A gyógyító lonc - ezekre érdemes felhasználni, használd ki jótékony hatásait Te is

hirdetes

A természet ajándéka – ismerd meg Te is ennek az örökzöldnek a gyógyító hatásait

TK

Az örökzöld növények, a loncok nem csak szépségükkel képesek minket rabul ejteni, heteken át tartó, illatos virágzásukkal, de számos jótékony hatással is bírnak. Ismerd meg Te is ezek közül a legjelentősebbeket!

Japán lonc

A loncot számos céllal felhasználhatod kertedben. Mint már említettem nem csak szép, dekoratív eleme lehet akár növényfalként ültetve szabadföldben, de meg is kóstolhatod, vagy még gyógyító mivoltát is könnyedén kihasználhatod.


Egy örökzöld növény, komoly gyógyhatással


A japán lonc közkedvelt növény, igazság szerint csupán csak félörökzöld – ez azt jelenti, hogy amennyiben enyhébb telekről van szó, akkor képes megőrizni lombját, ugyanakkor erősebb fagy esetén lecsupaszodik. Ez a kúszónövény a bodzafélék családjába tartozik, valamint elsősorban a félárnyékos helyeken érzi jól magát – ott képes megfelelően fejlődni. Kúszónövény mivolta végett pedig képes végig futni könnyedén akár kerítésen, akár felfelületeden. Hatalmas leveleinek köszönhetően pedig szinte élő falat képes alkotni udvarodon. 

hirdetes


Ez a növény kellemes illattal, valamint fehér virágokkal rendelkezik, melyeket már június elején megcsodálhatunk. Ezek általában késő délután nyílnak ki, ekkor érezhetjük szinte már mámorító illatfelhőjét, mellyel beborítja környezetét. Bimbóit fokozatosan, szinte már lépcsőzetesen fejleszti hajtásain, melyeket ezáltal több napon keresztül, sőt akár heteken át is gyűjthetünk.


Miért érdemes gyűjteni illatos, fehér virágait?

hirdetes


A japán lonc virágait gyógyászati szempontból érdemes gyűjteni, ugyanakkor fokozottan figyeljünk oda magára a virágok szedésére. Mivel nem mossuk őket meg felhasználás előtt, ezért érdemes csakis tiszta helyekről gyűjteni azokat.


Csupán a fehér, friss, illatozó virágokat szedjük le – az alapjukhoz közel fogjuk meg őket, majd azután óvatosan végezzük el letépésüket. Felhasználásuk előtt mindenképpen távolítsuk el a növény leveleit, valamint a bogarak miatt is gondosan nézzük őket át – mindkettőt juttassuk vissza a természetbe.

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-09-26

Nem kell búcsút mondanod a színes erkélyednek - ezek a növények segíteni fognak!

A színes virágládáknak nem kell az ősz megérkeztével búcsút intened, csupán olyan növényeket kell választanod, melyek kéepsek megtölteni azokat élettel.

2021-09-22

Itt az ideje madárbarát bogyós gyümölcsöket ültetni!

Itt az ideje szárnyas barátainkra is gondolni! Mutatjuk, milyen bogyós gyümölcsöket érdemes még elültetned kertedben, hogy kedvezz a madaraknak is a jövőben.

2021-07-17

A kerti szépecske – ismerd meg Te is a menyecskeszemet

A menyecskeszem vagy más néven szépecske közepes termetű, az egyik legváltozatosabb külsejű virág. Most tudj meg mindent erről a különleges dísznövényről.

2021-07-17

Ismerd meg Te is ezt a karakteres megjelenésű évelőt – bemutatkozik a kék iringó

A kék iringó kisebb csoportokban nő, évelő növény. Virágzása nyárra tehető, könnyedén képes lesz majd színfoltokkal megajándékozni kertedet. Ismerd meg Te is.

2021-07-17

A hónap szépsége – ismerd meg Te is a kasvirágokat

A kasvirágok szebbé tehetik a nyári hónapokat kertünkben, mégis júliusban a legszebbek - ismerd meg Te is ezeket a változatos virágokat mostani cikkünkből!

2021-07-13

Július a kertben – ezek a növények teszik színesebbé a hónapot

A nyári virágok nagyrésze a júliusi melegben ölti fel teljes pompáját, ráadásul a legtöbbjük nem csak a meleget, de a szárazságot is jól tűri. Ismerd meg őket!

2021-07-20

Szeretnél virágokkal dekorálni? Ezeket a növényeket lesz majd a legegyszerűbb kertedben gondozni

A kertedben lehetséges a legtöbb szárazvirág nevelése – mégis, vannak közülük olyanok, melyek gondozása egyszerűbb. Mutatom, miket érdemes kertedben gondoznod!

2021-09-26

Vegyszermentes kert – most szuper ötleteket mutatok kivitelezéséhez

Amennyiben Te is szeretnél odafigyelni jobban környezetedre, akkor érdemes mindig vegyszermentes alternatívák között kutatnod - mostani cikkünkben segítünk.

További cikkek ebben a témában


Langerhans-szigetek

a —>hasnyálmirigy hormontermelő sejtjeinek a halmaza, amelyek a glukagont és az inzulint... Tovább

11/2006. (II. 3.) FVM rendelet

az Izsáki Arany Sárfehér védett eredetû borról A szõlõtermesztésrõl és a... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek virág