5 különleges paradicsomfajta, amik termesztését ki kell próbálnod!

hirdetes

5 különleges paradicsomfajta, amik termesztését ki kell próbálnod!

ZH
különleges paradicsomok

3.    Zöld Zebra Paradicsom


A zöld zebra paradicsom egy kifejezetten különleges paradicsomfajtának minősül, hiszen a kis sárga termésén zöld „zebracsíkok” jelennek meg. Érettségét mérhetjük abban, hogy minél érettebb, annál élesebben kontrasztosak ezek a csíkok. A teljesen érett termés kissé savas, viszont nagyon édes és zamatos. Különleges kinézete miatt bármilyen étel üde színfoltja lehet, nagyon feldobhatja salátánkat, de frissen fogyasztva a legfinomabb. Nagy fényigénye van, nem szabad árnyékos helyre ültetni és rendszeres öntözést igényel. Ha ezeket betartjuk rengeteg terméssel fogja nekünk meghálálni.


4.    San Marzano Paradicsom


A San Marzano egy közkedvelt paradicsomfajta, amely egy determinált növekedésű bokor paradicsom, amelyből adódóan maximum egy méter magasra növekszik. Viszonylag gyorsan érik, ha májusban ültetjük el, június második felében már takaríthatjuk is be az érett terméseket. A termései hosszúkásak, hasonlíthatnak egy szilvára, csak annál nagyobbak. Erős paradicsom íze van és nagyon lédús ezért a főételeink alapanyagaként nagyon ízletes tud lenni. A San Marzanonál is kerülni kell az árnyékos ültetést, ugyanis he nem kap elég napfényt az terméscsökkenéshez vezet. Ugyan nagy a melegigénye, de októberig szedhető róla termés. 

hirdetes

hirdetes


5.    Mr. Stripey Paradicsom


A Mr Stripey paradicsom színtén üde színfoltja lehet a veteményesednek, ugyanis a Zöld Zebra Paradicsomhoz hasonlóan, ez a fajta is csíkjairól lett híres, bár érett termése ez a hagyományos paradicsomhoz hasonlóan ugyanúgy bepirosodik. Nincs két egyforma paradicsom rajta, a csíkok minden egyes termést különlegessé varázsolnak. Színe a sárgától a pirosig változhat. Nagyon magas a cukortartalma, így ajánlott frissen, egymagában is elfogyasztani, de szintén rakhatjuk, olyan paradicsomos ételekhez, amelyeket szeretnénk édesíteni. Érdemes a növényt megtámasztani, ugyanis az érett termések elég nehezek lehetnek és lehúzhatják a szárat a földre.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-08-01

A növényeink újjáélesztése, ha hőkárt szenvedtek

A legrosszabb, ami megtörtént növényeinkkel a hőkár. Ellenőrizd a növényeidet, és ha elhervadtak vagy leégtek, akkor tedd meg a fontos lépéseket hőkár esetén!

2022-07-31

Miért rohad a paradicsomom alja? – kérdések és válaszok a virágzás utáni rothadásról

Te is találkoztál már azzal a problémával, hogy a paradicsomgyümölcseid alja rohadni kezdett ott, ahol korábban virág volt rajta? Mutatjuk, mi áll a hátterében!

2022-08-10

Több rendkívüli intézkedési segíti az aszálykár sújtotta termelőket

Hitelmoratórium és kamattámogatott hitel is segíti az aszály sújtotta mezőgazdaságot és felgyorsulnak az biztosítások után igényelhető kártérítések kifizetései is.

2022-07-31

Vízipálma – avagy esernyős szobanövények: Információk az esernyőnövény termesztéséről és gondozásáról

A vízipálmát esernyőnövénynek is hívják, ugyanis míg valódi levelei a szárára csavarodnak - igazán egzotikus hatást keltve, fellevelei kis esernyőt képeznek.

2022-08-03

Egyszerű vegán sajtok: vágható cukkinisajt és kenhető paradicsomsajt

Mutatunk két könnyű vegán sajt receptet is. Az első egy cukkiniból készített puha sajt, a másik pedig narancsszínű paradicsomos nacho sajt. Egyszerű, de mennyei!

2022-07-31

Mikor és hogyan érdemes szüretelni a retket?

Szeretnél tavasztól az első fagyokig folyamatosan friss retket fogyasztani a saját kertedből? A kulcs az, hogy időben szüreteld, és ültesd újra. Mutatjuk, mikor!

2022-08-09

Mit ültess augusztusban? Ezek a növények tuti befutók

Az augusztus remek alkalom, hogy megtervezzük a következő évet. Nem tudod mit ültess augusztusban? Akkor itt az ideje, hogy elvesd a szívós egynyári növényeket.

2022-07-31

Ismerjétek meg ti is a csodálatos bakopát

Ismerjétek meg ti is ezt a tündéri kis virágot, a bakopát. Mindent, az ültetéséről, teleltetéséről és a gondozásáról. Cikkünkből megtudhattok mindent a bakopa virágról!

További cikkek ebben a témában


Budakörnyéki Földhivatal

Földhivatal Közszolgáltató Hétfõ, Szerda: 08:30 - 16:00, Péntek: 08:30 - 12:00 Cím:... Tovább

korrózióvédelem

mindazoknak az eljárásoknak az összessége, amelyekkel az atmoszferikus környezet, a... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Házi kert kert Kertészet Növénytermesztés Paradicsom Zöldség