A leander tavaszi gondozásáról - Hasznos tanácsok a leander tavaszi gondozásáról

hirdetes

A leander tavaszi gondozása – Bevált tippek a csodás leanderért!

Szélesi Ferenc, NA
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Az egyik legismertebb és legszeretettebb mediterrán dísznövény a csodaszép leander, hozzánk is ezzel a növénnyel kapcsolatban érkezik a legtöbb kérdés. Mit kell csinálni vele, mikor tehetjük ki a szabadba, hogyan metsszük meg, hogyan tegyünk a kedvére? Szakértőnk válaszol nektek minden felmerülő kérdésre! 

Minden a leander tavaszi gondozásáról

A leander tavaszi gondozása – Fontos tudnivalók

A leander (Nerium oleander) a Nerium nemzetség egyetlen és utánozhatatlan faja, amely a Földközi-tenger medencéjétől a Közel-Keleten át egészen Indiáig honos, de még Kína déli részein is találkozhatunk vele.

Szubtrópusi területekre is betelepítették, érdekesség továbbá, hogy például Horvátországban az autópályák mentén szinte csak leandereket láthatunk. A leander jól tűri a szárazságot, gyökérzete mélyre nyúlva éri el és hasznosítja a talajvizet. Szabadban viszont csak akkor marad meg, ha nincsenek tartós téli fagyok, éppen ezért Magyarországon nagyon fontos a leander teleltetése.

hirdetes

Az idei tél nagyon enyhe, már január végén szinte beköszöntött a tavasz, de ez azért ne tévesszen meg senkit – lesznek még fagyok, ebben biztosak lehetünk! A leanderek is gyorsabban felébredhetnek a téli álomból, de a mi dolgunk az, hogy ne tegyük ki a növényeket a hidegnek.

hirdetes

A leander tavaszi ápolása – Miért annyira fontos időszak a tavasz? 

Azt szerintem már szinte mindenki tudja, hogy a leander életében a tél és a tavasz a két legfontosabb évszak. A tél azért, mert ekkor dől el, hogy élhet-e tovább, vagy sem, a tavasz pedig azért, mert ilyenkor dől el, hogy mennyi ideig és milyen dúsan fog virágozni az év során. A leander magassága elérheti a másfél-kétmétert is, és ha mindent jól csinálunk, akkor akár egész nyáron virágzik.

Találkozhatunk vele fehér, rózsaszín, piros színben, de már sárgát is lehet kapható. Évről évre elkápráztat minket csodálatosan szép virágaival, azonban csak abban az esetben, ha megfelelő ápolást, gondoskodást, odafigyelést kap. Sajnos rengeteg hibát elkövethetünk, túl korán hozzuk ki a szabadba, rosszul metsszük meg, helytelenül öntözzük, rossz helyre ültetjük és még sorolhatnám. Éppen ezért elmondok nektek pár remek tippet a leander tavaszi ápolásával kapcsolatban, érdemes lapozni egyet! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Az akác felhasználása

A szakértők szerint az egyik legtartósabb fafajta az akác, ezért kültéren remekül... Tovább

mag

a virágos növényeknek a megtermékenyülést követően a m.-kezdeményből (—>magház)... Tovább

Tovább a lexikonra
virág