Az 5 legszebb sárga virág – ültetésük és gondozásuk

Az 5 legszebb sárga virág – ültetésük és gondozásuk

VN
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A nyári sárga virágok a kertek, udvarok és erkélyek vidám színfoltjai lehetnek. Az alábbiakban bemutatjuk a szerintünk 5 legszebb sárga virágot, amikkel te is feldobhatod a kertedet. És még az is megmutatjuk, hogy hogyan ültetheted el, majd gondozhatod ezeket a csodaszép sárga virágokat. 

Legszebb sárga virágok nyárra

Napraforgó az egyik legszebb sárga virág

A napraforgó a lenyűgöző, hatalmas sárga virágfejéről ismert, ami nemcsak a szántóföldeken, hanem a kertedben is nagyon jól mutathat. Ültetés előtt ellenőrizzük a talajt, hogy jó vízelvezető képességgel rendelkezzen, és helyezzük el a napraforgókat olyan területen, ahol kapnak egész napos napfényt. Fontos, hogy a növényeket időben és rendszeresen öntözzük, különösen a szárazabb időszakokban. A magasabb fajtákat támasztékhoz kössük, hogy megvédjük a szárat a megtöréstől.

Csodaszép sárga virág a sárga rózsa

Sokak kedvence a rózsa, és az a legjobb bennük, hogy rengeteg különböző színben vannak. A sárga rózsa gyönyörű virágokkal és kellemes illattal rendelkezik. A rózsákat általában tavasszal vagy kora nyáron ültetik. Válasszunk napos helyet a rózsák számára, ahol a talaj jó vízelvezető. Ültetés előtt gazdagítsuk a talajt komposzttal vagy trágyával. Rendszeresen öntözzük a rózsákat, különösen a szárazabb időszakokban, és távolítsuk el az elszáradt virágokat, hogy elősegítsük a további virágzást.

Csodásan szép sárga virág a záporvirág, azaz gazania

A gazania gyönyörű sárga virágokkal és színes szirmokkal rendelkezik. Ez a virág kedveli a meleget és a napos helyet. Ültetés előtt a talajt jól lazítsuk fel és keverjünk bele komposztot vagy trágyát. Az öntözést mérsékelten végezzük, hogy a talaj ne legyen túl vizes, mivel a gazania jobban bírja a szárazabb körülményeket.

Csillagfürt- egy különleges sárga virág

A csillagfürt egy színes és bőséges virágzású növény, amelynek sárga virágai sok kis szirmocskával rendelkeznek. Ültetés előtt biztosítsunk neki napos helyet, ahol kap elegendő napfényt. A csillagfürt szárazságtűrő növény, így nem igényel túl gyakori öntözést. Azonban a száraz időszakokban gondoskodjunk arról, hogy a növény ne szenvedjen vízhiányt, és időben öntözzük meg. A csillagfürt bőségesen virágzik, és idővel megvastagodik, ezért rendszeres ritkító metszésre lehet szükség.

Körömvirág - hasznos sárga virág

A körömvirágok széles körben elterjedtek és különböző színűek lehetnek, köztük a vibráló sárga is. A körömvirágokat a nyári hónapokban lehet ültetni. Válasszunk napos vagy részben árnyékos helyet a körömvirágok számára. A talaj legyen jó vízelvezető képességű. Öntözzük rendszeresen, de ne engedjük, hogy a talaj túlzottan elázzon. A körömvirágokat érdemes rendszeresen metszeni, hogy megőrizzék kompakt alakjukat és további virágokat hozzanak.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Türkiz (Bc 418 B)

Kukorica Cél: silótakarmány Leírás:Hímvirágzása közepes. A kalászkapelyva... Tovább

additív génhatás

->mennyiségi jellegei meghatározó poligének (->poligénid) hatásának az összegeződése; a... Tovább

Tovább a lexikonra
növény virág virágtermesztés