Last minute adventi koszorú – nagyon egyszerűen elkészíthető adventi koszorú ötletek

hirdetes

Last minute adventi koszorú ötletek

VN
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Vasárnap gyújtjuk meg az első adventi gyertyát, ami az ünnepi várakozás kezdetét jelenti. Még a te lakásodban sincsen színes gyertyás koszorú, és nem is vagy hajlandó több tízezer forintot fizetni érte? Készíts saját kezűleg nagyon egyszerűen!

Last minute adventi koszorú ötletek

Last minute adventi koszorú

Az adventi várakozást jelző fényeket nemcsak csillogó díszekkel kirakott koszorú formájában teheted lakásod ékévé. Sokkal egyszerűbb, mégis csodaszép adventi koszorúkat készíthetsz, van olyan, amihez csak néhány szál gyertya, és befőttesüveg kell. Mutatjuk kreatív, és nagyon egyszerű adventi koszorú ötleteinket, amiket még vasárnapig te is összedobhatsz otthon.

Miért állítunk adventi koszorút?

Az adventi koszorú a karácsonyi időszak egyik legjellegzetesebb és legkedveltebb hagyományának számít. Ez a szép dísz egyfajta visszaszámlálóként szolgál az ünnepig, és gazdag történettel rendelkezik, amely az idő múlásával csak még mélyebb és szimbolikusabb jelentést kapott. Az adventi koszorú eredete a 19. század elejére vezethető vissza Németországba. A lutheránus teológus, Johann Hinrich Wichern, alkotta meg először, hogy segítse az intézetében élő gyerekeket a karácsonyra való felkészülésben. Wichern köré egy nagy fahordóba gyertyákat és zöld ágakat helyezett el, amelyek napról napra egyre szebben díszítették az eszközt. Ebből az ötletből született meg az adventi koszorú. Az adventi koszorú általában fenyőágakból készül, amelyeket egy kört alkotva elhelyeznek. A kör alakja az örök élet és az Istennel való örök kapcsolat szimbóluma. A koszorú közepére gyertyatartókat vagy mécseseket helyeznek, amelyek közül minden vasárnap egyet gyújtanak meg. Az első vasárnap egy gyertyát, a másodikon kettőt, és így tovább, egészen a karácsonyig. Az égő gyertyák a világosságot és a reményt szimbolizálják.

hirdetes
hirdetes

Mit szimbolizál az adventi koszorú?

Az adventi koszorúval kapcsolatos hagyomány az adventi időszakban történő várakozás és készülődés szimbóluma. Az egyes vasárnapokon meggyújtott gyertyák fokozatosan növelik az eljövendő ünnep iránti izgalmat és örömöt. A koszorú tehát nemcsak dekoráció, hanem egyfajta lelki készülődés eszköze is, amely segít az embereknek mélyebben átélni a karácsony üzenetét.

  • Fenyőágak: A zöld ágak a megújulást, az örök életet és az örök élet reményét szimbolizálják.
  • Gyertyák: A meggyújtott gyertyák a világosságot és a reményt képviselik. Az első gyertya a próféták gyertyája, a második a betlehemi gyertya, a harmadik a pásztorok gyertyája, a negyedik pedig a szeretet gyertyája.
  • Kör alak: A kör az örök életet és az Istennel való örök kapcsolatot jelképezi.
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

paprika (pogánybors, Capsicum annuum L.)

a —>burgonyafélék családjához tartozó egyéves, fehér virágú, meleg- és vízigényes... Tovább

hidroglóbusz

gömb alakú, 50-500 m3 űrtartalmú, 15-40 m névleges magasságú víztartály, amelynek hengeres... Tovább

Tovább a lexikonra
Karácsony Karácsonyi asztal Karácsonyi díszek