20 környezettudatos tárgy, amik sokszorosan megtérítik árukat

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

20 környezettudatos tárgy, amik sokszorosan megtérítik árukat

Szélesi Ferenc - Főkertész
20 környezettudatos tárgy, amik sokszorosan megtérítik árukat

Biztonsági borotvák

Egyes becslések szerint évente kétmilliárd eldobható borotvát… dobnak el. És ez a szám megint csak az USA-ra vonatkozik. Ezek ráadásul nem is újrahasznosítható termékek. Az eldobható műanyag borotvák előtt az emberek minőségi és tartós biztonsági borotvákat használtak. Ezek a hosszú élettartamú rozsdamentes acél eszközök cserélhető pengével rendelkeznek, ráadásul sokkal simább eredmények érhetők el velük, mint az olcsó műanyagokkal.

Hálós zöldséges táska

A műanyag szennyezés visszafogása érdekében poliészterhálós táskákat is alkalmazhatunk, amelyek nem csak újrahasználhatók, de mosogatógépben is moshatók. Mivel a műanyaggal ellentétbe a szövet szellős, így a benne tárolt termékek is tovább frissek maradhatnak.

Gyapjú szárítólabdák

Ahelyett, hogy vegyszerekkel teli szárítólapokat alkalmaznál a mosásnál, a gyapjú szárítólabdák 100%-ban természete alternatívák erre a célra. Takarékosabbak is, ugyanis felgyorsítják a száradási időt és a szöveteket is képesek puhábbá tenni. Ezek a kis mosócsodák akár 1000 alkalommal is felhasználhatók.

Öntöttvas serpenyők

hirdetes

Az öntöttvas konyhai eszközök mellett számos szilárd érv szól, többek között az is, hogy megfelelő karbantartás mellett soha nem kell lecserélni őket. A mérgező teflonnal bevont tapadásmentes serpenyőkkel ellentétben a megfelelően kiégetett serpenyők garantáltan jobb ízeket biztosítanak a bennük készített ételeknek. 

Szilikon sütőtáblák

Egy réteg alumínium fólia vagy sütőpapír helyett vess egy pillantást ezekre az újrahasználható, tapadásmentes, nem mérgező, könnyedén tisztítható alternatívákra, amik magas hőmérséklet mellett is használhatók. Ezek a szilikonnal borított üvegszál hálók nem szívják ki az ízeket és illatokat a rajtuk készült ételekből.

hirdetes

Szövet szalvéták

A 100% pamut szalvéták bármilyen színben kaphatók, és természetesen többször is felhasználhatók, mint a hagyományos papírból készült változatok.

Újrahasználható teafilterek

Ezek a takarékos muszlin pamutból készült filterek nem csak teák, hanem kávék elkészítéséhez is felhasználhatók. Bónusz: akár szappandiókkal is használhatók a mosógépben. 

Tépőzáras növénykötők

A tépőzáras növénykötők több előnnyel is rendelkeznek a hagyományos kötőkkel szemben. Zöld színük miatt könnyedén beleolvadnak a növény levélzetébe, ráadásul könnyedén állíthatók, így kisebb és nagyobb növényekkel is használhatók. Kifejezetten puhák is, ezért nem tesznek kárt a zsenge, fiatal szárakban sem. Természetesen újrahasználhatók minden tenyészidőszakban.

Újrahasználható sminklemosók

Az eldobható vatták helyett érdemes beszerezni egy-két plüss mikroszálas, olcsó és újrahasználható sminklemosót, amik nagyon kíméletesen bánnak a bőrrel. Használat után elég csak bedobni őket a mosógépbe.

Rozsdamentes acél szívószálak

Ha szereted kedvenc üdítőidet szívószállal fogyasztani, de szeretnél vigyázni bolygónkra is, akkor szerezz be néhány rozsdamentes acél szívószálat. Ezek az elegáns és strapabíró eszközök nem teszik fémessé az elfogyasztott koktélok ízét, és nem kerülnek egy használat után a szemétdombra. Moshatók mosogatógépben és a legtöbbhez még egy tisztítókefe is jár.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2020-10-14

Használd a természet erejét - Az esővízgyűjtés művészete

Víz hiányában a növényeink illetve gyepünk hamar száradásnak indul, és lehet, hogy mikor eljutnánk oda, hogy orvosoljuk azt már késő. Így folyamatosan kell biztosítanunk a megfelelő mennyiségű vizet növényünk és gyepünk számára.

2020-06-05

Tudtad, hogy a parlament betiltotta az égetést egész Magyarországon?

Avarégetés betiltása, végre valahára betiltották az avarégetést Magyarország egész területén. Cikkünkben elmondjuk, mikortól lesz tilos Magyarországon az avarégetés.

2020-05-26

Amire senki sem gondol – Sokat ártunk a környezetnek a ház körüli gyeppel!

A gyep káros hatásaira szinte senki sem gondol, pedig ha hiszitek, ha nem, rendkívül káros lehet környezetünkre a szépen művelt gyep, erről fogok beszélni most nektek!

2020-02-20

2000 tonna betegségeket terjesztő rovar marad életben, ha nem segítünk a fecskéknek!

Hatalmas bajban vagyunk, és ha így marad, akkor még nagyobb bajban leszünk. A fecskék száma az utóbbi két évtizedben a felére esett vissza. Védjük meg együtt a fecskéket!

2020-02-27

Megszűnik a kiskerti gyomirtás? – Betiltják a glifozátot!

Betiltják a glifozátot, hamarosan nem lehet használni a kiskertekben. Nézzük, miért döntöttek úgy, hogy kivonják a forgalomból a glifozátot, a legismertebb gyomirtót.

2020-03-27

Tisztul a Föld a koronavírusnak köszönhetően

A koronavírus miatti intézkedéseknek köszönhetően hatalmas változások következtek be a Föld életében. Egyre jobban tisztul a levegő, ennek eredményeképpen egyre tisztább a Föld.

2020-06-27

Erdők-mezők gyümölcsei - Az erdei és az indiai szamóca bemutatása

Az erdei szamóca és az indiai szamóca megtalálhatók az erdőkben és a mezőkben, az emberek többsége mégsem ismeri őket annyira. Mostani cikkemben mindent elmondok erről a két szamócafajtáról!

További cikkek ebben a témában
hirdetes


dér

a 0°C alatti hőmérsékletű felületeken a légköri párából kicsapódó, apró... Tovább

klón (sarjnemzedék)

az egyetlen anyanövényről elkülönített szaporítószervekből kihajtott származékok összessége. Tovább

Tovább a lexikonra
Környezetgazdálkodás Környezetvédelem