Miért fehéredik ki a cukkini levele? – Ez a 3 oka lehet!
2022/07/21Mik is lehetnek a cukkini leveleinek kifehéredésének okai? De ami még fontosabb mi lehet rá a megoldás? Ismerd meg a kifehéredett levelek okát és tudd meg mit tehetsz ellene!
Itt van az ősz….ugye ne is folyatassuk tovább. Hát most már biztosan véget ért a nyár, de kezdetét vette valami nagyon izgalmas kaland, amit bizony ősznek hívunk. Itt az ideje, hogy kicsit körbenézzünk, és megfigyeljük, hogy mennyi mennyei finomsággal ajándékoz meg minket ez a különleges hónap. Készítsünk közösen mennyeien finom őszi fogásokat, mint például ez az őszi körtés-camembert sajtos focaccia.
Ahhoz, hogy elmeséljük neked, mi az a foccacia ( ejtsd csak: fo-kah-cha), repüljünk csak el itália mesés vidékeire! A foccacia a pizzatésztához hasonló lapos kenyér, amely lehet édes vagy sós. Olaszországban Liguria a focaccia legismertebb régiója, amelyet Genovában „classica”-nak neveznek. A Focaccia az egyik nagyszerű olasz utcai étel, amely frissen sülve fogyasztva tökéletes, akár sima, akár zöldségekkel, kolbásszal vagy sajtokkal töltve, a regionális változattól függően. Ahhoz, hogy a focaccia a legjobb íze legyen, ajánlatos azonnal elfogyasztani. Ennek ellenére akár 2 napig is eltartható zacskóba zárva; ebben az esetben a focacciát néhány percig a sütőben kell melegíteni, hogy újra felmelegedjen. A sült focaccia lefagyasztható, majd felengedés után újra felmelegíthető. Most hogy tisztáztuk a foccaciával kapcsolatban felmerülő legfontosabb kérdéseket, nézzük ezt a mesés őszi receptet, lássuk, hogyan készül a körtés- camembert sajtos focaccia!
A különleges őszi foccaciának először is a tésztáját kell elkészíteni, méghozzá kelesztéssel! Ehhez pedig a szokásos módon elkeverjük a cukrot a langyos vízbe, hozzáadjuk a szárított élesztőt, és megvárjuk, míg felfut. Majd összekeverjük a lisztet és a sót, utána pedig ráöntjük a felhabosodott élesztőt és az olívaolajat, jól összegyúrjuk. Egy órás kelesztés következik. Ha megkelt a tészta, akkr kézzel kezdjük el nyújtani, akkor lesz jó, amikor körülbelül ujjnyi vastag. ha kész vagyunk a nyújtással, akkor belefektetjük egy kizsírozott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 10-15 percig sütjük. Amíg sül a foccacia tészta, addig felszeljük a körtét, valamint a camambertet, és a félig sült foccacia tetejére tesszük őket, amennyiben letelt az elősütési idő, rászórjuk a magvakat is. Ilyenkor még kell neki 10 perc, hogy teljesen megsüljön. Ha kész, pár percig hagyjuk hűlni, de még melegen fogyasztjuk, ahogyan az olaszoktól tanultuk!