Szuper tippeket mutatunk a koriander termesztéséhez - így legyen Neked is rengeteg egészséges növényed

hirdetes

Nevelj Te is sikeresen koriandert – most szuper trükköket osztunk meg neveléséhez

TK
Koriander

Talaj szempontjából nem válogatós, egy egyszerűbb virágföldkeverékben vagy egy általános termőföldben is megfelelően fog fejlődni, egyáltalán nincs szüksége speciális összetételű talajra. Mint már említettem ugyanakkor a talaj vízelvezetésre nagyobb hangsúlyt kell majd fektetni, ugyanis ez komolyabb problémákat okozhat növényednél – erre akkor kell majd fokozottan odafigyelni, amikor már megjelentek az első levélkék. Fontos, hogy öntözése is rendszeres legyen, valamint sose hagyjuk, hogy növényünk teljesen kiszáradjon, de ügyeljünk túllocsolására is.


Már említettük, hogy a koriander nem bírja jól az átültetést, így javasolt a magvetéssel való ültetése, illetve szaporítása. Szabad földben a vetési ideje tavaszra tehető, március közepére – végére, lakásban ugyanakkor ennek nincs meghatározott ideje, akármikor elvégezhetjük, hiszen képesek vagyunk környezeti tényezőit meghatározni.

hirdetes


Vetés során érdemes 4 – 5 centiméter mélyen elvetni a földbe, majd ültetés után fontos, hogy bőséggel megöntözzük a magokat. Ezután ajánlott magát az edényt is lefóliázni, fóliával letakarni, ezzel is biztosítva a megfelelő hőmérsékletet és páratartalmat a csírázáshoz. A kis magoncok megközelítőleg 1 – 2 hét múlva fognak előbújni, majd 2 – 3 hét múlva már sokkal láthatóbb lesz az eredmény.


Amikor már elkezdtek fejlődni koriandereink, akkor láthatjuk, hogy mennyire lett sűrű maga a vetés. Abban az esetben, ha a növényt elsősorban levelei miatt termesztjük, akkor úgy érdemes megritkítani fiatal növényeinket, hogy azok 5 centiméterenként helyezkedjenek el. Aki ezzel ellentétben azok magját szeretné felhasználni, akkor csupán várja meg még azok megérnek, majd rázza őket ki a már levágott növényből.

hirdetes


A balkonveteményesek nagy előnye, hogy ebben az esetben nem kell a gyomokkal foglalkozni, gyomtalanítani növényünk környezetét – mégis, előfordul, hogy maga a termőföld tartalmaz gyommagot, ha pedig kerti földet használunk, akkor ott is megjelenhetnek a nem kívánatos gyomnövények.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-01-09

Az orchideák téli igényei: orchidea gondozása a hideg évszakban

Az orchideákra érdemes télen is megfelelően odafigyelni, ezzel is biztosítva virágzásukat és fejlődésüket. Cikkünkből tudj meg mindent az orchideák téli gondozásáról!

2022-01-09

9 tipp, hogy kertedet előkészítsd a kései kertészkedéshez

Akár hiszed, akár nem, a termékeny időszak nem ér véget a nyárral együtt. A késői szezonban történő ültetés sikeres és hatékony termesztési lehetőség, amely friss őszi, sőt, téli terményt eredményez.

2021-12-17

6 dolog, amit végezz el idén télen a kertedben

Ne hagyd, hogy a hideg évszak visszatartson a kertészkedéstől. Íme, miket érdemes télen elvégezni. Mostani cikkünkben elmondjuk, miket végezz el téli kertedben.

2021-11-22

Téli tippek, munkák, elfoglaltságok

Bár nem sokan gondolnák, télen is foglalatoskodhatunk kertünkben – mostani cikkünkben nézzük végig, hogyan várd a tavaszt kerted kapcsán.

2021-12-15

5 mód, hogy télen is kertészkedhess

A legtöbben a téli kertet ridegnek, sivárnak ábrázoljuk, hóval és levelekkel borítva. A felszín alatt azonban egy élettel teli télikert nyüzsög - lássuk, miért.

2022-01-09

14 tipp a növények beltéri tárolásához és gondozásához télen

Néha még a szobanövények is nehezek vészelik át a telet, de szerencsére sok mindent megtehetünk az egészségük és fejlődésük érdekében a hideg időben.

2021-11-22

12 szobanövény, amivel csak a gond lesz

A szobanövények széles választéka manapság majdnem olyan lenyűgöző, mint a kerti növényeké. Mégis vannak olyanok, melyekkel csak a baj van - lássuk őket!

2021-11-10

6 növény, amelyek nyugalmat visznek otthoni irodánkba

Érdemes irodánkba növényeket elhelyezni, ugyanis azok nem csak a környezetünkét fogják feldobni és tisztítani a levegőt, de hangulatunkat is befolyásolják majd.

További cikkek ebben a témában


húspép

baromfiipari melléktermék, amely főként az emberi fogyasztásra alkalmatlan bélrészekből stb.... Tovább

ökoszisztéma

a —>bioszférának olyan része, amelyben az élettelen —>környezet a benne kialakult... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Házi kert Kertészet Növénytermesztés