notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Lárvák a kertben

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Így szabadulhatsz meg természetes úton a lárváktól kertedben

Szélesi Ferenc - Főkertész
Lárvák a kertben

Védekezési módok lárvák ellen

Csalogass madarakat a kertedbe

A madarak imádják a lárvákat, és ha nem zavar, hogy hajlamosak kissé feltúrni a talajt, amikor táplálék után kutatnak, akkor kerted értékes, szorgos őrei lehetnek. Madarakat madáretetőkkel, madárfürdőkkel és madárházakkal csalogathatsz a portára. Egy másik lehetőség a felásott lárvákat szétszórni a kertben, hogy a madarak könnyebben hozzájuk férjenek a felszínen, és megszokják, hogy érdemes visszatérniük hozzád, ha megéheznek. Fontos megjegyezni, hogy ha a madarak nem kapkodják fel a lárvákat, azok idővel visszaássák magukat a talajba.

Vesd be tyúkjaidat

Akárcsak a kertedet meglátogató madarak, a tyúkok is előszeretettel csipkedik ki a talajból a lárvákat, ráadásul őket nem is kell külön kertedbe csalogatni. Nincs más dolgod, mint kiereszteni őket arra a területre, ahol lárvaproblémákra gyanakszol. Az egész napos kapirgálás ráadásul jól tesz az olyan talajnak, amit egyébként is szeretnél kicsit felforgatni, azonban egy beültetett ágyást könnyedén tönkretehetnek tyúkjaid, ezért ne engedd kész ágyások közelébe őket! Ha lárvákat találsz, és vannak tyúkjaid, akkor nyugodtan dobáld be nekik őket.

hirdetes

Vegyél vissza az öntözésből

A lárváknak nedvességre van szükségük az életben maradáshoz, ezért ha szeretnéd megtizedelni őket, akkor próbáld ne itatni őket. Természetesen ezt könnyebb mondani, mint kivitelezni, hiszen növényeid sem bírják sokáig víz nélkül, különösen a forró nyári napokon. Ha viszont szárazságtűrő növényeid vannak, vagy olyan pázsitfajtát telepítettél, amely víz hiányában egyszerűen csak nyári álomba szenderül (és újra életre kap, amint megöntözik), akkor érdemes kihasználni ezt, és szomjaztatni egy kicsit a lárvákat kertedben (ezzel ráadásul vizet is spórolhatsz).

hirdetes

Használj neem olajat

Számos természetes rovarriasztó hatású szer létezik, amelyekkel megelőzheted, hogy a lárvák elterjedjenek kertedben. Ott van például a neem olaj, amelyet boltból is be lehet szerezni, és ha szétpermetezed a kertben a peterakó szezonban, akkor eltántoríthatod a bogarakat ágyásaidtól. Az azadirachtin nevű vegyületet a neem magjából állítják elő, és riasztó hatással van a rovarokra, illetve képes elpusztítani a lárvákat.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2020-06-22

Füvesítés menete – Így lehet fillérekből csodaszép pázsitod öntözőrendszer nélkül!

Fillérekből hoztunk létre üdezöld, sűrű, dús, meseszép pázsitot, mostani cikkemben az is kiderül, hogyan vittük végbe a füvesítést, tartsatok velem most is!

2020-06-29

Kertészkedés kezdőknek – Lássuk az alapokat!

Kertészkedés kezdőknek, mostani cikkünkben mindent elmondunk nektek a kertészkedés alapjairól, nézzük, mit kell tudnotok akkor, ha kezdő kertészek vagytok.

2020-06-28

Íratlan szabályok a fűnyíráshoz, amiket az emberek 99 százaléka megszeg!

Noha úgy gondoljuk, hogy nincs semmi szükség etikettszabályzatra a fűnyíráshoz, ez egyáltalán nem így van. Sajnos sokaknak óriási szükségük van rá, nézzük a legfontosabb szabályokat!

2020-06-28

Diótermesztési tanácsok az egészséges és finom rekordtermésért!

Diótermesztési tanácsok mindenkinek – Mi szükséges a rekord mennyiségű, egészséges és nem utolsósorban finom dióterméshez? Szakértőnk mond el nektek mindent a diótermesztésről!

2020-07-03

Tollaslábú szépségek – A Brahma tyúkok bemutatása

A Brahma tyúkok nagyon érdekesek, nagyon szépek és nagyon aranyosak, mostani cikkemben mindent elmondok nektek a Barahma tyúkokról!

2020-06-27

Erdők-mezők gyümölcsei - Az erdei és az indiai szamóca bemutatása

Az erdei szamóca és az indiai szamóca megtalálhatók az erdőkben és a mezőkben, az emberek többsége mégsem ismeri őket annyira. Mostani cikkemben mindent elmondok erről a két szamócafajtáról!

2020-06-25

Nyári zöldmetszés – Mikor, hogyan és miért végezzük el a gyümölcsfák zöldmetszését

Zöldmetszés kisokos mindenkinek, mostani cikkemben mindent elmondok nektek a gyümölcsfák zöldmetszéséről, olvasd el cikkünket és tudj meg mindent a zöldmetszésről!

2020-06-16

Fűnyírás eső után – Jó ötlet vagy sem? Szakértőnk válaszol!

Fűnyírás eső után, örök kérdést boncolgatunk, érdemes-e füvet nyírni eső után vagy nem? Nézzük, mit kell tudni az eső utáni fűnyírásról, most mindent elmondunk nektek!

További cikkek ebben a témában
hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
106 478
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
5 423 937

falkásítás

különböző tulajdonságok (pl. kor, fajta, ivar, típus, tömeg, nagyság) alapján kiválasztott... Tovább

gravitáció (általános tömegvonzás)

az anyag legegyetemesebb kölcsönhatása: két pontszerű test egymásra tömegüknek szorzatával... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Érdekességek Gyeptermesztés Házi kert kert Kertészet