Bemutatkozik a léggömbvirág - ismerd meg Te is ezt a szép, nyári évelőt

hirdetes

A népszerű nyári évelő – bemutatkozik a léggömbvirág

TK, SFV
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

A léggömbvirág kedvelt évelő növény, hazánkban még hírharangnak, valamint ballonnövénynek is hívják. Remek dísze lehet kertednek, ismerd meg Te is!

Léggömbvirág

A léggömbvirág Kelet-Ázsiában őshonos növényfaj, a harangvirágfélék családjába tartozik. Magyarországon is kedvelt dísznövény, nevét valószínűleg virágbimbójáról kapta, ami fel van fúvódva.


Röviden a léggömbvirágról


A léggömbvirág húsoskarógyökérrel rendelkezik, illetve hajtásai felfelé törőek. Átlagmagassága 40 – 70 centiméter között mozog - alacsony, tömött, bokros növekedésű. Tojásdad leveleinek sötétzöld árnyalata van. Virágai nyaranta a szárak végén fejlődnek, fehér, kék vagy rózsaszín színekben pompáznak. Rekeszes magházzal rendelkezik. Célszerű a növényt karózni, hogy a szára ne törjön vagy hajoljon el a virág súlyától.


A hagyományos kínai gyógyászat előszeretettel használja, mivel gyökerében inzulin található.

hirdetes


Hogyan végezd el ültetését?


Amennyiben szeretnéd, hogy ez a rendkívül dekoratív növény egész nyáron ontsa magából fehér virágait, érdemes a megfelelő módon elültetned.


Növényünk nem fogja szeretni sem az átültetést, sem a tőosztással való szaporítást, ezért érdemes magból nevelni, valamint ültetését is elsősorban szabadföldben végezni. Érdemes jó vízelvezetéssel rendelkező talajt keresni számára, mely tápanyagban gazdag. Nem bírja elviselni a túlzottan agyagos típusokat, ezért amennyiben elsősorban ilyen talaj található meg kertedben, érdemes ültetés előtt javítanod annak minőségén – keverj hozzá homokot, valamint tőzeget, ezzel fellazítva azt. Figyelj oda, hogy napos, vagy félárnyékos helyre telepítsd – utóbbi esetben a léggömbvirág képes lesz majd jobban megtartani színét.

hirdetes


Hogyan gondozd növényed?


A léggömbvirág gondozása egyáltalán nem nehéz. Amennyiben kiválasztottuk a számára megfelelő helyet, csupán egy-két dologra kell majd odafigyelnünk nevelése kapcsán.


A léggömbvirág nem szereti a körülötte stagnáló vizet, ezért nem csak a vízelvezetésre kell majd fokozottan odafigyelned, de arra, is, hogy sose öntözd túl virágod.

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-11-30

A nagymamámtól tanultam ezt a leander teleltetési technikát – Mióta így csinálom minden nyáron ontja a virágot

A nagymama leander teleltetési technikája kiváló eredményekkel szolgál, és nemcsak a növények életében, hanem a családunk kertjének szépségében is látható.

2023-11-30

Így segít az ecet a növényeiden

Az ecet, amit általában tisztítószerként ismerünk, kiváló segítség lehet a növények egészséges növekedésének elősegítésében és más hasznos célokra is a növényeinkkel kapcsolatban.

2023-11-30

Az évelők szaporítását most is elvégezhetjük!

Az évelő növények gondozása és szaporítása fontos lépése a kertfenntartásnak. A tőosztás, pedig épp olyan téli feladatok közé tartozik, mint a metszés, vagy a gyümölcsfa ültetés.

2023-11-30

Ezt a fűszert teszem télen az orchideára, hogy rengeteg virágja maradjon

Ebben a cikkben megismerhetjük, hogyan segíthet a fokhagymás oldat az orchideák virágzásának serkentésében, és hogyan válik ez a növény egyedülálló hasznosságú kertészeti eszközzé.

2023-11-28

5 hiba, amit a karácsonyi kaktusz gondozása során vétünk

A karácsonyi kaktusz a téli ünnepek elengedhetetlen dekoráció, de annak érdekében, hogy hosszú ideig élvezhessük, fontos elkerülni néhány gyakori gondozási hibát

2023-11-30

4 Gyönyörű téli bogyós cserje – Beszínezik a szürke téli kertet

Ezek a mesés téli bogyókkal rendelkező cserjék nemcsak a hideg hónapokban hoznak színt és életet a kertedbe, hanem praktikus választások is kertedbe!

2023-11-28

Így készül az eredeti savanyú káposzta – Elárulták a kerecsendiek a titkok

A káposztasavanyítás ősi művészete mélyen gyökerezik a hagyományokban, és Kerecsenden egy különleges, közösségi program keretében kaphatunk betekintést ebbe a gasztrokalandba.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

gabona-sortávolság

a 16 —> gabonafélék vetési sorközeinek hagyományos (10,5—12 cm-es) szélessége. Tovább

baktériumfertőzések megállapítása

rendszerint labor, vizsgálatokkal történik, a szervekből, váladékokból vett minták... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény kert virág