A konténerkertészkedés előnyei

hirdetes

15 ok, amiért megéri növénytartókkal kertészkedni

Bohács Ádám - Kertépítő technikus,GE.
Tudj meg mindent a konténerkertészkedésről!

11. Többféle környezetet is létrehozhatsz

A növénytartós kertészkedésben nagyon könnyű ideális körülményeket biztosítani növényeid számára, és ehhez még komoly talajadalékokra sem lesz szükség. Csak ültesd a hasonló pH-igényű növényeket közös tárolókba, és nem kell aggódnod azért, hogy nem férnek majd meg egymás mellett. Ugyan ez a helyzet az eltérő (és hasonló) vízigényű növényekkel is. Az év során a rendelkezésre álló fény mennyisége is változik majd, ilyenkor pedig egyszerűen csak máshová kell átvinned növénytartóidat.

12. Bármilyen termő használhatsz

A növénytartók lehetővé teszik, hogy különböző termőközegeket és technikákat is kipróbálhass. Például akár agyagpelletbe is ültetheted növényeidet, amiket tápanyagban gazdag oldattal kell öntözni. Ez a hidropónikus környezet több termést eredményez és kizárja az olyan fertőzéseket, amelyeknek talajra van szükségük az életben maradáshoz.

hirdetes

13. Díszes tárolók

A növénytartók akár otthonod díszeiként is szolgálhatnak, és viszonylag egyszerűen le is válthatod őket, ha esetleg más stílusúakat szeretnél. Például a nagy, kőből készült n9övénytartók különböző formákban is kaphatók, és klasszikus hangulatot kölcsönöznek a kertnek, míg a fémes változatok – igazi vagy hamis rozsdával – egy teljesen más korszakba röpíthetnek, valahányszor kertedbe lépsz.

hirdetes

14. Szezonális színek a kertben és a beltérben

A szezonális növények remek díszek lehetnek otthonodban. Általában csak rövid ideig gyönyörködhetsz bennük, ezért érdemes jól látható, kiemelt helyekre mozgatni őket erre az időszakra.

15. Világosítsd fel a sötét sarkokat

Az ezüstös és aranyszínű levélzettel rendelkező növények sokat dobhatnak az otthon árnyékosabb sarkain. Habár nem minden növény képes sokáig megmaradni napfény nélkül, időnként cserélgetheted őket, hogy mindegyik töltsön egy kis időt a sarokban és a fényben is.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


vírusfertőzések megállapítása

A biztos ->kórisme felállításához a legtöbbször labor vizsgálatokra van szükség. A... Tovább

biocid

bizonyos élőlénycsoportokat szelektíve károsító anyagok, hatások összefoglaló neve. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert