Szuper tippeket mutatunk a koriander termesztéséhez - így legyen Neked is rengeteg egészséges növényed

hirdetes

Nevelj Te is sikeresen koriandert – most szuper trükköket osztunk meg neveléséhez

TK, SFV
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A koriander rendkívül népszerű fűszernövény, melynek termesztése kapcsán sem ütközhetünk komolyabb problémába. Mostani cikkünkben tudj meg Te is mindent a koriander termesztéséről, szuper ötleteket, trükköket mutatunk, hogy idén Te is bővelkedj ebből a növényből otthonodban.

Koriander

A koriander mediterrán területekről származik, nem csak a konyhában kedvelt. Ültethető akár beltérben, ablakveteményesben, de akár balkonon is képes megfelelően fejlődni. A balkonveteményesek egyébként is fénykorukat élik, hiszen nem mindenki rendelkezhet hatalmas kerttel, számukra pedig egy-egy balkon fog tökéletes helyet nyújtani, hogy növényeket termesszen – a legtöbbnél ugyanis ez is lehetséges.


Hogyan nevelj koriandert szakszerűen?


Amennyiben lakásban szeretnénk a növényt nevelni, az is lehetséges, mégis ebben az esetben nagyobb hangsúlyt kell majd fektetni környezetére, annak adottságaira. Fontos, hogy a választott helyen megfelelő napfényt kapjon, ugyanis amennyiben nem jut elegendő fényhez, arról nem is beszélve, hogy hideg is van, akkor korianderünk mennyisége évről évre csökkenni fog.

hirdetes


Az igaz, hogy növényünk majd hűvösebb helyet fog igényelni, mégis a megfelelő napfény létfontosságú számára – mindenképpen olyan területre telepítsük, ami bővelkedik majd a napfényben, viszont a hőmérséklet nem túl magas. Amennyiben ezek a feltételek adottak számára, akkor biztosak lehetünk majd gyors növekedésében.


hirdetes
Amennyiben már egyszer elvetettük, a növényt nem ajánlott átültetni. Ennek oka, hogy bár fűszernövény, a koriander gyökérzöldségnek számít, gyökerei könnyedén megsérülhetnek a művelet során. 


Ahhoz viszont, hogy elkerüljük az esetleges átültetését, érdemes legalább 20 – 30 centiméter mély cserepet választani ültetéséhez, így is elegendő helyet biztosítva a fejlődő növény számára. E kapcsán másra nem szükséges túlzottan odafigyelni, ugyanis növényünknek nem lesznek nagyobb igényei – ez alól kivétel a talaj vízelvezetése, ugyanis arra érzékeny lesz.

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-02-06

Miért pusztul el a flamingóvirágom? Ez a leggyakoribb probléma és a megoldás!

A flamingóvirág leggyakoribb problémái lesz szó, és természetes mutatjuk a megoldást is, illetve e flamingóvirág megfelelő gondozásához is adunk tippeket.

2023-02-08

A teraszok, verandák legszebb éke: a függő petúnia helyes gondozása

A függő petúnia egy igazán varázslatos növény, ami könnyen termeszthető, gondozása sem okoz túl sok gondot, amennyiben odafigyelsz néhány apróságra. mutatjuk!

2023-01-31

Ezek a legjobb tippek a fa alá ültetéshez

A fa alatti növények remekül tudnak mutatni, feltéve, ha ki is bírják ott az árnyékos, száraz talajban sokáig: de ne aggódj, léteznek ilyen növények!

2023-02-07

Így nevelj friss zöldhagymát a kidobásra szán maradékból egy pohár vízben!

Ha zöldhagymát vásárolsz, levágod a végét, ki ne dobd, hiszen egy pohárvízbe téve új hagyma nő ki belőle, rengeteget spórolhatsz ezzel az egyszerű technikával!

2023-01-30

Lonc gondozása: Hogyan neveljünk loncot a kertben

Mindenki felismeri a lonc növény kedves illatát és nektárjának édes ízét. De hogyan kell gondozzuk a lonc növényeket a házi kertben, hogy csodásan virágozzon?

2023-02-01

Kerti sarkantyúka- a csodanövény, aminek minden kertben ott lenne a helye

Álmodni sem lehetne jobb kerti virágod a kerti sarkantyúkánál, nincs vele gond, mégis csodásan mutat, és még gyógyító hatása is van, az egész virág ehető!

2023-02-06

A tavasz egyik legszebb virága: ültessünk kék nőszirmot!

A kék nőszirom hazánk egyik legkedveltebb nővénye, amit akár tavasszal is elültethetünk, de érdemes betartani a megfelelő lépéseket a kék nőszirom gondozásához!

2023-01-30

Útmutató a fák és a cserjék késő téli és korai tavaszi metszéséhez

Tekintsd meg listánkat arról, hogy mely fákat és cserjéket kell metszeni a nyugalmi hónapokban – és kapj néhány általános metszési tippet a szezonra!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

PR38A67 (X 0910 N)

Kukorica Cél: siló Leírás:Hímvirágzása korai-közepes, a kalászkapelyva nem, vagy nagyon... Tovább

vízkészlet

Az ált. köbméterben kifejezett vízmennyiség, amely a vizsgált időpontban meghatározott... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Házi kert Kertészet Növénytermesztés