Új luxus lakóparkot építenek a Dunakanyarba

A Dunakanyar szinte felismerhetetlenné válik, ha megépítik ezeket a luxusvillákat

ZH
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Van egy hely a Dunakanyarnál, az erdő és a forrás találkozásánál, ahol egy új luxus kategóriájú villaparkot szeretnének kiépíteni, amely majd erőteljes ázsiai stílusjegyeket visel majd. Ezzel a beruházással az egykori kiránduló szinte felismerhetetlenné válik majd.

Dunakanyar strand

Új luxus lakóparkot építenek a Dunakanyarba


Új luxus lakóparkot készülnek kialakítani a Dunakanyar egy részére, ahol az erdő találkozik a forrással. A beruházásra, amelyet a Samsara park megépítésére fordítanak, nyolcmilliárd forintot szánnak, amelyből 30 japán stílusjegyekkel rendelkező luxus villát szeretnének kiépíteni, valamint fel szeretnék még belőle újítani a Dunakanyar ikonikus strandjának kaszkádos medencerendszerét is. A beruházás tulajdonosa a Dreamland Holding Zrt., amely már több hasonló beruházást is megvalósított az évek során.

Eredetileg a Visegrád Lepence Völgy elnevezést adták a megálmodott beruházásnak, amire korábban 3,5 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást nyertek el a Kisfaludy-programban. Azonban mivel megváltozott a gazdasági helyzet, ezért újra kellett gondolniuk a koncepciójukat, hiszen a kivitelezési költségek drasztikusan megdrágultak és veszteségessé vált a fürdő üzemeltetése. Mivel ezen a területen nem volt lehetséges hotel építés, ugyanis Visegrád ki van zárva a szállodafejlesztési pályázatokból, ezért a Dreamland Holding Zrt. teljesen más irányba haladt tovább. Szepesi Richárd a többségi tulajdonos szerint, ezek az okok voltak azok, amelyek a luxus ázsiai lakópark ötletéhez vezettek. Az állami forrásmegvonás ráadásul ezt a projektet is érintette, mely így – a jogerős építési engedély ellenére – végképp ellehetetlenült.

Ázsiai luxus házakat építenek a Dunakanyarba


A Dunakanyarra csodás kilátást biztosító, ám jelen állapotában teljesen elhanyagolt 5,5 hektáros terület lett az új ötlet megvalósításának helyszíne, amelynek egy részét az önkormányzat és az illetékes szervek építési területté minősítették át, hogy megvalósulhasson az elképzelés. A különleges helyszín Budapesttől mindössze néhány kilométerre található, ahol 30 luxusvillát fognak kiépíteni a BalaLand Residence Apartmanhotel mintájára. A terület másik része a Natura 2000 hálózat része, amely nem beépíthető, ezért a mintegy 2 hektárnyi területen egy gyógyfürdőt fognak kialakítani.

A lakófunkcióval ellátott, luxuskategóriájú villákat az erdő és a forrás találkozásánák erőteljes japán stílusban képzelik el, amit a BORD Építész Stúdió tervezett meg. Az egyik típus villa 90 négyzetméteres alapterülettel rendelkezik, a teraszán jacuzzival, a másik villatípus pedig a panorámás helyen helyezkedik el, amit a hálószobából láthatunk, a tetőteraszon pedig pezsgőfürdőből élvezhetjük a különleges természetet, mindezt 110 négyzetméteren. 

Újra szeretnék éleszteni a legendás fürdő kaszkádos medencerendszerét és nyáriasított öltözőket és büfét alakítanának ki. A nagy közönség előtt is nyitott lesz a prémium kategóriájú fürdő, ami az év minden hónapjában üzemel majd és még éjszakai fürdőzésre is lehetőséget kínálnának. Várhatóan ősszel kezdik majd meg a munkálatokat és a tervezett befejezés 2025 tavasza.
 

Forrás: dreamland holding zrt

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

DKC4851 (EA 4804)

Kukorica Cél: szemes Leírás:Hímvirágzása közepes. A címeren található oldalágak kissé... Tovább

ló életkorának meghatározása

legbiztosabban a törzskönyvi feljegyzésből állapítható meg. Ennek hiányában jelek alapján... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek