A Lego mostantól nem műanyagból fog készülni

hirdetes

Példamutatásból jeles – Cukornádból és fából fog készülni a Lego!

Szélesi Ferenc - Főkertész, AN
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Nem műanyagból készül a Lego

A LEGO szerepvállalása az oktatásban

Az építőkockák magukban hordozzák az oktatási segédeszközként történő felhasználást, rengetegen gondolják úgy, hogy a gyermekek alkotóerejét és problémamegoldó képességét fejlesztheti a játék. Már az 1960-as években is volt olyan tanár, akik különféle módon használta a Lego kockákat, végül 1980-ban a LEGO cég megalapította a Lego Educational Products Department-et (Lego Oktatási Termékek).

A feladat az volt, hogy elősegítsék a Lego játékok oktatási célokra történő felhasználásának elősegítését. A cég emellett mást is tesz, 2015-ben például 4 millió fontos adománnyal támogatta a Cambridge-i Egyetem projektjét, melynek keretein belül professzúrát hozott létre az egyetem vezetése. 

hirdetes

A LEGO szerepvállalása a környezetvédelemben

A LEGO évente nagyjából 75 millió építőelemet értékesít világszerte, a vállalat most úgy döntött, hogy ideje kivennie a részét a környezetvédelemben is. A cél az, hogy ebben az évtizedben az összes műanyagelem le legyen cserélve, alternatív megoldásként cukornádat, valamint fát fognak használni.

Niels B. Christiansen, a cég vezetője a 2020-ban jelentette be, hogy 2030-ra minden figurát és építőemelet fából vagy cukornádból készítenek. Az elemek ugyanolyan tartósak és színesek lesznek, mint a régiek, csak éppen sokkal kevésbé lesznek környezetszennyezők. A társaság nem fukarkodik, több millió fontot fektet a nyersolajalapú akrilnitril-buradién-sztirolból készült műanyagok kivonására.  

hirdetes

Nem ez az első eset, hogy a LEGO cég tesz a környezetért

A LEGO vállalat már 2018-ban is tett egy bejelentést, akkor arról volt szó, hogy átállnak a bio-polietilénekre, és 2025-ig kizárólag környezetbarát termékeket forgalmaznak. Ez egy kicsit félresikerült, ugyanis az adatok alapján a 2019-es évben még mindössze két százalék volt a bioanyagok felhasználásának aránya. Erre utalt a cég vezetője is, most jelezte, hogy az eddigiekhez képest sokkal nagyobb lépésben terveznek haladni, és elismerte, hogy a korábbi nagy vállalás döcögősen halad, de mindent megtesznek annak érdekében, hogy ez változzon. A hírnek nagyon örülünk, és szurkolunk, hogy sikerüljön a vállalás! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2024-01-16

Milyen növényfajt érdemes termeszteni Magyarországon?

Egyetlen növényünk termesztési lehetőségei sem függetlenek a termelés belső és külső feltételeinek meglététől, ezért ezeket kell megvizsgálni választás előtt.

2024-01-12

Sokak örülni fognak: Újra megjelenik A kutya című újság

Ennek a hírnek minden bizonnyal sokan örülni fognak! Az Agrárminisztérium (AM) támogatásával januártól újra megjelenik nyomtatásban A kutya című újság.

2024-01-05

Egy igazi vitaminbomba: ezek a kivi pozitív hatásai a szervezetre

A kivi, a trópusi gyümölcs egy olyan superfoodnak számít, amely számos pozitív hatással bír a szervezetre. Mutatjuk mennyi vitamin van benne, és mi mindenre jó.

2023-12-31

Autópálya-matrica árak 2024-ben: Holnaptól már érvényben!

2024-től az e-matrica árak emelkednek, és további útszakaszok válnak fizetőssé, ezért érdemes időben beszerezni a matricát, és tervezni az útvonalat az esetleges költségek miatt.

2024-02-01

A kertész válaszol: Mikor érdemes kitenni a leandert a szabadba?

A leander az egyik legcsodásabb mediterrán növény, ami kishazánkban is csodaszépen virágzik, ha megfelelően gondozzuk. Mikor kell tavasszal kivinni?

2024-02-15

Még most is ültethetsz tulipánt, jácintot, és nárciszt tavaszra balkonládába

Bár az olyan hagymás virágokat, mint a jácint, nárcisz, vagy a népszerű tulipán, még ősszel kell elültetni, nekünk van egy trükkünk a tavaszi ültetéshez!

2024-02-21

Tulipánláz a Dunakanyarban: 70.000 tulipán közül válogathatsz

A Dunakanyar ismét vár minket áprilistól 70.000 tulipánnal, jácinttal és nárcisszal, menj el te is családoddal vagy pároddal és élvezzétek a természetet!

2024-02-20

Így metszd meg a szőlődet február végén egy kertész szerint

Szőlő metszése: mikor és hogyan kell elvégeznünk? Kertészünk cikkében felvilágosít minket ezekről a kérdésekről és elmagyarázza, hogyan érdemes elvégezni!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

horgasfejűek okozta bélférgesség

húsevőkben az ancilosztomózis (ancylostomosis) és az uncinariozis, kérődzőkben a... Tovább

116/2008. (IX. 5.) FVM rendelet

A 2008. évi iskolatej program szabályozásáról szóló 158/2007. (XII. 28.) FVM rendelet... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gazdaság