3.    Borsó


Borsót már az első talaj megmunkálás idejében is ültethetsz márciusban, így a nyár folyamán folyamatosan tudsz majd borsót betakarítani. Minden betakarítást követően egészen június végéig újra vetheted.

 

4.    Retek

A retek nagyon gyorsan fejlődik, már 24 nap után betakarítható, és ráadásul tavasszal és ősszel is vethetjük. Még jobb lesz a termés, hogyha a sárgarépával együtt veted el.

 

5.    Sárgarépa

Rendkívül könnyű termeszteni, és rengeteg fajtája van a narancssárgától kezdve, lehet lila, vagy fehér és a legtöbbjük ellenáll a betegségeknek, kártevőknek. Fontos, hogy puha, laza, jó vízelvezető talajt biztosítsunk a számára.

 

6.    Uborka

Az uborka is a könnyen termeszthető fajok közé tartozik, a legjobb, ha a kerítés mellé ültetjük, napos helyre, ami támaszként szolgál neki a növekedésben.

 

7.    Kelkáposzta

A kelkáposzta nagyon szívós, és széles hőmérséklet tartományban képes növekedni, ráadásul vitaminokban gazdag és még a bimbói is ehetőek.

 

8.    Mángold

A mángold hűvös és meleg időben egyaránt jól érzi magát, táplálkozás szempontjából pedig úgynevezett szuper élelmiszernek számít, A-, C- és K-vitamin-, valamint ásványi anyag-, fitonutriens- és rosttartalma magas és szivárványos színei feldobják a veteményest.

 

9.    Cékla

Addig nem is nevezheted magad kertésznek, amíg a saját cékládból még nem ettél, hiszen semmihez nem hasonlítható!

 

10.    Nyári tök és cukkini

A cukkini és a tökfélék sok helyet igényelnek, viszont, ha napfényes, meleg talajú földbe ülteted, akkor rengeteg termést fog hozni!