Lárvák a kertben - hogyan szabadulj meg tőlük sikeresen kertedben?

hirdetes

Így szabadulhatsz meg természetes úton a lárváktól kertedben

Szélesi Ferenc - Főkertész
Lárvák a kertben

Védekezési módok lárvák ellen

Csalogass madarakat a kertedbe

A madarak imádják a lárvákat, és ha nem zavar, hogy hajlamosak kissé feltúrni a talajt, amikor táplálék után kutatnak, akkor kerted értékes, szorgos őrei lehetnek. Madarakat madáretetőkkel, madárfürdőkkel és madárházakkal csalogathatsz a portára. Egy másik lehetőség a felásott lárvákat szétszórni a kertben, hogy a madarak könnyebben hozzájuk férjenek a felszínen, és megszokják, hogy érdemes visszatérniük hozzád, ha megéheznek. Fontos megjegyezni, hogy ha a madarak nem kapkodják fel a lárvákat, azok idővel visszaássák magukat a talajba.

Vesd be tyúkjaidat

Akárcsak a kertedet meglátogató madarak, a tyúkok is előszeretettel csipkedik ki a talajból a lárvákat, ráadásul őket nem is kell külön kertedbe csalogatni. Nincs más dolgod, mint kiereszteni őket arra a területre, ahol lárvaproblémákra gyanakszol. Az egész napos kapirgálás ráadásul jól tesz az olyan talajnak, amit egyébként is szeretnél kicsit felforgatni, azonban egy beültetett ágyást könnyedén tönkretehetnek tyúkjaid, ezért ne engedd kész ágyások közelébe őket! Ha lárvákat találsz, és vannak tyúkjaid, akkor nyugodtan dobáld be nekik őket.

hirdetes

Vegyél vissza az öntözésből

A lárváknak nedvességre van szükségük az életben maradáshoz, ezért ha szeretnéd megtizedelni őket, akkor próbáld ne itatni őket. Természetesen ezt könnyebb mondani, mint kivitelezni, hiszen növényeid sem bírják sokáig víz nélkül, különösen a forró nyári napokon. Ha viszont szárazságtűrő növényeid vannak, vagy olyan pázsitfajtát telepítettél, amely víz hiányában egyszerűen csak nyári álomba szenderül (és újra életre kap, amint megöntözik), akkor érdemes kihasználni ezt, és szomjaztatni egy kicsit a lárvákat kertedben (ezzel ráadásul vizet is spórolhatsz).

hirdetes

Használj neem olajat

Számos természetes rovarriasztó hatású szer létezik, amelyekkel megelőzheted, hogy a lárvák elterjedjenek kertedben. Ott van például a neem olaj, amelyet boltból is be lehet szerezni, és ha szétpermetezed a kertben a peterakó szezonban, akkor eltántoríthatod a bogarakat ágyásaidtól. Az azadirachtin nevű vegyületet a neem magjából állítják elő, és riasztó hatással van a rovarokra, illetve képes elpusztítani a lárvákat.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-06-29

Ezért kell visszametszeni a paradicsomot! – Trükkök a tökéletes terméshez

Miért hasznos rendszeresen visszametszeni a paradicsomot? A paradicsomok visszametszése igazán fontos, a növény fejlődésének érdekében, tudd meg miért!

2022-06-29

Növények, amelyek szépen növekednek az árnyékban

Árnyékos a kerted? Nem csak erdőt, de gyönyörű virágoskertet is nevelhetsz ám belőle! Mutatjuk, hogy milyen árnyéktűrő növényekre lesz hozzá szükséged!

2022-06-27

„A szomszéd kertje mindig zöldebb” – De miért lesz gyomos a fű a kertedben?

A gyönyörű tiszta szép fű nem kell, hogy csak álom maradjon, ha neked is megkeserítik a mindennapjaidat a fűben kinövő gyomnövények,tudd meg, hogy mi okozza!

2022-06-29

Így mentheted meg kiszáradt növényeidet

A szárazság még a gyökereket is megtámadhatja, amitől a növény végül teljesen kipusztul majd. De van megoldás a kiszáradt növények megmentésére, mutatjuk!

2022-06-29

Milyen gyakran öntözzem a gyepet nyáron?

Szóval milyen gyakran és hogyan kell öntözni a gyepet a nyári hónapokban? Ez egy igen kényes téma, mert ha valami nem jó, akkor nem lesz zöld a fű. Lássuk!

2022-06-24

Mentsd meg az idei diótermést! Terjed a gyilkos kór!

Mi a felelős a tömeges diótermés pusztulásért? Hogyan menthetjük meg a diótermést, hogy ősszel legyen mit betakarítani? Dióburok-fúrólégy elleni védekezés

2022-06-29

Pusztít a gombás fertőzés a párás, meleg időben – Így védekezz!

A gombás fertőzések melegágya a párás és meleg időjárás, maikor a legtöbb növényünk veszélynek van kitéve. Így védekezz a gombás fertőzések ellen a kertben.

2022-06-29

Ezért kellene mindig szódabikarbónát használnod a kertben is!

Ismerd meg a szódabikarbóna kevésbé ismert, ám legalább ennyire jótékony hatásait! 3 tuti tipp, amivel a szódabikarbónával csodát művelhetsz a kertben!

További cikkek ebben a témában


Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Földhivatal

Földhivatal Megyei Földhivatal Cím: Nyíregyháza Báthori u. 13. 4400 Magyarország Tovább

kukorica növényédelmi technológiája

a vetőmaggal terjedő gombás betegségek, csírakori megbetegedések ellen különböző... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Érdekességek Gyeptermesztés Házi kert kert Kertészet