Hogyan használjuk a levéltetvek elleni szereket

hirdetes

Levéltetvek elleni szerek – Melyik mire jó és hogyan alkalmazzuk?

Szélesi Ferenc - Főkertész, ZH
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Egy hiánypótló írást készítettem most nektek, amivel remélem, hogy sokat tudok segíteni. Összegyűjtöttem azokat a szereket, amiket be lehet vetni a levéltetvek elleni harcban, nézzük, melyik mire jó és hogyan kell alkalmaznunk őket!  

Ismerjétek meg a levéltetvek elleni szereket

Levéltetvek elleni szerek - Ádáz ellenségeink, a levéltetvek 

A levéltetvek az egész világon előfordulnak, de leggyakrabban a mérsékelt övi és a trópusi éghajlaton találkozhatunk velük. A levéltetvek testhossza mindössze 2-4 milliméter, szájszervük szúró-szívó, éppen ezért okoznak sok gondot a házikertek szerelmeseinek, valamint a mezőgazdaságban dolgozóknak.

A levéltetvek különösebb rendszer nélküli csoportban élnek, táplálékuk számos növény rügyeinek, friss hajtásainak, leveleinek édes nedve. Érdekesség, hogy egyes hangyák nemcsak összeszedik a mézharmatot, de még meg is fejik a levéltetveket, mások pedig egyenesen szimbiózisra lépnek velük, őrzik, terjesztik a levéltetveket.  

hirdetes

Levéltetvek elleni szerek – Melyik szert mire használjuk, mikor és hogyan?  

Rengeteg kérdés merül fel a levéltetvek elleni készítményekkel kapcsolatban, mivel nincs két egyforma. Léteznek kontakt szerek, illetve felszívódók - mind a két kategória mást tud. Fontos az is, hogy milyen növénykultúrára kapott engedélyt a szer, ugyanis ezt nem véletlenül tüntetik fel a csomagoláson. Továbbá érdemes ügyelni az élelmezés egészségügyi várakozási időre, ami szintén szerenként, valamint kultúránként változik.

hirdetes

Ezeket megtalálhatjátok a növényvédőszerek csomagolásán, de ha az igény úgy tartja, akkor egy későbbi cikkemben leírom nektek részletesen, amit erről tudni kell. Mostani galériánkban azt olvashatjátok el, hogy az egyes rovarölőszert hogyan és milyen kártevő ellen használhatjátok fel, remélem, hogy hasznosnak találjátok!  

Levéltetvek elleni szerek – Nem feltétlenül a vegyszer a megoldás!  

Sokan azért nem védekeznek a levéltetvek ellen, mert nem szeretnének vegyszereket használni - én ezt megértem és többnyire támogatom is. Éppen ezért javaslom egy korábbi cikkem elolvasását mindenkinek, ott ugyanis elmondtam, hogyan védekezhetünk a levéltetvek ellen háztartási szerekkel. A legtöbb módszert kipróbáltam a saját kertemben, és kimerem jelenteni, hogy beváltak, szóval, hajrá mindenkinek!  

Szeretnétek hasonló írást olvasni a többi növényvédőszerről is?

    

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

5/2006. (I. 20.) FVM-EüM-ICsSzEM együttes rendelet

az élelmiszerek jelölésérõl szóló 19/2004. (II. 26.) FVM-ESzCsM-GKM együttes rendelet... Tovább

bükköny (Vicia)

a pillangósok családjába tartozó nemzetség; több mint 40 faja közül nálunk négyet vontak... Tovább

Tovább a lexikonra
Növényvédelem