egyserű szobanövények; könnyen kezelhető szobanövények; beltéri növények gondozása; szobanövény kezdőknek

hirdetes

Könnyű növények beltéri termesztéshez

Szeder
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A próba és a hiba a kertészkedés része, de a sikertől mindig egy kicsit szórakoztatóbb. Tehát mielőtt elindulnál a kertészeti boltba, és tele raknád a kocsid távoli trópusi növényvilággal, szerezd be ezeket a növényeket, hogy az egyszerű növények beltéri termesztését gyakorolhasd, hogy mit kell figyelembe venni, mielőtt hazavinnéd őket. Találjuk meg a megfelelő beltéri növényt számodra!

Egyszerű növények bentre

Állj meg, mielőtt beltéri növényeket vásárolnál

A kertészeti egyenértékű példája, hogy egy könyvet a borítója alapján ítélnek meg, hiszen ki ne szeretné a gyönyörű színes virágú különféle fajtájú növényeket. Amikor azonban okosan vásárolsz, akkor a sikerért állítod meg magad, és a növényeket. Függetlenül attól, hogy online kutatást végzel mielőtt megérkezel a boltba, vagy elolvasod a növényi címkéket érkezéskor, íme néhány alapvető tipp, amelyeket érdemes figyelembe venni az új beltéri növények vásárlásakor.

  • Legyél reális abban, hogy az otthonod hogyan tud befogadni még több növényt. Valójában van helyed a hatalmas növényhez? Mindig tájékozódj mekkorára fog nőni, futó vagy nem futó növényt vásárolsz.
  • Sajnos nem tudsz egy teljes napsütéses növényt arra csábítani, hogy gyenge fényben is ugyan úgy jól érezze magát és növekedjen. Szánj akár egy napot arra, hogy megfigyeld a helyiség megvilágítását olyan helyeken, ahol a növényeket el akarod helyezni. Amint rájössz, hogy kevés a fény, akkor tudni fogod, hogy azokat a növényeket választd, amelyeknek elég kevés fény is.
  • hirdetes
  • Rendszeresen kell metszeni és öntözni a növényeket? Tudd meg, mennyi időt kell szentelned az általad választott növényre és csak olyat válassz ami belefér az idődbe.

Könnyen kezelhető szobanövények bentre

Gyakran a világ melegebb részeiről származnak, és dekoratív lombozatuk vagy virágjuk miatt termesztik őket. Az ápolási tippek növényenként változnak, de általában a szobanövények tápanyagban gazdag ültetési közeget élveznek, mint például a beltéri cserepet, és a műanyag vagy kerámia edény. Íme 3 olyan szobanövény, melyeknek gondozásuk egyszerű:

ZZ növény, másnéven legényvirág, agglegénypálma

hirdetes

Ha meg gyűlt már a bajod a szobanövényekkel, akkor ez az a típus, amivel nem fog. A ZZ növény fényes levelekkel rendelkezik, amelyek függőleges ágakon nőnek. Megbocsátó, ami a hőmérséklet ingadozásait illeti, és mivel a kevés fényt is jól bírja így nagyszerű társad lesz.

Kígyónövény

A tüskés levelek és a hüllő név ellenére a kígyónövényeknél semmi ijesztőre nem kell gondolni. Ezek az egyszerű szobanövények szeretnek egy kicsit kiszáradni az öntözések között, és örömmel élnek gyenge fényviszonyokkal.

Philodendron, Levélfa

Mivel a gyenge fényvilágot szeretik, a filodendronok a beltéri beállítások sokféleségében képesek növekedni. A kúszó szokásuk ideálissá teszi őket arra, hogy felfüggesztett kosarakba helyezhesd őket. Tartsd a talajt következetesen nedvesen.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

hámszövet

vér- és nyirokereket nem tartalmazó, szabályos alakú, szorosan egymás mellett helyeződő... Tovább

vedlési hormon (ekdizon,ecdyson)

A szteroidok csoportjába tartozó hormon; a rovarok protoraxmirigyeiben termelődik,a vedlést... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény