg kiszáradt növényeidet

A szárazság még a gyökereket is megtámadhatja, amitől a növény végül teljesen kipusztul majd. De van megoldás a kiszáradt növények megmentésére, mutatjuk!

2022-06-23

Kerülendő évelők - ezeket nem biztos, hogy jó ötlet a kertedbe ültetni

Vannak évelő növények, amelyek bár lehet, hogy gyönyörűek, több fejfájást okoznak, mint örömöt hoznak a házhoz. Ezeknek az ültetését gondold át többször is!

2022-06-22

10 nyári virág, ami nem hiányozhat kertedből

Habár sok virágot már kora tavasszal érdemes elültetni, akár a nyár elején is elhelyezhetsz néhány palántát vagy magot a kertedben. Ezek a legszebb nyári virágok.

2022-07-04

5 növény, amihez soha nem szabadna hozzáérned

Míg egyes növények ártalmasabbak, mint mások, vannak olyanok, amelyeket nem szabad egyáltalán megérinteni vagy lenyelni, bármi is legyen, hiszen halálosak.

2022-06-29

Növények, amelyek szépen növekednek az árnyékban

Árnyékos a kerted? Nem csak erdőt, de gyönyörű virágoskertet is nevelhetsz ám belőle! Mutatjuk, hogy milyen árnyéktűrő növényekre lesz hozzá szükséged!

2022-06-30

Royal Raindrops – a legszebb díszalmafa

Szeretnél egy igazán különleges, színes, élénk és gyönyörű fát a kertedbe? Válaszd a ragyogó Royal Raindrops díszalmafát! Mutatjuk, hogyan érdemes gondoznod!

2022-06-30

10 szobanövény, amely segít megküzdeni a magas páratartalommal

Fullasztóan meleg, párás az idő a lakásodban? Ezek a növények igazán szeretnének nálad lakni és megszabadítani a párától, hiszen nekik éltető táplálék!

További cikkek ebben a témában


fénygyapjú

a selyemre emlékeztető, élénk fényű, hosszú, durva (30—40 um vastagságú), jól... Tovább

elfajulás (degeneráció, disztrófia, degeneratio, dystrophia)

a sejtek különféle anyagcserezavarainak összefoglaló elnevezése, amikor a sejtek zavart... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény virág