érdekes tudnivalók a rózsákról; hogyan metszek futúrúzsát; a rózsa érdekességei; a rózsa története; a rózsa fajtái; a rózsa sokoldalúsága

Lenyűgöző tények a rózsákról, amelyeket érdemes tudni

Szeder, NA
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Nem csoda, hogy a rózsákra évszázadok óta hivatkoznak az irodalomban és a zenében egyaránt. A régészek 35 millió éves rózsakövületeket fedeztek fel. Még megdöbbentőbb, hogy a legidősebb élő rózsa 1000 éves. Ez a lenyűgözően tartós rózsa a németországi Hildesheim katedrális falán nő. A legtöbb ember a rózsát a szerelemhez köti, de ezekben a gyönyörű virágokban több rejlik, mint egy Valentin-napi klisé. A rózsák lenyűgöző formájú, méretű és árnyalatúak, így igazán változatos virágok. Mutatjuk érdekességeiket.

a rózsa színeinek jelentése

Minden rózsa színének más jelentése van

Ha nem szereted a klasszikus vörös rózsát, amely filmekben és Valentin-napi képeslapokon szerepel, szerencséd van, hiszen több mint 10 gyönyörű színű rózsa létezik, mindegyiknek sajátos jelentése van. A szerelmet és romantikát szimbolizáló vörös rózsák mellett a rózsaszín rózsák kecsességet és eleganciát sugároznak. A sárga rózsa élénk színe a barátságot és a vidámságot jelképezi. Komorabb hangon, a fehér rózsák szimpátiát jelentenek, ezért gyakran találkozhatunk velük a temetéseken. A fehér rózsák azonban a tisztaságot, a spiritualitást és az ártatlanságot is képviselhetik. Következő gratuláló csokrot készíttesd narancssárga rózsákból, hiszen ennek jelentése a lelkesedést képviseli. Te milyen színű rózsát kapnál szívesebben?

A rózsa tényleg ehető?

Tudtad, hogy nem az az egyetlen módja annak, hogy rózsákat használj a konyhában, ha azt csinos vázában tárolod asztaldíszként? A rózsa szirmai ehetőek, és a rózsavizet (amelyet a szirmok vízbe áztatásával készítenek) gyakran adják zselékhez vagy lekvárokhoz, vagy ízesítőként használják indiai és kínai ételekben. A rózsák bogyó alakú gyümölcsöt is nevelnek, amelyet csipkebogyónak neveznek. A csipkebogyó tele van C-vitaminnal, és felhasználható koktélokhoz, vagy szárítva frissítő tea készítéséhez. Rengeteg jótékony hatásai vannak, mint például a vérnyomás csökkentés, csökkenti az ízületi gyulladás fájdalmát és még számos tanulmány létezik ennek jótékony hatásairól.

A kúszórózsákat is metszeni kell?

A rózsametszés biztosítja, hogy a növények minden évben erőteljesen növekedjenek és jól virágozzanak. Ha hagyjuk, a kúszórózsák összekuszálódott ágakká váljanak, nagyon kevés virággot fognak hozni a következő virágzási időszakban. Bár gyakran bonyolultnak tartják, a rózsametszést, pedig nem lesz nehéz, ha követed ezt az útmutatót.

Mikor érdemes a rózsát metszeni?

A kúszórózsákat télen, a virágok elhervadása után, december és február között rendszeresen metszik. A hosszú hajtásokat ősszel érdemes lerövidíteni vagy bekötni, hogy az erős szél ne károsítsa meg őket. Maga a metszés késő ősz és késő tél között bármikor elvégezhető. Miért pont ebben az időszakban? Mert könnyebb látni azt, hogy mit csinálsz, amikor a rózsa nincs levélben, ráadásul a jobban fog reagálni erre a tevékenységre, és a következő tavasszal erőteljesen fog vissza nőni és új virágokat hozni.

Hogyan kell metszeni kúszórózsákat az eredményes végeredményért?

Fiatal kúszórózsák formáló edzése és metszése, a hosszú életük titka. Mutatjuk, hogyan érdemes metszeni őket:

  • Először távolítsd el az elhalt, beteg vagy haldokló ágakat
  • Ezután kösd be a támasztékok kitöltéséhez szükséges új hajtásokat
  • A virágos oldalhajtásokat hosszuk kétharmadával metsszük vissza

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

talaj

a szilárd földkéreg legfelső, laza, termékeny takarója. Minőségi jellemzője a... Tovább

ízeltlábúak (Arthropoda)

mintegy 850 ezer fajt magában foglaló állattörzs. Szelvényesek; a szelvényeket és a... Tovább

Tovább a lexikonra
Kertészet