A Lego mostantól nem műanyagból fog készülni

hirdetes

Példamutatásból jeles – Cukornádból és fából fog készülni a Lego!

Szélesi Ferenc - Főkertész
Nem műanyagból készül a Lego

A LEGO szerepvállalása az oktatásban

Az építőkockák magukban hordozzák az oktatási segédeszközként történő felhasználást, rengetegen gondolják úgy, hogy a gyermekek alkotóerejét és problémamegoldó képességét fejlesztheti a játék. Már az 1960-as években is volt olyan tanár, akik különféle módon használta a Lego kockákat, végül 1980-ban a LEGO cég megalapította a Lego Educational Products Department-et (Lego Oktatási Termékek).

A feladat az volt, hogy elősegítsék a Lego játékok oktatási célokra történő felhasználásának elősegítését. A cég emellett mást is tesz, 2015-ben például 4 millió fontos adománnyal támogatta a Cambridge-i Egyetem projektjét, melynek keretein belül professzúrát hozott létre az egyetem vezetése. 

hirdetes

A LEGO szerepvállalása a környezetvédelemben

A LEGO évente nagyjából 75 millió építőelemet értékesít világszerte, a vállalat most úgy döntött, hogy ideje kivennie a részét a környezetvédelemben is. A cél az, hogy ebben az évtizedben az összes műanyagelem le legyen cserélve, alternatív megoldásként cukornádat, valamint fát fognak használni.

Niels B. Christiansen, a cég vezetője a napokban jelentette be, hogy 2030-ra minden figurát és építőemelet fából vagy cukornádból készítenek. Az elemek ugyanolyan tartósak és színesek lesznek, mint a régiek, csak éppen sokkal kevésbé lesznek környezetszennyezők. A társaság nem fukarkodik, több millió fontot fektet a nyersolajalapú akrilnitril-buradién-sztirolból készült műanyagok kivonására.  

hirdetes

Nem ez az első eset, hogy a LEGO cég tesz a környezetért

A LEGO vállalat már 2018-ban is tett egy bejelentést, akkor arról volt szó, hogy átállnak a bio-polietilénekre, és 2025-ig kizárólag környezetbarát termékeket forgalmaznak. Ez egy kicsit félresikerült, ugyanis az adatok alapján a 2019-es évben még mindössze két százalék volt a bioanyagok felhasználásának aránya. Erre utalt a cég vezetője is, most jelezte, hogy az eddigiekhez képest sokkal nagyobb lépésben terveznek haladni, és elismerte, hogy a korábbi nagy vállalás döcögősen halad, de mindent megtesznek annak érdekében, hogy ez változzon. A hírnek nagyon örülünk, és szurkolunk, hogy sikerüljön a vállalás! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-05-27

Otthoni elfoglaltságok nyárra a gyerkőcnek, míg Te dolgozol

Hamarosan vége az iskolai időszaknak és ötleted sincs, hogy hogyan kösd le a gyerkőcöt egész nyáron úgy, hogy még a munkára és a kertre is jusson időd?

2022-05-03

Így nevelj te is nyári fűszerkertet

Ha gyakran van szükséged a konyhában fűszerekre, akkor bizonyára te is elgondolkodtál már azon, hogy mennyit spórolhatnál, ha saját magad termelnéd ezeket?

2022-05-03

Így nevelj te is nyári fűszerkertet

Ha gyakran van szükséged a konyhában fűszerekre, akkor bizonyára te is elgondolkodtál már azon, hogy mennyit spórolhatnál, ha saját magad termelnéd ezeket?

2022-04-28

10 kitartó virág, amik jól tűrik a napsütést is

Nem minden kertésznek adatik meg, hogy tökéletes viszonyokat biztosíthasson növényei számára. Nálad nincsen árnyék? Válaszd ezeket a napsütéstűrő virágokat!

2022-05-31

Mit ültessek júniusban?

A június egy nagyszerű hónap a magok és fiatal palánták elültetésére, hiszen ekkorra már mind a levegő, mind pedig a talaj hőmérséklete biztonságos számukra.

2022-07-06

Mesebeli helyszín a Felvidéken – Hamupipőke kastélyában érezhetjük magunkat Bajmócon

A Felvidék egyik legnépszerűbb és leglátványosabb látnivalójának számít a bajmóci várkastély, amely egy ősparkkal övezett domb tetején helyezkedik el.

2022-07-06

Ezen a héten is fergeteges programok várnak a Balatonnál, ezt nézd! – 2022. 07. 04. - 10.

A Balaton partján és környékén hétről-hétre rengeteg programot kínálnak a szervezők, koncertek, boros túrák, piknik, fesztivál és gyereknapozás július 8 és 10

2022-07-06

Hol együnk a Balatonnál? – Ezek az Északi part legjobb éttermei

A Balaton északi partján rengeteg olyan éttermet találhatunk, ahol remek ételeket kóstolhatunk, ráadásul lenyűgöző panoráma mellett fogyaszthatunk mindent.

További cikkek ebben a témában


angóraszőrzet

bizonyos fajokon (nyúl, kecske, tengerimalac, macska) előforduló, a fajra jellemző méretnél... Tovább

fenoxisav-származék hatóanyagú gyomirtó szerek

az 1940-es évek nagy felfedezése volt a növekedést szabályozó, hormonhatású... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gazdaság