Bemutatkozik a léggömbvirág - ismerd meg Te is ezt a szép, nyári évelőt

hirdetes

A népszerű nyári évelő – bemutatkozik a léggömbvirág

TK

A léggömbvirág kedvelt évelő növény, hazánkban még hírharangnak, valamint ballonnövénynek is hívják. Remek dísze lehet kertednek, ismerd meg Te is!

Léggömbvirág

A léggömbvirág Kelet-Ázsiában őshonos növényfaj, a harangvirágfélék családjába tartozik. Magyarországon is kedvelt dísznövény, nevét valószínűleg virágbimbójáról kapta, ami fel van fúvódva.


Röviden a léggömbvirágról


A léggömbvirág húsoskarógyökérrel rendelkezik, illetve hajtásai felfelé törőek. Átlagmagassága 40 – 70 centiméter között mozog - alacsony, tömött, bokros növekedésű. Tojásdad leveleinek sötétzöld árnyalata van. Virágai nyaranta a szárak végén fejlődnek, fehér, kék vagy rózsaszín színekben pompáznak. Rekeszes magházzal rendelkezik. Célszerű a növényt karózni, hogy a szára ne törjön vagy hajoljon el a virág súlyától.


A hagyományos kínai gyógyászat előszeretettel használja, mivel gyökerében inzulin található.

hirdetes


Hogyan végezd el ültetését?


Amennyiben szeretnéd, hogy ez a rendkívül dekoratív növény egész nyáron ontsa magából fehér virágait, érdemes a megfelelő módon elültetned.


Növényünk nem fogja szeretni sem az átültetést, sem a tőosztással való szaporítást, ezért érdemes magból nevelni, valamint ültetését is elsősorban szabadföldben végezni. Érdemes jó vízelvezetéssel rendelkező talajt keresni számára, mely tápanyagban gazdag. Nem bírja elviselni a túlzottan agyagos típusokat, ezért amennyiben elsősorban ilyen talaj található meg kertedben, érdemes ültetés előtt javítanod annak minőségén – keverj hozzá homokot, valamint tőzeget, ezzel fellazítva azt. Figyelj oda, hogy napos, vagy félárnyékos helyre telepítsd – utóbbi esetben a léggömbvirág képes lesz majd jobban megtartani színét.

hirdetes


Hogyan gondozd növényed?


A léggömbvirág gondozása egyáltalán nem nehéz. Amennyiben kiválasztottuk a számára megfelelő helyet, csupán egy-két dologra kell majd odafigyelnünk nevelése kapcsán.


A léggömbvirág nem szereti a körülötte stagnáló vizet, ezért nem csak a vízelvezetésre kell majd fokozottan odafigyelned, de arra, is, hogy sose öntözd túl virágod.

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-07-20

Szeretnél virágokkal dekorálni? Ezeket a növényeket lesz majd a legegyszerűbb kertedben gondozni

A kertedben lehetséges a legtöbb szárazvirág nevelése – mégis, vannak közülük olyanok, melyek gondozása egyszerűbb. Mutatom, miket érdemes kertedben gondoznod!

2021-07-17

A kerti szépecske – ismerd meg Te is a menyecskeszemet

A menyecskeszem vagy más néven szépecske közepes termetű, az egyik legváltozatosabb külsejű virág. Most tudj meg mindent erről a különleges dísznövényről.

2021-07-17

A hónap szépsége – ismerd meg Te is a kasvirágokat

A kasvirágok szebbé tehetik a nyári hónapokat kertünkben, mégis júliusban a legszebbek - ismerd meg Te is ezeket a változatos virágokat mostani cikkünkből!

2021-07-19

Ezek a növények tökéletes sövényt alkotnak – ráadásul szinte igénytelenek

Szeretnél Te is egy sövényt kertedbe, viszont tudod, hogy nem lenne sok időd foglalkozni vele? Akkor ezek a növények tökéletesek lesznek számodra!

2021-07-13

Július a kertben – ezek a növények teszik színesebbé a hónapot

A nyári virágok nagyrésze a júliusi melegben ölti fel teljes pompáját, ráadásul a legtöbbjük nem csak a meleget, de a szárazságot is jól tűri. Ismerd meg őket!

2021-07-17

Ismerd meg Te is ezt a karakteres megjelenésű évelőt – bemutatkozik a kék iringó

A kék iringó kisebb csoportokban nő, évelő növény. Virágzása nyárra tehető, könnyedén képes lesz majd színfoltokkal megajándékozni kertedet. Ismerd meg Te is.

2021-07-19

Lisztharmatos cukkini – mit tehetünk megmentéséért?

A legtöbb növény sajnos hajlamos arra, hogy lisztharmatos legyen. Most eláruljuk, mit tehetsz az ellen, ha cukkinid is elkapta ezt a gombabetegséget.

2021-07-17

Cicáink kedvence – tudj meg mindent a macskamentáról

Neked is van cicád és mindig is érdekelt, hogy miért vonzódnak ennyire a macskamentához? Emellett most azt is megtudhatod, hogyan termessz otthonodban belőle!

További cikkek ebben a témában


erőforrás

a vállalat termelőerőinek összessége; származásuk szerint többfélék lehetnek. A... Tovább

áteresz

olyan, ált. cső alakú, vasbetonból készült ->műtárgy (cső-á.), amely utak, vasutak,... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény kert virág