Szuper tippeket mutatunk a koriander termesztéséhez - így legyen Neked is rengeteg egészséges növényed

Nevelj Te is sikeresen koriandert – most szuper trükköket osztunk meg neveléséhez

TK, SFV, NA
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A koriander rendkívül népszerű fűszernövény, melynek termesztése kapcsán sem ütközhetünk komolyabb problémába. Mostani cikkünkben tudj meg Te is mindent a koriander termesztéséről, szuper ötleteket, trükköket mutatunk, hogy idén Te is bővelkedj ebből a növényből otthonodban.

Koriander

A koriander mediterrán területekről származik, nem csak a konyhában kedvelt. Ültethető akár beltérben, ablakveteményesben, de akár balkonon is képes megfelelően fejlődni. A balkonveteményesek egyébként is fénykorukat élik, hiszen nem mindenki rendelkezhet hatalmas kerttel, számukra pedig egy-egy balkon fog tökéletes helyet nyújtani, hogy növényeket termesszen – a legtöbbnél ugyanis ez is lehetséges.


Hogyan nevelj koriandert szakszerűen?


Amennyiben lakásban szeretnénk a növényt nevelni, az is lehetséges, mégis ebben az esetben nagyobb hangsúlyt kell majd fektetni környezetére, annak adottságaira. Fontos, hogy a választott helyen megfelelő napfényt kapjon, ugyanis amennyiben nem jut elegendő fényhez, arról nem is beszélve, hogy hideg is van, akkor korianderünk mennyisége évről évre csökkenni fog.


Az igaz, hogy növényünk majd hűvösebb helyet fog igényelni, mégis a megfelelő napfény létfontosságú számára – mindenképpen olyan területre telepítsük, ami bővelkedik majd a napfényben, viszont a hőmérséklet nem túl magas. Amennyiben ezek a feltételek adottak számára, akkor biztosak lehetünk majd gyors növekedésében.


Amennyiben már egyszer elvetettük, a növényt nem ajánlott átültetni. Ennek oka, hogy bár fűszernövény, a koriander gyökérzöldségnek számít, gyökerei könnyedén megsérülhetnek a művelet során. 


Ahhoz viszont, hogy elkerüljük az esetleges átültetését, érdemes legalább 20 – 30 centiméter mély cserepet választani ültetéséhez, így is elegendő helyet biztosítva a fejlődő növény számára. E kapcsán másra nem szükséges túlzottan odafigyelni, ugyanis növényünknek nem lesznek nagyobb igényei – ez alól kivétel a talaj vízelvezetése, ugyanis arra érzékeny lesz.

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-07-04

Másodvetés a kertben - Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor

A júliusi betakarítással még közel sem ért véget a kertészkedés. Pont ilyenkor jön el az ideje a másodvetésnek. Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor.

2024-07-11

Különleges csípős paprika fajták, amelyek termesztésével te lehetsz a környékbeli kiskertek királya

A csípős paprika fajták beszerzése, termesztése nem is olyan nehéz dolog. Különleges chili fajták, amelyekkel te lehetsz a környékbeli kiskertek királya!

2024-07-05

Ezekkel a természetes ellenszerekkel tudsz védekezni a földibolhák ellen

Apró lyukak jelentek meg a növényeiden? Látod az apró, ugráló, fekete bogarakat is? Valószínűleg földibolhával van dolgod. Ezek a természetes ellenszerei.

2024-07-01

Mutatok pár ötletet a cukkini felhasználásához, hogy ne menjen kárba a termés

Bár gyönyörű álom, hogy a kertünkben ültetett cukkini folyamatosan annyit terem, amennyire éppen szükségünk van, de nagyon gyakori, hogy berobban a termés.

2024-07-16

Ezért ne locsold a növényeid kondenzvízzel: egy kertész figyelmeztetései

A kondenzvíz használata elsőre praktikus megoldásnak tűnhet a növények öntözésére. Részletes leírásunkban megtudhatod miért nem javasolt a használata.

2024-07-04

A sok esőzés után a te kertedben is megjelent a közönséges gyíkfű? - Hasznosabb, mint gondolnád

Egy-egy nagyobb esőzés után gyakori, hogy a kertekben megjelenik a közönséges gyíkfű az apró, lilás-rózsaszínes virágaival. Ne gyomláld ki, nagyon hasznos!

2024-07-01

Ültess paradicsomot még akár júliusban is - Használj hónaljhajtásokat!

Júliusban már sokan úgy gondolják, hogy felesleges belefogni a kertészkedésbe, pedig ez nem igaz. Még mindig van lehetőség a paradicsom ültetésére. Mutatom

2024-07-01

A piros paprika érése: A zöldtől a pirosig tartó izgalmas utazás

A piros paprika a magyar gasztronómia elengedhetetlen eleme. Most megismerheted érésének folyamatát, és a kémiai magyarázatot arra, hogyan válik pirossá.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Csávázó Raxil 60 FS

Gombaölő csávázószer őszi búza, őszi és tavaszi árpa csávázására.Hatóanyag: 60 g/l... Tovább

életrevalóság (vigor, vitalitás)

a növénynek az a képessége, amellyel fejl.-éhez az adott körülményeket ki tudja használni.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Házi kert Kertészet Növénytermesztés