Szuper tippeket mutatunk a koriander termesztéséhez - így legyen Neked is rengeteg egészséges növényed

hirdetes

Nevelj Te is sikeresen koriandert – most szuper trükköket osztunk meg neveléséhez

TK, SFV

A koriander rendkívül népszerű fűszernövény, melynek termesztése kapcsán sem ütközhetünk komolyabb problémába. Mostani cikkünkben tudj meg Te is mindent a koriander termesztéséről, szuper ötleteket, trükköket mutatunk, hogy idén Te is bővelkedj ebből a növényből otthonodban.

Koriander

A koriander mediterrán területekről származik, nem csak a konyhában kedvelt. Ültethető akár beltérben, ablakveteményesben, de akár balkonon is képes megfelelően fejlődni. A balkonveteményesek egyébként is fénykorukat élik, hiszen nem mindenki rendelkezhet hatalmas kerttel, számukra pedig egy-egy balkon fog tökéletes helyet nyújtani, hogy növényeket termesszen – a legtöbbnél ugyanis ez is lehetséges.


Hogyan nevelj koriandert szakszerűen?


Amennyiben lakásban szeretnénk a növényt nevelni, az is lehetséges, mégis ebben az esetben nagyobb hangsúlyt kell majd fektetni környezetére, annak adottságaira. Fontos, hogy a választott helyen megfelelő napfényt kapjon, ugyanis amennyiben nem jut elegendő fényhez, arról nem is beszélve, hogy hideg is van, akkor korianderünk mennyisége évről évre csökkenni fog.

hirdetes


Az igaz, hogy növényünk majd hűvösebb helyet fog igényelni, mégis a megfelelő napfény létfontosságú számára – mindenképpen olyan területre telepítsük, ami bővelkedik majd a napfényben, viszont a hőmérséklet nem túl magas. Amennyiben ezek a feltételek adottak számára, akkor biztosak lehetünk majd gyors növekedésében.


hirdetes
Amennyiben már egyszer elvetettük, a növényt nem ajánlott átültetni. Ennek oka, hogy bár fűszernövény, a koriander gyökérzöldségnek számít, gyökerei könnyedén megsérülhetnek a művelet során. 


Ahhoz viszont, hogy elkerüljük az esetleges átültetését, érdemes legalább 20 – 30 centiméter mély cserepet választani ültetéséhez, így is elegendő helyet biztosítva a fejlődő növény számára. E kapcsán másra nem szükséges túlzottan odafigyelni, ugyanis növényünknek nem lesznek nagyobb igényei – ez alól kivétel a talaj vízelvezetése, ugyanis arra érzékeny lesz.

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-08-10

Több rendkívüli intézkedési segíti az aszálykár sújtotta termelőket

Hitelmoratórium és kamattámogatott hitel is segíti az aszály sújtotta mezőgazdaságot és felgyorsulnak az biztosítások után igényelhető kártérítések kifizetései is.

2022-07-31

Miért rohad a paradicsomom alja? – kérdések és válaszok a virágzás utáni rothadásról

Te is találkoztál már azzal a problémával, hogy a paradicsomgyümölcseid alja rohadni kezdett ott, ahol korábban virág volt rajta? Mutatjuk, mi áll a hátterében!

2022-08-01

A növényeink újjáélesztése, ha hőkárt szenvedtek

A legrosszabb, ami megtörtént növényeinkkel a hőkár. Ellenőrizd a növényeidet, és ha elhervadtak vagy leégtek, akkor tedd meg a fontos lépéseket hőkár esetén!

2022-08-09

Mit ültess augusztusban? Ezek a növények tuti befutók

Az augusztus remek alkalom, hogy megtervezzük a következő évet. Nem tudod mit ültess augusztusban? Akkor itt az ideje, hogy elvesd a szívós egynyári növényeket.

2022-07-31

Vízipálma – avagy esernyős szobanövények: Információk az esernyőnövény termesztéséről és gondozásáról

A vízipálmát esernyőnövénynek is hívják, ugyanis míg valódi levelei a szárára csavarodnak - igazán egzotikus hatást keltve, fellevelei kis esernyőt képeznek.

2022-08-04

Gyomok a járda között? Így szabadulhatsz meg tőlük mindörökre!

A járdafelületek perzselőek és szárazak, különösen nyáron, ami jellemzően azt jelenti, hogy semmi sem maradhat meg alattuk, persze a gaz ennek is ellentmond!

2022-08-03

Egyszerű vegán sajtok: vágható cukkinisajt és kenhető paradicsomsajt

Mutatunk két könnyű vegán sajt receptet is. Az első egy cukkiniból készített puha sajt, a másik pedig narancsszínű paradicsomos nacho sajt. Egyszerű, de mennyei!

2022-08-05

6 növény, amivel dúsíthatod a zöldségeskerted termését! – Nitrogén termelő növények

Próbáld ki a természetes tápanyagellátókat, és ültess nitrogéntermelő növényeket! Az egészséges talaj egészséges növényeket eredményez, hanyagold a vegyszert!

További cikkek ebben a témában


kofuna

serkentő és tápláló hatású szervestrágyaszer. 70% szőlőtörkölyt, 20% baromfitrágyát... Tovább

szántóföldi kísérlet

a kisebb méretű ->szabadföldi kísérlet kiterjesztése nagyobb területre. Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Házi kert Kertészet Növénytermesztés