Lárvák a kertben - hogyan szabadulj meg tőlük sikeresen kertedben?

hirdetes

Így szabadulhatsz meg természetes úton a lárváktól kertedben

Szélesi Ferenc - Főkertész
Lárvák a kertben

Védekezési módok lárvák ellen

Csalogass madarakat a kertedbe

A madarak imádják a lárvákat, és ha nem zavar, hogy hajlamosak kissé feltúrni a talajt, amikor táplálék után kutatnak, akkor kerted értékes, szorgos őrei lehetnek. Madarakat madáretetőkkel, madárfürdőkkel és madárházakkal csalogathatsz a portára. Egy másik lehetőség a felásott lárvákat szétszórni a kertben, hogy a madarak könnyebben hozzájuk férjenek a felszínen, és megszokják, hogy érdemes visszatérniük hozzád, ha megéheznek. Fontos megjegyezni, hogy ha a madarak nem kapkodják fel a lárvákat, azok idővel visszaássák magukat a talajba.

Vesd be tyúkjaidat

Akárcsak a kertedet meglátogató madarak, a tyúkok is előszeretettel csipkedik ki a talajból a lárvákat, ráadásul őket nem is kell külön kertedbe csalogatni. Nincs más dolgod, mint kiereszteni őket arra a területre, ahol lárvaproblémákra gyanakszol. Az egész napos kapirgálás ráadásul jól tesz az olyan talajnak, amit egyébként is szeretnél kicsit felforgatni, azonban egy beültetett ágyást könnyedén tönkretehetnek tyúkjaid, ezért ne engedd kész ágyások közelébe őket! Ha lárvákat találsz, és vannak tyúkjaid, akkor nyugodtan dobáld be nekik őket.

hirdetes

Vegyél vissza az öntözésből

A lárváknak nedvességre van szükségük az életben maradáshoz, ezért ha szeretnéd megtizedelni őket, akkor próbáld ne itatni őket. Természetesen ezt könnyebb mondani, mint kivitelezni, hiszen növényeid sem bírják sokáig víz nélkül, különösen a forró nyári napokon. Ha viszont szárazságtűrő növényeid vannak, vagy olyan pázsitfajtát telepítettél, amely víz hiányában egyszerűen csak nyári álomba szenderül (és újra életre kap, amint megöntözik), akkor érdemes kihasználni ezt, és szomjaztatni egy kicsit a lárvákat kertedben (ezzel ráadásul vizet is spórolhatsz).

hirdetes

Használj neem olajat

Számos természetes rovarriasztó hatású szer létezik, amelyekkel megelőzheted, hogy a lárvák elterjedjenek kertedben. Ott van például a neem olaj, amelyet boltból is be lehet szerezni, és ha szétpermetezed a kertben a peterakó szezonban, akkor eltántoríthatod a bogarakat ágyásaidtól. Az azadirachtin nevű vegyületet a neem magjából állítják elő, és riasztó hatással van a rovarokra, illetve képes elpusztítani a lárvákat.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-09-23

Hasznos tippek - így tartsd karban kertedet ősszel

Ősszel sem áll meg az élet a kertekben – rengeteg kertimunkáról beszélhetünk, melyeket érdemes még és már ilyenkor elvégeznünk. Most hasznos tippeket mutatunk.

2021-09-26

Vegyszermentes kert – most szuper ötleteket mutatok kivitelezéséhez

Amennyiben Te is szeretnél odafigyelni jobban környezetedre, akkor érdemes mindig vegyszermentes alternatívák között kutatnod - mostani cikkünkben segítünk.

2021-09-22

Itt az ideje madárbarát bogyós gyümölcsöket ültetni!

Itt az ideje szárnyas barátainkra is gondolni! Mutatjuk, milyen bogyós gyümölcsöket érdemes még elültetned kertedben, hogy kedvezz a madaraknak is a jövőben.

2021-09-27

Őszi kerti nagytakarítás – íme, a legfontosabb lépések!

Az őszi időszakban egyáltalán nem szabad megfeledkezni az őszi nagytakarításról – mostani cikkünkben eláruljuk ennek legfontosabb lépéseit, ezeket tartsd be!

2021-09-26

Kihagyhatatlan kerti teendők - ezekről nem szabad megfeledkezned szeptemberben!

Egy jó kertész ősszel készíti elő a tavaszt – mutatom, mikről nem szabad elfeledkezned az ősz első hónapjában! Lássuk, miket végezz el mindenképpen a hónapban!

2021-09-26

Nem kell búcsút mondanod a színes erkélyednek - ezek a növények segíteni fognak!

A színes virágládáknak nem kell az ősz megérkeztével búcsút intened, csupán olyan növényeket kell választanod, melyek kéepsek megtölteni azokat élettel.

2021-09-26

Gyakori gyümölcsfa betegségek – ezekre érdemes odafigyelned

Az év minden időszakában fontos, hogy megfelelően odafigyeljünk gyümölcsfaink egészségére – mostani cikkünkből ismerj meg három gyakori gyümölcsfa betegséget.

2021-03-25

Hogyan legyen idén gyönyörű pázsitod – így viseld gondját

Egy gyönyörű pázsit meg tudja változtatni otthonod - ezért is szeretné szinte mindenki. Mostani cikkünkből megtudhatod, hogyan érdemes gondoznod gyeped.

További cikkek ebben a témában


immunitás

mikrobiológiai értelemben a szervezet védetté válása v. fokozott ellenálló képessége... Tovább

klamídiák okozta betegségek

kerekded, egyszerű kettéhasadással és csak a sejtekben szaporodó mikroorganizmusok a... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Érdekességek Gyeptermesztés Házi kert kert Kertészet