Ezek a legkönnyebben magról termeszthető virágok - Kezdő kertészeknek is lehet színpompás a kertje!

A legkönnyebben termeszthető virágok magról

ZH
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Ha szeretnéd felpezsdíteni kertedet, de kevés tapasztalatod van a kertészkedésben, akkor érdemes olyan virágokat választanod, amelyek könnyen nőnek magról. Az alábbiakban bemutatjuk a legkönnyebben termeszthető virágokat magról, amelyekkel kerted gyönyörű lesz.

virágtermesztés

1. Sarkantyúka


A sarkantyúka egy szép, illatos virág, amelyet könnyen lehet termeszteni magból. A magokat közvetlenül a talajba lehet vetni, és általában tavasszal virágzanak. A sarkantyúkát egymagukban vagy más virágokkal kombinálva is ültethetjük, hogy kertünk még színesebb legyen.

2. Bársonyvirág

A bársonyvirág, azaz az ismertebb nevén büdöske, egy másik könnyen növő virág, amelyet magból lehet termeszteni. A magokat közvetlenül a talajba lehet vetni, és általában nyáron virágzanak. A bársonyvirágok különböző színűek lehetnek, és gyönyörű kiegészítői lehetnek a kertnek.

3. Pillangóvirág


A pillangóvirág egy másik egyszerűen termeszthető virág, amely gyönyörű színekben pompázik. A magokat közvetlenül a talajba lehet vetni, és általában nyáron virágzanak. A pillangóvirág szép választás lehetnek kertje díszítésére.

4. Napraforgó

A napraforgó egy nagyon egyszerűen termeszthető virág, amely magból is nő. A magokat közvetlenül a talajba lehet vetni, és általában nyáron virágzanak. A napraforgók nagyra nőnek, és szép díszei lehetnek a kertnek.

5. Amaránt


Az amaránt vagy a disznóparéj egy gyönyörű virág, amelyet könnyen lehet termeszteni magból. A magokat közvetlenül a talajba lehet vetni, és általában nyáron virágzanak. Az amaránt virágai különböző színűek lehetnek, és kiválóan alkalmasak a kert díszítésére.

Ha szeretnél szép virágokat termeszteni otthonodban, akkor próbáld ki ezeket a könnyen termeszthető virágokat magból. Gyönyörű kertet alakíthat ki, még akkor is, ha kevés a kertészkedésben szerzett tapasztalata.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-07-04

A sok esőzés után a te kertedben is megjelent a közönséges gyíkfű? - Hasznosabb, mint gondolnád

Egy-egy nagyobb esőzés után gyakori, hogy a kertekben megjelenik a közönséges gyíkfű az apró, lilás-rózsaszínes virágaival. Ne gyomláld ki, nagyon hasznos!

2024-07-01

Mutatok pár ötletet a cukkini felhasználásához, hogy ne menjen kárba a termés

Bár gyönyörű álom, hogy a kertünkben ültetett cukkini folyamatosan annyit terem, amennyire éppen szükségünk van, de nagyon gyakori, hogy berobban a termés.

2024-07-05

Ezekkel a természetes ellenszerekkel tudsz védekezni a földibolhák ellen

Apró lyukak jelentek meg a növényeiden? Látod az apró, ugráló, fekete bogarakat is? Valószínűleg földibolhával van dolgod. Ezek a természetes ellenszerei.

2024-07-04

Másodvetés a kertben - Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor

A júliusi betakarítással még közel sem ért véget a kertészkedés. Pont ilyenkor jön el az ideje a másodvetésnek. Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor.

2024-07-11

Különleges csípős paprika fajták, amelyek termesztésével te lehetsz a környékbeli kiskertek királya

A csípős paprika fajták beszerzése, termesztése nem is olyan nehéz dolog. Különleges chili fajták, amelyekkel te lehetsz a környékbeli kiskertek királya!

2024-06-28

A virágoskerted mindig gyönyörű lesz, ha ezeket az egyszerű módszereket alkalmazod

Bizonyára mindenki látott már olyan virágoskertet, aminek szépségétől leesett az álla. Most egy karnyújtásnyira vagy attól, hogy ez a kert a tiéd legyen.

2024-06-12

Top 5 szívós növény kora nyárra, amivel feldobhatod a kertedet

Megtörnéd a zöld kerted látványát virágzó növényekkel kora nyáron? elhoztuk neked a top 5 strapabíró növényt, amik a kora nyári időszakban a legpompásabbak.

2024-07-01

A piros paprika érése: A zöldtől a pirosig tartó izgalmas utazás

A piros paprika a magyar gasztronómia elengedhetetlen eleme. Most megismerheted érésének folyamatát, és a kémiai magyarázatot arra, hogyan válik pirossá.

További cikkek ebben a témában


dísznövény Érdekességek Házi kert kert Kertészet növény Növénytermesztés virág virágtermesztés